תסמונת פיקה- מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת פיקה- מודאגת
    ניקולי
    23/01/2011

שלום, הבת שלי בת 11.5 חודשים. ילדה חייכנית וחברותית, מצב רוחה חיובי. ישנה היטב, הולכת, אין בעיות אכילה עם מוצקים ואוכל אצבעות. בגיל ארבעה חודשים הפסיקה מיוזמתה עם המוצץ ומאז אין תחליפים, גם לא אצבע. יחד עם זאת היא עסוקה בגירוי באזור הפה ונוהגת להכניס חפצים לפה (בקעו שש שיניים)כמו לכלוכים על הרצפה, אם היא בפארק אז מנסה להכניס עלים לפה. גם חתיכות נייר של ספרים שהיא קוראת וגם צעצועים פרוותיים, או חוטים שהיא מוצאת. היא יודעת להעסיק את עצמה בדפדוף בספרים ובמשחקים, אך אם היא נתקלת בדבר כזה אז היא מכניסה לפה. בהתחלה חשבתי שזה קשור לבקיעת השיניים אבל אני ממש חוששת שמדובר בתסמונת פיקה. איך יודעים אם זו התסמונת ומה אפשר לעשות?אני מודאגת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת פיקה- מודאגת

הוספת תגובה

• תסמונת פיקה- מודאגת - תגובה

24/01/2011

שלום,
    הדאגה שלך מובנת, אבל זה לא ברור : בתסמונת PICA מדובר ב"אכילה" של חומרים, בעוד שלפי תיאורך, בתך רק מכניסה לפה, אך לא לועסת או בולעת.
    לכן, ייתכן כי היא בעצם מחפשת גרייה של חלל הפה, עקב מצב הנקרא "תת-רגישות תחושתית". זה מצב מוכר לנו, וניתן לטיפול, ע"י גרייה מבוקרת, מסז'ים וכד' של חלל הפה.
    בקשי הפנייה לקלינאית תקשורת המתמחה בנושא, או למרפאת-בעיסוק, והן ידריכו אותך כיצד לנהוג ואיך לטפל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו