מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3.5אורית28/02/2011
שלום רב,
בני בן 3.5 נמצא בגן מגיל שנה וחצי. הוא מההתחלה לא היה חברותי מדי ולא היה מוכן לשבת עם כולם בחוגים וכו'. בהמשך (שנה שעברה) הגננת אמרה שמצא קבוצת ילדים קטנה איתה הוא משחק באופן קבוע. במהלך השנה הוא אובחן כבעל רגישות תחושתית ונמצא מאז בטיפול שבועי עם מרפאת בעיסוק. לאחרונה עברנו בית וכן לפני 10 חודשים נולד לו אח קטן. מאז המעבר הוא נהיה מאוד אלים - מרביץ לי, לאחיו הקטן, לאבא, סבתא סבא וכו' וכמובן גם קצת בגן. אני פעם בשבוע לפחות מפגישה אותו עם ילדים - אני לא רואה שהוא משחק איתם. הם משחקים אחד ליד השני וכשמישהו לוקח לו צעצועים שהוא רוצה הוא מרביץ לו. אין אינטראקציה של דיבור כמעט בכלל. אציין כי זה מאוד ברור שהוא רוצה מאוד קשר - כשאני שואלת אם הוא רוצה שאזמין ילד זה או אחר הוא כמעט תמיד משיב בחיוב ומאוד מתרגש מבואו של הילד. אח"כ הוא גם בד"כ אומר שהיה כיף.
גם בגן - הגננת אומרת שהוא הרבה פעמים משחק לבד ולפעמים קצת עם ילדים אחרים.
ניסינו חוג התעמלות - גם שם - הוא מאוד רוצה להצטרף - מצטרף לפרקי זמן קצרים אבל חוזר לשבת בצד וכאילו "מפחד" מהאינטראקציה החברתית עם יתר הילדים.
מה דעתך? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 - תגובה
01/03/2011אורית שלום,
נראה לי שאת הולכת בדרך נכונה : מעודדת מפגשים, חושפת את הילד למפגשים שונים, וזה חשוב ומספיק.
השינוי לוקח זמן, ותלוי בהתפתחות הכללית של הילד : ככל שהילד מתבגר, הוא עצמו מבין את החשיבות של הקשרים החברתיים ומגלה יותר מוטיבציה מתוך עצמו.
סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)