מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה ייעוץ ועזרה ....סיגל16/12/2010
שלום וברכה
הקטנה שלי בת שנתיים ותשעה חודשים ילדה יחידה , נמצאת במסגרת פרטית כרגע שהיא מאד אוהבת .
עד לפני כחמישה חודשים הילדה הייתה ילדה נוחה וכיפית ופתאום ביום בהיר אחד הכל השתנה .
היא ילדה מאד מעניינת וסקרנית ומאד פעילה . היא לא מסוגלת לשבת רגע על הטוסיק ולא מסוגלת להביא את עצמה להתרכז במשחק יותר מכמה שניות , היא לא מסוגלת לשבת רגע גם בזמן האוכל וכתוצאה מכך היא ירדה משמעותית בכמות האכילה וירדה גם קצת במשקל (היא גם ככה רזונת ) .
היא לא מפחדת מכלום חוץ מהכביש . היא מסוגלת להדליק את הגז בבית בשנייה של חוסר תשומת לב ואך לבלוע חומרי ניקוי או תרופות חס ושלום ( רק לפני שבועיים בשניה של חוסר תשומת לב היא הצליחה להגיע לבקבוק של אנטיביוטיקה ולשתות את כולו ( מזל שלי שהוא כבר היה כמעט ריק אבל מיותר לציין היכן נמצא הלב שלי אחר כך ) ורק שלשום היא הדליקה את הגז כאשר הרשיתי לעצמי להיכנס לשירותים .
אז בכל פעם שהיא עושה דבר כזה אני מייד אחר משביתה אותו או מוצאת מקומות גבוהים בבית .
הבית כבר נמצא כולו למעלה ואני מרגישה שכל הבית מנוהל ע"י הקטנה המופלאה שלי .
לא משנה כמה אני אומרת לה שאסור היא חושבת שזה משחק . ניסיתי גם את שיטת פינת הרגיעה , ואת שיטת האסרטיביות , ואפילו הגדלתי לעשות באותה הפעם שהדליקה את הגז ונתתי לה מכונת קלילונת על היד הקטנה שלה , לה זה לא הזיז אותי זה שבר רגשית כל הלילה בכיתי .
בלילה היא מתקשה להרדם וכשהיא נרדמת זה לכל הלילה ברוך ה' אבל גם מתוך שינה היא לא מפסיקה לזוז לנוע ולדבר .
יש לה קושי עם מגע של חפצים או בדים מסויימים ועל נעליים אין בכלל מה לדבר .
הייתי אצל רופא המשפחה שטען שלפני גיל 3 אין מה לעשות ואין לו לאן להפנות אותי .
הלכתי לטיפת חלב שם הפנו למרכז לגיל הרך בעירי אבל יש שם רשימת המתנה כל כך גדולה שאין להשיג תור לפחות לשישה חודשים הקרובים .
שנה הבאה היא אמורה לעלות לגן ציבורי ואני חוששת שבמצבה הנוכחי ובמצבי הנוכחי יהיה לנו קשה .
אני מבינה שמאד יכול ליהיות שרוב הבעיה היא איתנו ההורים אבל יש לי חשש שגם לה ישנה איזו שהיא בעיה .
חשוב לציין שבעלי אביה סובל מ A.D.H.D חמור .
אשמח לקבל ייעוץ מה לעשות לאן לפנות ? איך להתמודד כך שלא נפגע בקטנה האהובה שלנו וכמובן בנו .
מתנצלת על המגילה ותודה רבה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ייעוץ ועזרה .... - תגובה
17/12/2010סיגל שלום,
אין ספק שאתם במצוקה, והכתובת שלך היא מכון להתפתחות הילד, שם יבדקו אותה גם רופא התפתחותי, גם פסיכולוגית וגם מרפאת-בעיסוק, ובוודאי גם ינסו לטפל.
ידוע לי שהתורים ארוכים, אבל תנסי ללחוץ, אם התור כל כך ארוך, שיפנו אותך למקום אחר מהקופת-חולים שלך. זה מקובל.
בינתיים - תסדרי את הבית כך שהילדה לא תוכל להגיע לחפצים מסוכנים, וגם, כמובן, תשתדלי להשגיח עליה עד כמה שאפשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)