מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור אצל בן 3קיילי08/11/2010
שלום,
בני בן 3 וחודש. ילד מאוד חכם ומפותח.
מה שקצת מטריד אותי זה הדיבור. הוא התחיל לדבר מאוד מאוחר , סביב גיל שנתיים וחצי. עד אז, אמר רק מילים בודדות.
עכשיו הוא מדבר סה"כ בסדר, יש לו אוצר מילים גדול, הוא מחבר משפטים. יודע יחיד/רבים, זכר/נקבה. לפעמים מתבלבל, למשל במקום "אני" אומר "אתה". כלומר, אם הוא רוצה משהו, אומר "אתה רוצה".
הוא גם מחליף אותיות במילים, לא מבטא אותיות כמו פ, ש, ח ואולי עוד כמה
מעוות מילים. למשל במקום טלפון אומר טטרון וכו'.
האם בגיל שלו זה סביר? האם יש לפנות לקלינאית תקשורת?
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "גן שפתי". מה הקריטריונים להתקבל לשם?
הוא אמור להתחיל גן עירייה שנה הבאה ואני מודאגת איך ישתלב שם, כי אף אחד לא מבין אותו לרוב, רק אני ובעלי.
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור אצל בן 3 - תגובה
09/11/2010אלה שלום,
המתיני עוד כמה חדשים. לגבי השפה - ילד בגילו צריך לחבר מלים למשפטים בני 2-3 מלים (אני רוצה תפוח. תני לי כדור)
לגבי שיבושי היגוי - זה בסדר, עד גיל 4 ויותר.
גן שפתי מיועד לילדים שרמת הקושי שלהם, היא הרבה יותר חמורה יחסית לתיאור שלך.
בהחלט ייתכן שתהייה "קפיצה" בחדשים הקרובים והכל יסתדר.
דברי אליו הרבה, קראי לו ספרים קטנים, בשפה פשוטה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות בדיבור??
הדס29/11/2010הבן שלי בן 3, התפתחותו תקינה ביותר, ילד חכם, רגיש להבחנתי בעל אינטיליגנציה רגשית גבוהה.
מגיל צעיר השתמש בשפה פרטית משלו, על אף שלא ניתן היה להבינו אפשר היה להבין כי מתקיים משפט שלם וכאילו להוסיף נקודה, פסיק או סימן קריאה בדבריו, מדובר היה ברמת נאומים שלמים.
כיום מצליח לדבר, בסך הכל בונה משפטים ומצליח לבטא עצמו, עם זאת עולה בעיה סביב האות ר', כמו כן לעתים בחלק מהמשפטים הג'יבריש מופיע ואז מתקשים בסביבתו להבין אותו חשוב לציין כי אני מבינה אותו ועוזרת לו בשאלות מכוונות להסביר את רצונו.
יש לציין כי עדיין נעזר במוצץ.
האים להיות מוטרדת???
שנה הבאה מיועד לגן עירייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)