בן 3 ו3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 ו3 חודשים
    אורית
    30/11/2010

שלום רב,
    בני נמצא בגן מזה כמעט שנתיים. סה"כ הוא ילד שמבקש שאזמין הביתה חברים, הגננת טוענת שהוא משחק בגן עם מס' ילדים קבועים. הוא לפעמים משתתף בחוגים בגן ולפעמים לא (הגננת טוענת שזה לפי מצב הרוח שלו באותו יום).
    הוא אובחן כבעל רגישות תחושתית ונמצא בטיפול פרטי אחת לשבוע.
    מה שמטריד אותנו הוא חוסר ביטחון עצמי שאנחנו מרגישים שיש לו בחברת ילדים אחרים ובחברה בכלל, הוא ממעט לדבר לפעמים (למשל בסיטואציה של מסיבת חנוכה בגן) "נדבק" אלינו ולא רוצה בכלל לשתף פעולה במסיבה. היות ובשנה הבאה הוא הולך לגן עירוני ללא אף אחד מהגן (אנחנו עוברים לגור במקום אחר) אנחנו מאוד חוששים להשתלבות שלו בעיקר בגלל הקושי החברתי שאנחנו חשים בו אצלו.
    האם יש איזושהי מסגרת (או הצעה אחרת אם יש לך) בה אפשר לעזור לילד לפתח כישורים חברתיים וביטחון עצמי? (אגב מטריד אותי מאוד גם עניין - כמעט אובססיה -שיש לו לגבי מספרים - הוא מכיר את כולם הרבה לפני גיל שנתיים - יודע כיום גם לכתוב אותם, יודע לספור ולמנות עד 100 וכן התחיל לדעת פעולות חיבור - הכל ללא עידוד שלנו כלל. האם אני אמורה להיותך מוטרדת בהקשר שכתבתי קודם - לגבי כישורים חברתיים).
    אודה מאוד לתשובתך (וסליחה על השאלה הארוכה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 ו3 חודשים

הוספת תגובה

• בן 3 ו3 חודשים - תגובה

01/12/2010

אורית שלום,
    אמנם כולנו רוצים ילד אידיאלי, ומוטרדים כאשר משהו לא מושלם בילד שלנו, אבל נשמע לפי תיאורך שמדובר בילד רגיל ותקין, גם אם איננו חברותי באופן מיוחד. לכן, אינני רואה סיבה לדאגה, ולא הייתי מציעה לכם כרגע לטפל בעניין. מעבר לכך, לדעתי, אין טיפול יעיל לנושא הפתיחות החברתית בגיל כה צעיר. ייתכן שבהמשך, סביב גיל חמש, יכול שיפור טבעי, או שאז תוכלו לחפש טיפול במסגרת קבוצתית כלשהי.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו