גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    אמא
    30/10/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. ילדה נבונה, מדברת באופן שוטפת, מאד רגישה וערנית לכל מה שקורה סביבה. היא מבין הילדים הגדולים יותר בגן ועדיין עם חיתול. נראה כי יש לה יחס אמביוולנטי לנושא הגמילה - מדי פעם אני מציעה לה לשים תחתונים כמו ילדים אחרים בגן שכבר גמולים. לעיתים היא מסכימה ולעיתים מסרבת בתוקף. הגננת הציעה להתחיל בכל זאת בגמילה, תוך עידוד וגמילה משותפת עם ילד נוסף בגן.
    אני בעצמי אמביוולנטית. חשבתי שזה יגיע ממנה בצורה מובהקת. ייתכן שזה טרם קרה ועלי להמתין בסבלנות (באופן אישי ממש לא אכפת לי שהיא עדיין לא גמולה), אך אולי בכל זאת יש מקום להתחיל ולראות מה קורה?
    בכל מקרה לא הייתי רוצה להיכנס אתה למאבק בעניין, אבל אני חוששת שהיא רואה את האחרים בתהליכי גמילה ואולי זה מפריע לה (או אולי זו סתם השלכה...?)
    סליחה על הבלבול בהתנסחות, זה מבטא את המצב...אשמח לשמוע את דעתך
    תודה ושבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

31/10/2010

אמא יקרה שלום,
    אין קשר בין התפתחות שכלית של הילד לבין בשלות לגמילה, וככל הנראה, ככל שבתך נבונה, עדיין איננה בשלה לגמילה.
    אני נוהגת להציע להמתין, עד שהיוזמה תבוא מהילד עצמו, ואז יש לנו ערובה למוכנות.
    אפשר לקבל את הצעת הגננת, ולנסות יחד עם ילד נוסף בגן.
    בעיני, לא נורא אם ממתינים. לפעמים זו מוטיבציה שלנו "לדחוף" את הילד, והדבר רק מכביד .
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו