מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתוליםאמא30/10/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. ילדה נבונה, מדברת באופן שוטפת, מאד רגישה וערנית לכל מה שקורה סביבה. היא מבין הילדים הגדולים יותר בגן ועדיין עם חיתול. נראה כי יש לה יחס אמביוולנטי לנושא הגמילה - מדי פעם אני מציעה לה לשים תחתונים כמו ילדים אחרים בגן שכבר גמולים. לעיתים היא מסכימה ולעיתים מסרבת בתוקף. הגננת הציעה להתחיל בכל זאת בגמילה, תוך עידוד וגמילה משותפת עם ילד נוסף בגן.
אני בעצמי אמביוולנטית. חשבתי שזה יגיע ממנה בצורה מובהקת. ייתכן שזה טרם קרה ועלי להמתין בסבלנות (באופן אישי ממש לא אכפת לי שהיא עדיין לא גמולה), אך אולי בכל זאת יש מקום להתחיל ולראות מה קורה?
בכל מקרה לא הייתי רוצה להיכנס אתה למאבק בעניין, אבל אני חוששת שהיא רואה את האחרים בתהליכי גמילה ואולי זה מפריע לה (או אולי זו סתם השלכה...?)
סליחה על הבלבול בהתנסחות, זה מבטא את המצב...אשמח לשמוע את דעתך
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
31/10/2010אמא יקרה שלום,
אין קשר בין התפתחות שכלית של הילד לבין בשלות לגמילה, וככל הנראה, ככל שבתך נבונה, עדיין איננה בשלה לגמילה.
אני נוהגת להציע להמתין, עד שהיוזמה תבוא מהילד עצמו, ואז יש לנו ערובה למוכנות.
אפשר לקבל את הצעת הגננת, ולנסות יחד עם ילד נוסף בגן.
בעיני, לא נורא אם ממתינים. לפעמים זו מוטיבציה שלנו "לדחוף" את הילד, והדבר רק מכביד .
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)