בת 11 חודשים לא זוחלת ולא יושבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 חודשים לא זוחלת ולא יושבת
    שרון
    21/10/2010

שלום רב,

ביתי בת ה11 חודשים מאוד תקשורתית מחייכת צוחקת בדיקת שמיעה תקינה התהפכה מהבטן לגב בגיל 7 חודשים, להיפך עוד לא מתהפכת. משחק בחפצים סקרנית.וממלמלת כמה הברות בודדות.
    הדבר שמטריד אותי שהיא לא זוחלת רק מסתובבת סביב צירה וגם לא בקלות, לא יושבת, מאוד עייפה רוב היום. בדיקות דם נעשו ונמצאו תקינות, מטופלת בפיזותרפיה ובמכון להתפתחות הילד, שם נאמר לי שיש עיכוב התפתחות של חודשיים וזה היה בגיל 7 חודשים.
    האם יש בדיקות נוספות שחשוב לבצע היש סיבה לדאגה והיסטיריה? אני לא היסטרית אבל יש לחץ סביבתי שלאט לאט מכניס אותי להיסטריה.
    חשוב לי לציין שהמטפלת בפיזותרפיה ורופאת טיפת חלב אמרו לי שהכל בסדר איתה וזה יבוא לה לאט לאט היא פשוט "עצלנית" לעומת זאת במעון כבר קראו לי לשיחה שהם מאוד מודאגים מההתפתחות האיטית.

אשמח לקבל חוות דעת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים לא זוחלת ולא יושבת - תגובה

22/10/2010

שרון שלום,
    אם את נמצאת בטיפול של מכון להתפתחות הילד, את בידיים טובות. אני מקווה שהם עורכים מעקבים מסודרים על הילדה, גם ע"י רופא, גם ע"י פיזיותרפיסט, וגם ע"י פסיכולוגית התפתחותית.
    צריך לראות אם האיחור הוא רק מוטורי, או גם בתחומים אחרים, אבל אפשר לטפל ולקדם את הילדה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו