ילד בן 4 רגיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 רגיש
    יפית
    11/11/2010

שלום,
    בני בן ה-4 תמיד היה ילד רגיש ומתוק וחברותי.
    השנה נכנס לגן חדש עקב מעבר מגורים. הוא "נכנס" לקבוצת בנים שבעוברים גנים יחד כבר כשנתיים או יותר. הוא מטבעו ילד רגיש וכל דבר גורם לו לבכות.
    בסה"כ הוא מאד אוהב ללכת לגן, והצוות אומר שמהתחלה הוא מיד התחיל לשחק אף פעם לא נותר לבד ויודע ליצור קשרים וחברויות. מעולם לא בכה כשהשארנו אותו בגן ונפרד יפה.
    אנחנו מוטרדים מרמת הרגישות שלו ומאד רוצים לעזור לו להיות קצת יותר קשוח.
    לא לבכות מכל שטות (אני מבינה שבעיניו זו לא שטות )וכשנעלב אז להגיב בצורה מעט פחות תבוסתנית ורגישה.למשל כשילד מסוים לא רוצה לשחק איתו הוא יכול לבכות, או להרביץ לו.
    מצד אחד, אני לא רוצה שיגדל להיות גבר אטום ואני רואה באופן חיובי את הרגישות שלו,ואני אף אומרת לו שמותר לו לבכות אם הוא רוצה. אבל גילו הצעיר ונוכחות ילדים בזמן הבכי מדאיגה אותנו שהם לא ינצלו זאת לרעה(בכל זאת ילדים..) בעלי חושב שאני טועה ושאני צריכה לומר לו שלא יבכה ולהיות יותר קשוחה איתו כדי שהוא יהיה קשוח יותר.
    חשוב לציין שיש לו אח בן שנה וחצי והם מסתדרים יפה,הוא אח טוב הוא ילד מאד טוב, עוזר מדבר יפה, מקשיב למה שאומרים לו.
    איך היית ממליצה לטפל בענין?מה לומר לו?
    אשמח לשמוע את דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 רגיש

הוספת תגובה

• ילד בן 4 רגיש - תגובה

12/11/2010

ענת שלום,
    הנושא מוכר לאנשי המקצוע, ואנו בהחלט קשובים לדאגת ההורים, במיוחד כשמדובר בבן.
    עם זאת, צריך לקחת דברים בפרופורציה. ראשית, לא כל בן צריך להיות "מאצ'ו" מגיל צעיר. שנית, יש לרכות הזו גם יתרונות בחיים.
    ושלישית - גיל 4 צעיר מדי לשינוי ולטיפול, וצעדיף לחכות עד גיל 8-9, כשהילד מבין יותר, ולו עצמו תהייה מוטיבציה לשנות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו