מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים -פחדיםדנה23/12/2010
בני בן השנתיים נעשה לאחרונה פחדן וחששן..תמיד היה יחסית חשדן,ולא אהב יותר מדי רעש ומהומה.(בעלי שקט מאוד מטבעו,וגם אני הייתי ילדה ביישנית)
עבר לפני חודש וחצי ניתוח כפתורים בשל נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה מאז פוחד מרעשים פתאומיים למשל:שואב אבק,מיקסר,משאיות וכ"ו ונצמד אלינו ומבקש ידיים.
לא אוהב ארועים המוניים כגון:מסיבות ,,וגם לא אוהב שבאה המנגנת לגן או הצגותו ימי הולדת(שנה שעברה היה כוכב הגן בריתמוסיקה,לא יודעת מה קרה השנה)
האם זו תקופה שתחלוף?,כרי בגן עושים לי פרצופים שהוא עושה בעיות בלהכנס לדברים ש"כל " הילדים משתתפים ואוהבים(זה רק 9 ילדים מלבדו,בגן הקודם היו ילדים שלא אהבו),
מבחינת תקשורת לפעמים לא חברותי לאנשים שלא מכיר...
מדבר לא רע מאז הניתוח חל שיפור רב,פעם דיבר רק בסיומות היום מדבר יותר במילים מלאות אם כן הרבה עדיין משובשות מתקשה בהגיית:ר,ל,ש,וח בפתח.
משתמש במשפטים בני 2-3 מילים,משתמש בכינוי הגוף אני ואתה,משתמש קצת במילות קישור:גם,עם.
עדיין לא מבדיל בין זכר ונקבה,
כיצד לתת לו בטחון,שלא יפחד ויהיה קצת יותר פתוח(וזה קשה כי אנחנו אנשים סגורים)?
איך לעזור לו לשפר את הדיבור שלו?כבר פניתי לקלינאית תקשורת עצמאית כי רציתי לקבל טיפים היא אמרה שהכל בסדר ,מתאים לגיל,ואם אני רוצה אז לחזור אליה רק אחרי גיל שנתיים וחצי וגם זה בספק,היא אמרה לי שיוצר יופי של אינטראקציה.
אני רק רוצה לעזור לו להפתח שיאהב דברים חדשים ויתנסה יותר...(יש הרבה דברים שלא אוהב),לי זה קשה כי אני תמיחד צריכה להתנצל שלא רוצה ככה,ולא אוהב את זה,וגם רוצה שיהיה לכאורה מדברים שאמורים להנות בהם(לצערי הוא מאוד דומה להורים שלו בקטע הזה,במיוחד לבעלי הביישן והשתקןן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים -פחדים - תגובה
24/12/2010רוני שלום,
יש כנראה מספר סיבות לפחדים שהתעוררו עכשו אצל הבן שלכם:
ראשית, זה גיל של פחדים, המתעוררים כאשר הילד מתחיל להיות מודע יותר לעולם סביבו, ומתחיל "להבין" אותו, כולל ההבנה, שיש כל מיני דברים גדולים וחזקים ממנו, שאין לו שליטה עליהם.
שנית, הילד דומה להוריו, שגם הם , כפי שאת מעידה, היו נרתעים ממקומות הומים ומקהל.
שלישית, ייתכן שזו תגובה לניתוח : הילד לפתע שומע קולות ורעשים שלא שמע קודם, והוא פשוט לא מכיר אותם ונבהל.
בכל מקרה, זה נורמלי, וקרוב לוודאי שהמצב ישתפר. ייתכן שזה לא יחלוף, אם מדובר באופי כזה, שהילד ירש מהוריו, אבל זה משתפר ככל שהילד גדל ואפשר להסביר לו.
הרגיעו אותו בכל מצב שהוא נבהל, תנו לו להיות לידכם, אבל הראו לו שאין סיבה לפחוד. מצד שני - אל "תלחצו" עליו ואל תדרשו ממנו. קבלו אותו כמו שהוא. הסבירו זאת גם לגננת. שלא תשדר לו שהוא ילד "רע", או חריג, גם אם איננו רוצה להשתתף בפעילות מסוימת.
לגבי יתר הדברים שאת מציינת - כמו שיבושי ההיגוי, זה בוודאי ישתפר, גם בעקבות הניתוח. אל דאגה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)