דיבור אצל בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור אצל בן 3
    קיילי
    08/11/2010

שלום,
    בני בן 3 וחודש. ילד מאוד חכם ומפותח.
    מה שקצת מטריד אותי זה הדיבור. הוא התחיל לדבר מאוד מאוחר , סביב גיל שנתיים וחצי. עד אז, אמר רק מילים בודדות.
    עכשיו הוא מדבר סה"כ בסדר, יש לו אוצר מילים גדול, הוא מחבר משפטים. יודע יחיד/רבים, זכר/נקבה. לפעמים מתבלבל, למשל במקום "אני" אומר "אתה". כלומר, אם הוא רוצה משהו, אומר "אתה רוצה".
    הוא גם מחליף אותיות במילים, לא מבטא אותיות כמו פ, ש, ח ואולי עוד כמה
    מעוות מילים. למשל במקום טלפון אומר טטרון וכו'.
    האם בגיל שלו זה סביר? האם יש לפנות לקלינאית תקשורת?
    הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "גן שפתי". מה הקריטריונים להתקבל לשם?
    הוא אמור להתחיל גן עירייה שנה הבאה ואני מודאגת איך ישתלב שם, כי אף אחד לא מבין אותו לרוב, רק אני ובעלי.
    תודה מראש,
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל בן 3

הוספת תגובה

• דיבור אצל בן 3 - תגובה

09/11/2010

אלה שלום,
    המתיני עוד כמה חדשים. לגבי השפה - ילד בגילו צריך לחבר מלים למשפטים בני 2-3 מלים (אני רוצה תפוח. תני לי כדור)
    לגבי שיבושי היגוי - זה בסדר, עד גיל 4 ויותר.
    גן שפתי מיועד לילדים שרמת הקושי שלהם, היא הרבה יותר חמורה יחסית לתיאור שלך.
    בהחלט ייתכן שתהייה "קפיצה" בחדשים הקרובים והכל יסתדר.
    דברי אליו הרבה, קראי לו ספרים קטנים, בשפה פשוטה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור??

הדס
    29/11/2010

הבן שלי בן 3, התפתחותו תקינה ביותר, ילד חכם, רגיש להבחנתי בעל אינטיליגנציה רגשית גבוהה.

מגיל צעיר השתמש בשפה פרטית משלו, על אף שלא ניתן היה להבינו אפשר היה להבין כי מתקיים משפט שלם וכאילו להוסיף נקודה, פסיק או סימן קריאה בדבריו, מדובר היה ברמת נאומים שלמים.

כיום מצליח לדבר, בסך הכל בונה משפטים ומצליח לבטא עצמו, עם זאת עולה בעיה סביב האות ר', כמו כן לעתים בחלק מהמשפטים הג'יבריש מופיע ואז מתקשים בסביבתו להבין אותו חשוב לציין כי אני מבינה אותו ועוזרת לו בשאלות מכוונות להסביר את רצונו.

יש לציין כי עדיין נעזר במוצץ.

האים להיות מוטרדת???

שנה הבאה מיועד לגן עירייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אלה
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו