מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים ועשרה-עיכוב שפתיקרן02/01/2011
שלום רב,
בני נמצא בהליך אבחון במכון התפתחות הילד כרגע מטופל עם קלינאית תקשורת וכמו כן ממתינים לטיפול אצל פסיכולוגית.
ילד מקסים ומתוק אך ישנם מס' קשיים איתו שמדאיגים אותי:
1. לילד יש המון קבעונות לדוגמא: טיטול ספציפי (עדיין לא גמול ולא נראה שהוא בכיוון), מוצץ ספציפי, בגדים ספציפים וכו'.
2. כאשר אני שואלת אותו שאלות פשוטות כגון: למי היה יום הולדת בגן? מי היה אבא שבת? וכו' הוא לא עונה לי אלא מג'ברש משהו שלא קשור לשאלה.
3. הפסיכולוגית אמורה לתצפת עליו בגן ולהמליץ לי על גן לשנה הבאה (גן שפתי/תקשורתי) האם גן כזה לא יכול לגרום לרגרסיה במידה והילד לא מתאים לשם?
יש לציין כי לילד יש אבחון חזותי גבוה מאוד מהנורמה לגילו, מזהה את כל המספרים ועוד.
4. קושי במעברים בין מטלה למטלה שמתבטא בהתקפת זעם ובכי היסטרי.
תודה מראש על התיחסותכם,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
קרן02/01/2011הילד נוטה לבהות מדי פעם (לא בתדירות גבוהה אך הקלינאית אמרה לי שאציין את זה בפני רופא התפתחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
03/01/2011קרן שלום,
כל מה שאת מתארת מוכר לנו כתופעות לוואי לאיחור שפתי, תוצאה מהתסכול שהילד חווה מכך שאינו יכול להתבטא, שאיננו מבין היטב את מה שהסביבה דורשת ממנו.
הנושא של תפיסה חזותית וזכרון חזותי מאד מפותח גם הוא קורה לפעמים, כמעין "פיצוי" על הקושי השפתי. (יש לכך הסברים ידועים בתפקודי המוח, שלא אכנס להם כאן).
עניין הבהייה, עלול להיות סימנים לבעייה בתפקוד המוח, ולכן חשוב שרופא יידע על כך.
מאחלת לכם כל טוב, והתקדמות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)