מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפתיתמיכל25/01/2011
שלום ,
בני בן שנה ועשרה חודשים ואינו אומר 10 מילים בצורה ברורה ( אבא , לא ,אמה-אמא עוד ..). יש מילים שהוא אומר ,אנחנו מבינים אותו אבל הם לא נשמעים בצורה ברורה . אין לו את הסופיות של המילים לדוגמה : הוא אומר "בהה" הכוונה לביי , "קה" הכוונה לכאן , "ק: הכוונה לכן .
פניתי לרופא המשפחה לקבל הפנייה למכון שמיעה אך אמר לי שהוא צעיר מידי .
לפי האינטואיציה שלי , נראה לי כי יש לו בעיה , הוא צריך הכוונה כשאני מנסה ללמד אותו מילים אני רואה שהוא רוצה לדבר והוא עושה ניסיונות אך אז הוא מתייאש /מובך ובסוף זה נגמר במלמול .
בטיפת חלב אמרו לי , שעד גיל שנתיים אם לא יחול שינוי יפנו אותי לבדיקות .
האם עליי להמתין או לבקש בכל אופן לבצע את הבדיקות ( אני רוצה רק לבצע את הבדיקות כדי שהוא יהיה בן שנתיים , עוד חודשיים , אני אבוא כבר מוכנה עם כל הבדיקות ...)
מה עושים ? האם יש לו בעיה ?
** הילד בגן אך לא נראה כי השפה שלא עשירה יותר , לצערי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפתית - תגובה
27/01/2011מיכל שלום,
קודם כל - צריך לבדוק את מצב האזניים, ולבדוק שמיעה, ולשם זה - אין לך צורך לחכות.
ייתכן, שמדובר באיחור שפתי מסויים, אבל באמת מקובל, שקלינאית תקשורת לא בודקת את הילדים מתחת לגיל שנתיים, ובוודאי לא מטפלת (אין מספיק שיתוף פעולה מצד הילד, כדי שהטיפול יהיה יעיל).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)