בן שנה וחמישה חודשים-בעיית תקשורת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחמישה חודשים-בעיית תקשורת?
    ויקי
    20/02/2011

שלום רב,
    בני בן שנה וחמישה חודשים,
    מפותח מוטורית מצוין: הולך מגיל 11 חודשים, מטפס יפה על רהיטים, עולה מדרגות עם עזרה, רץ ובעט בכדור.
    אומר מילים (לא בשלמותן) אור, פרפר, פרה, תוף, בובה, כדור, ציפור, עץ.
    פונה לאביו "בה" ולסבתו "תה".
    יש לו קשר עין, יודע לבנות מגדל מיותר מ- 2 קוביות, משחיל טבעות, עושה קולות של חיות, מחקה משחקים אחרי שאני מראה לו כמו נגינה בקסילופון וכו'.

הבעיה היא שהוא לא מצביע, לא עושה שלום (לאחרונה, אחרי המון דוגמאות הוא סוגר ופותח את היד ל-"תני לי" ופעמים ספורות לביי ביי כשאביו יוצא אך אלה בלי הושטת יד)
    כשהוא רוצה משהו הוא מושך אותי לעבר המקום בו הוא נמצא, לשאלה איפה אור הוא מפנה את המבט, איפה פופיק - נוגע בו, איפה בולבול (סליחה:)) נוגע בו.
    עושה 1 2 3 ידיים על הראש ומחקה אותי בשירה.

יש לו גם תנועה שהוא אוהב לעשות והיא לעמוד על הידיים והרגליים ולהרים את הטוסיק למעלה - ראש למטה - ולהסתכל.
    לאחרונה מביט לפעמים בטלויזיה והופך את הראש כאילו להסתכל הפוך.
    לעיתים נד בראשו מצד לצד (כמו התנועה לא) בלי הקשר.
    אוהב משחקי קוקו.

אודה על התייחסותך לכל הנאמר וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחמישה חודשים-בעיית תקשורת? - תגובה

21/02/2011

ויקי שלום,
    קשה לי לענות לך על בסיס תיאורך.
    בס"ה , מה שאת מתארת נראה תקין. במיוחד את אומרת שהילד מתייחס לאחרים, יוצר קשר-עין, מבקש דברים, מבין הוראות, מחקה. אלה סימנים נורמליים.
    את מציינת שאיננו עושה תנועות מסויימות (כמו "שלום") ולעומת זאת, יש לו תנועות לא ברורות, כמו "לא" עם הראש.
    זה איננו דבר יוצא דופן או לא תקין. לפעמים ילד לומד בדרך זו את העולם (למשל : איך רואים כשהראש למטה ?)
    אינני רואה סיבה להיות מודאגת מכך, ובדרך כלל, זה חולף מעצמו כמה זמן קצר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו