מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 רגישיפית11/11/2010
שלום,
בני בן ה-4 תמיד היה ילד רגיש ומתוק וחברותי.
השנה נכנס לגן חדש עקב מעבר מגורים. הוא "נכנס" לקבוצת בנים שבעוברים גנים יחד כבר כשנתיים או יותר. הוא מטבעו ילד רגיש וכל דבר גורם לו לבכות.
בסה"כ הוא מאד אוהב ללכת לגן, והצוות אומר שמהתחלה הוא מיד התחיל לשחק אף פעם לא נותר לבד ויודע ליצור קשרים וחברויות. מעולם לא בכה כשהשארנו אותו בגן ונפרד יפה.
אנחנו מוטרדים מרמת הרגישות שלו ומאד רוצים לעזור לו להיות קצת יותר קשוח.
לא לבכות מכל שטות (אני מבינה שבעיניו זו לא שטות )וכשנעלב אז להגיב בצורה מעט פחות תבוסתנית ורגישה.למשל כשילד מסוים לא רוצה לשחק איתו הוא יכול לבכות, או להרביץ לו.
מצד אחד, אני לא רוצה שיגדל להיות גבר אטום ואני רואה באופן חיובי את הרגישות שלו,ואני אף אומרת לו שמותר לו לבכות אם הוא רוצה. אבל גילו הצעיר ונוכחות ילדים בזמן הבכי מדאיגה אותנו שהם לא ינצלו זאת לרעה(בכל זאת ילדים..) בעלי חושב שאני טועה ושאני צריכה לומר לו שלא יבכה ולהיות יותר קשוחה איתו כדי שהוא יהיה קשוח יותר.
חשוב לציין שיש לו אח בן שנה וחצי והם מסתדרים יפה,הוא אח טוב הוא ילד מאד טוב, עוזר מדבר יפה, מקשיב למה שאומרים לו.
איך היית ממליצה לטפל בענין?מה לומר לו?
אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 רגיש - תגובה
12/11/2010ענת שלום,
הנושא מוכר לאנשי המקצוע, ואנו בהחלט קשובים לדאגת ההורים, במיוחד כשמדובר בבן.
עם זאת, צריך לקחת דברים בפרופורציה. ראשית, לא כל בן צריך להיות "מאצ'ו" מגיל צעיר. שנית, יש לרכות הזו גם יתרונות בחיים.
ושלישית - גיל 4 צעיר מדי לשינוי ולטיפול, וצעדיף לחכות עד גיל 8-9, כשהילד מבין יותר, ולו עצמו תהייה מוטיבציה לשנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)