מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם שקרגל08/03/2011
ביתי בת 8 וחצי. היא בת שניה מתוך 5 ילדים. היא ילדה מאוד זריזה, עם המון אנרגיות מאוד אוהבת לעזור ומאוד אחראית. אני מאוד סומכת עליה בכל הקשור לעזרה בבית או עם הילדים הקטנים (יש לי תינוק בן 7 חודשים והיא ממש אמא קטנה).
אבל יש לי בעיה די קשה איתה. כבר למעלה משנה שאני מגלה התנהגויות שלה שאני לא מצליחה להתמודד איתן. אני מוצאת שהיא ממש גונבת דברים שלא שלה כשהיא טוענת שהיא "מוצאת" אותם. אני מוצאת אותה משקרת , מעלימה ממני דברים, משתמשת בכספים לקנות דברים וכו'. לאחרונה גיליתי שהיא חתמה במקומי על פתק שהמורה בקשה ממנה להעביר אלי.
חשוב לי לציין שהיא ילדה שלא החסרתי ממנה דברים שהיא צריכה או רוצה - צעצועים,ספרים, מכשירי כתיבה, בגדים וכו, ואני מקפידה מאוד לדבר איתה המון ומנסה להסביר ולא להפחיד או לאיים. אני פונה ועובדת עם הצד הקוגנטיבי ומנסה לתת לה תשומת לב רגשית - אני יוצאת איתה לבד ויושבת איתה ... אבל אני מרגישה שאני אובדת עצות. בעלי נוקט קו יותר נוקשה ונוטה לתת עונשים וסנקציות ואני די מרסנת אותו אבל במחשבה שניה אני שואלת את עצמי אם לא נכון לנסות ללכת לכוון שלו.
אשמח לקבל עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שקר - תגובה
09/03/2011גל שלום,
ילד משקר מתוך כמה גורמים אפשריים : הוא רוצה להרגיש תמיד מושלם, הוא חושש מתגובות ביקורת של ההורים כשאיננו בסדר, הוא מחפש מחמאות וחיזוקים שאיננו מקבל במידה מספקת (להרגשתו), או - שהוא מרגיש שסומכים עליו,כי מטילים עליו אחריות, והוא יכול לפעול לפי שיקול דעתו בכל מה שהוא רוצה, ולכן לפעמים "מאבד את גבול המותר " (כפי שאולי קורה אצלכם!)
לא תמיד הילד מודע למעשיו, או לגורם להם, ולכן אני מציעה לכם לשקול להיעזר בפסיכולוג , לכמה שיחות עם הילדה, כדי לגלות מה מניע אותה לנקוט בהתנהגויות שאתם רואים. זה חשוב, וכדאי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)