פיגור התפתחותי בבני בן ה 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגור התפתחותי בבני בן ה 5
    מלי
    26/01/2011

בני בן החמש אובחן עי הגננת כסובל מבעיות מוטוריות שהתחילו מאיזת עיפון שגוי ועד רפיון ברצועת הכתפיים.
    מזה זמן רב בני מטופל עי פיזיותרפי ועי ריפוי בעיסוק ועדיין ישנן בעיות .
    [ בנוסף הוא מקבל גם עזרה רגשית בשל חוסר בטחון עצמי ועזרה של קלינאית למרות שאין בעיה מבחינת שפה ].
    השבוע נערך לו אבחון עי רופא התפתחותי שלא מצא את מקור הבעיות על כן בשל חריגה בקושי שייש לילד מטורית אנו נגיע עם הילד לבדיקת / סריקת מוח שתבדוק האם ישנה בעיה / נזק מוחי.
    הנושא הזה כאוב לי ביותר ואני פשוט לא קיימת מאותו רגע ....הרי הילד נורמטיבי לומד בגן רגיל בעל חברים למד לטפס ולקפוץ ולעמוד על רגל אחת הכל משתפר ואפילו הבטחון העצמי שלו ממש עלה וזה מתבטא בשלום וחיוך שהוא שולך לכל הנקרה בדרכו.
    הוא ילד שתלטן ועקשן לפעמים שאפילו למד לאחרונה להתקלח לבד .
    בקיצור ממש משתדל לעשות הכל אפילו שלפעמים משהו קשה הוא מנסה וכשזה קשה אז הוא מתפזר ...
    הייתי שמחה לחוות דעת נוספת כי כרגע אין לי מה להפסיד .

תודה רבה .

מלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגור התפתחותי בבני בן ה 5

הוספת תגובה

• פיגור התפתחותי בבני בן ה 5 - תגובה

27/01/2011

מלי שלום,
    לא הבנתי בדיוק מהתיאור שלך, מה היקף האיחור ההתפתחותי של הבן שלך : האם הוא רק בתחום המוטורי ? או גם בשפה ? גם מבחינה רגשית ?
    את כותבת שהגעתם לרופא התפתחותי, והוא עורך לכם עכשו בירור ע"י בדיקות. ייתכן שימצאו את הסיבה, אבל גם ייתכן שלא.
    בוודאי שאת דואגת. זה שלב קשה, כשמבינים שלילד יש בעייה, ולא ברור בדיוק מהי.
    אין ברירה. צריך להמתין עד שתקבלו את כל התוצאות, ואולי תבינו יותר, ואז גם תדעו מה הטיפול הנכון.
    לא כולנו מושלמים, ולפעמים צריך להתמודד עם בעיות לכל אורך החיים. צריך ללמוד לשמוח עם מה שיש : הוא נראה ילד חמוד, כנראה שמבחינה שכלית הוא תקין, וגם על זה צריך לומר תודה לאל.
    כשתסיימו את הבדיקות, ותקבלו את התשובות מהרופא, תוכלו להחליט אם אתם רוצים לחפש חוות-דעת שנייה. לא דרך האינטרנט. צריך לבדוק את הילד באופן ישיר.
    כרגע - השתדלו להרגע. המצב לא נראה קשה במיוחד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו