מה הכתובת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הכתובת?
    שרי
    14/03/2011

שלום,
    בני בן 4 וחצי. הוא לא מבטא את עצמו ולא כ"כ מתעניין בדברים.
    בגן לא מעוניין לעסוק בשום פעילות יצירה (לא ציור/הדבקה/בצק או כל דבר אחר).
    הוא לא מעוניין להשתתף במפגשים.
    הוא חברותי ואוהב מאד לשחק עם חברים ועם אחיו הגדול, בעיקר (כמעט אך ורק) במשחקי דמיון, בדמויות של חיות. לרוב אינו מעוניין לשחק במשחקים אחרים.
    בבית, הוא מנסה להכריח את אחיו לשחק איתו בחיות, וכשאחיו לא מעוניין הוא כועס, מרביץ, מציק. כשהוא חוזר הביתה מהגן, אינו מעוניין לעשות כלום. מסוגל לשבת על הספה ולמצוץ אצבע (הוא גם ממשמש חיתול בד) במשך שעות.
    שמתי לב שהוא מאד רגיש לריחות, ונגעל מהמון דברים. הוא לא יעיז לגעת בחתיכת אוכל שנפלה לו מהצלחת, או לנגב מיץ שנשפך לו על השולחן. הוא לא מתקרב לילדים או אנשים שלטענתו הריח שלהם לא נעים לו. במהלך הארוחה הוא לא מסוגל שיש לו לכלוך על הידיים ונוהג לנגב ידיים כמעט אחרי כל ביס.
    הרבה פעמים הוא פשוט יושב לו ומוצץ אצבע תוך כדי משמוש החיתול בד. בזמנים אלו הוא מנותק ולא כ"כ מודע למה שקורה סביבו. אציין גם שהוא מאוד קשור לחיתול בד שלו, וכשהוא לא רגוע הוא מבקש אותו כדי להרגע. הוא מקפיד לשמור עליו "קר" (למשל אם יוצאים מהבית הוא ישים את החיתול בתוך תיק כדי שיהיה לו "צל" והוא לא יתחמם).
    מבחינת הגננות אין איתו שום בעיה. מה שמפריע לי הוא שנראה לי שהוא לא מבטא את עצמו בשום צורה וכאילו מתכנס בתוך עצמו, נמנע מדברים.
    לאן לפנות כדי לבדוק אם יש אכן בעיה ואם ניתן לסייע לו?
    אני חושבת בכיוון של רגישות יתר תחושתית. לאן לפנות?
    האם למכון להתפתחות הילד של קופת חולים? או למרפאה בעיסוק? או שזה היינו הך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הכתובת?

הוספת תגובה

• מה הכתובת? - תגובה

15/03/2011

שרי שלום,
    בעיני, הכתובת הנכונה ביותר היא מכון להתפתחות הילד. שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד במשותף, וכך יכולים מספר אנשי מקצוע לראות את הילד, להתרשם, להתייעץ ביניהם, ולהחליט יחד מה הטיפול הנכון ביותר עבור הילד.
    אני מציעה לך לפנות לרופא הילדים, עם מכתב מהגננת, ולבקש שיפנה אותך למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם.
    מאחלת לכם כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו