קושי במשחקים חברתיים בן 3.4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי במשחקים חברתיים בן 3.4
    אורית
    20/02/2011

שלום,
    בני בן 3 ו-4 חודשים. משיחה עם הגננת שלו נאמר לי שהוא לא משחק ברמה של בני גילו. הוא ניגש לילדים וילדים ניגשים אליו, והם משחקים אחד לצד השני או לכל היותר משחק עם דיאלוג קצר, אבל הוא עדיין לא משתתף במשחק של העמדות פנים, משחקי תפקידים וכד'. הגננת אמרה שבגיל הזה משחקים הרבה ב"אני אהיה האמא, אתה האבא" וכד' ואצלו לא רואים את זה. הוא היה מטופל כחצי שנה אצל קלינאית תקשורת כי התחיל לדבר יחסית מאוחר והיום צמצם את הפער לגמרי והשפה שלו טובה. חשוב לציין שבבית התקשורת מצויינת - הוא מבקש כל דבר שרוצה, כל הזמן רוצה שנשחק איתו וכו'. אבל בתקשורת עם ילדים אחרים אני רואה שהוא קצת מסוייג ומעדיף לשחק ליד ילדים ולא ממש איתם. האם היית מציעה לי לפעול או פשוט להניח לזה לעת עתה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי במשחקים חברתיים בן 3.4 - תגובה

20/02/2011

רויטל שלום,

ייתכן שזה נובע מחוסר הבטחון שלו בדיאלוג עם ילדים (שנשאר מהתקופה בה התקשה להתבטא, וזה אמור לחלוף), וייתכן שמדובר בילד ביישן והססני, שמסוייג בחברה (אבל בבית, בסביבה בטוחה, מתנהג בהתאם לגילו).
    כרגע לא הייתי עושה דבר. הוא עדיין צעיר, והייתי נותנת לו עוד תקופה להתפתח מעצמו.
    בקשי את הגננת קצת לעזור לו, לעודד אותו לקטעים קצרים של משחק משותף.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו