גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    מאיה
    05/11/2010

ביתי בת 3 שנים ו9 חודשים אחת מתאומים נולדו בשבוע 32 להריון....... הגמילה התחלילה ביוזמת הילדה שביקשה לעשות פיפי בשרותים. את תהליך הגמילה התחלנו רישמית בחג סוכות האחרון מאז הילדה במהלך היום רק עם תחתונים ובלילה עם חיתול. את נושא הפיפי היא קלטה דיי מהר ויודעת לשלוט ללא ספק, נושא הקקי מאוד בעייתי ואף התחיל להפריע בגן (פנו אליי בבקשה שאפסיק לה את הגמילה - דבר שלא הסכמתי כי הילדה לדעתי גמולה ב90%), בגן היא עושה קקי אך ורק בתחתונים למרות כל ההסברים שלי ותשובתיה החיוביות שהיא מבינה מה אני אומרת אך לא מייסמת זאת.
    מה דעתכם המקצועית בעניין? אני ממש לא רוצה להפסיק לה את הגמילה כי לדעתי היא גמולה מלבד מחסום הקקי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

06/11/2010

מאיה שלום,
    אינך מציינת אם בבית הילדה כן עושה קקי בשרותים ! לפעמים יש מקומות, שלילד לא נוח לעשות בהם, כמו למשל בגן (כי הוא מתבייש, לא נוח לו על האסלה שם, וכד'). במצב כזה, צריך לדאוג שהילד יתרוקן לפני שהוא הולך לגן. למשל : תקפידו שתהייה לה יציאה בבוקר (אפשר לעזור לזה ע"י מתן קורנפלקס בבוקר, אפילו עם קצת שמן, לזרז יציאה).
    אם זה לא עוזר, וזה מפריע בגן, לא תהייה לך ברירה אלא לחייב את הילדה לבקש טיטול כשהיא מרגישה שהיא צריכה להתרוקן.זו לא הפסקה של הגמילה, אלא פשרה הכרחית בין התנהגות של הילדה, שאינה בוגרת במלואה, לבין הנכונות של הגננת לטפל בנושא.אולי דווקא דרישה זו מהילדה, בתקיפות, תעביר לה מסר שהיא צריכה להתגבר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו