האם יש בעיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש בעיה?
    מירי
    12/12/2010

שלום רב,

נועם הוא בן שנה ושלושה חודשים. ילד חייכן ושמח, משחק כדור, בונה מגדל מ-5 קוביות, משחק קוקו ובעצם כל הזמן מזמין אותנו למשחקים (אמא, אבא ומטפלת), אומר כ-30 מילים, אוכל כל דבר.
    אנו נמצאים בשליחות והוא מכיר רק אותנו ואת המטפלת. מדיי פעם (פעם בשבועיים) כשאנו נפגשים עם חברים נועם מסתכל על ילדים משחקים אבל לא משחק איתם ועם ילד זר מנסה לגעת בו הוא מראה שהוא לא מרוצה (גם גסטה עם הכתף וגם בצליל) - זה התחיל רק לאחרונה.
    רק אחרי זמן הוא טיפה נפתח לילדים... אך עדיין לא מביע עניין רב. עוד כמה דברים:
    1. אני לא מבינה מה זה קשר עין טוב? נועם אכן יוצר קשר עין אבל לא מסתכל זמן ממושך לתוך העיניים אלא לצורך תקשורת (כשרוצה משהו, או רוצה להראות משהו, או כשאני קוראת לו) - רק אם בן אדם זר ומסקרן אותו אז הוא מביט ארוכות.
    2. נועם אומר אבא גם לאמא וגם לאבא... כשאנו מבקשים להגיד אמא הוא אומר טה-טה.
    3. הרדמות בלילה (ביום עצמאית עם מטפלת): נועם תמיד מבקש יד ומלטף אותה כ-30 דקות לפני שנרדם.

זהו ילד הראשון שלנו ואין לנו עדיין נסיון... רציתי לשאול אם אתם מזהים בעיה כלשהי?
    אני אמא קצת היסטרית ויש המון כתבות באינטרנט על אוטיזם לכן התחלתי לדאוג...

תודה מראש,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיה?

הוספת תגובה

• האם יש בעיה? - תגובה

15/12/2010

מירי שלום,
    כל מה שאת מציינת נראה לי נורמלי ותואם לגיל 15 ח', ואינני רואה סיבה לדאגה.
    כמו שאומרים, ממליצה לך "לא לחפש בעיות".
    תהני, תני לו לגדול. אני מקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו