בן שנה וחודש - בעיית התפתחות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודש - בעיית התפתחות?
    מעיין
    10/12/2010

היי,
    בן שנה וחודש תאום לאחות. נראה כי מאחר מאוד בהתפתחות לעומת אחותו. במרבית המקרים לא עונה/מסובב את הראש לשמו אלא רק כאשר אומרים לו קח אז מסובב את הראש. לא אומר מילים אלא רק ממלמל. לא משחיל חישוקים או מכניס צורות לקופסה דרך החורים המתאימים. אוהב לפרק את מגדל הטבעות ולזרוק/לגלגל את הקוביות. לא נותן שום חפץ שמבקשים ממנו. לא מצביע, לא מוחה כפיים ולא עושה בי בי.
    לעומת זאת מאוד אוהב לראות טלויזיה ומגיב אליה, כאשר שומע צליל מוכר אז ישר מחפש מאיפה ומגיע לכיוון. אוהב לשחק בכדור עם עצמו מחייך/צוחק כאשר רואה תוכנית מוכרת. זוחל על שש, עומד והולך מסביב לשולחנות ולארונות מטבח.
    כל הנאמר לעיל ברובו אחותו עושה...
    האם יש סיבה לדאגה עקב אי התפתחות דומה או קרובה לאחותו ואני יודע שלא צריך להשוות בינהם. אבל עדיין המצב מדאיג אותי.
    אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש - בעיית התפתחות? - תגובה

10/12/2010

יואב שלום,
    לפי תיאורך, לילד יש הישגים שתואמים לגילו, ולא הייתי מגדירה אצלו איחור התפתחותי.
    לפי מה שנשמע מדבריך, הבת פשוט מתקדמת יותר, כפי שקורה הרבה פעמים אצל בנות בתחילת הדרך.
    זה בהחלט קשה עם תאומים, גם להורים, שעושים כל הזמן את ההשוואה, וגם לילדים עצמם, מהרגע שהם מתחילים להיות מודעים לפערים ביניהם. לכן אנו ממליצים להפריד בין הילדים בגן, למשל.
    אבל, שוב - בס"ה, נראה לי תקין.
    מקווה שגם הלאה הכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו