שלבי התפתחות תינוק בן שנה ו- 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלבי התפתחות תינוק בן שנה ו- 5
    אילנית
    20/03/2011

שלום,
    יש לי תינוק בן שנה ו-5 שלאחרונה אני מגלה סימנים של חוסר סבלנות מוחלט ,
    הוא לא מוכן לשבת על כסא יותר מ 7 דק' .

הילד מאוד פעיל אוהב לשחק , להשתולל, לצייר ובעיקר לשמוע מוזיקה ולראות טלוייזיה .

גם כשהוא משחק במשחק אחד הוא מהר מאוד מגלה חוסר התעניינות ורץ למשחק אחר עד שכל המשחקים מפוזרים בחדר .

אני מממש רוצה את עזרתכם לבדוק האם זה תקין שהוא חסר סבלנות

שאלה נוספת בבקשה ,
    לאחרונה הילד מתחיל להרביץ גם בן וגם בעיקר לי וכשאני מבקשת שיפסיק כי זה לא נעים ואמרת לו שזה אסור הוא צוחק ..אך אוכל לגרום להבין באמת שזה אסור ?

תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלבי התפתחות תינוק בן שנה ו- 5 - תגובה

20/03/2011

אילנית שלום,
    7 דקות עבור ילד בן שנה ו-5 ח' זה המון זמן !!!
    מעבר לכך, זה שלב שבו, לאחר תחילת ההליכה, הילד מרוכז במיוחד, ונהנה במיוחד, מתנועת הגוף במרחב : הוא זקוק להפעלת הגוף, ללמידה של התמצאות במרחב, ורק אח"כ, יהיה פנוי לישיבה וללמידה במקום אחד.

בעניין ה"מכות" - גם זה אופייני לגיל ולשלב ההתפתחות : זה השלב הטרום-מילולי, והילד מביע במגע, במכה, את רגשותיו. כך הוא יוצר קשר עם אחרים, עד שהשפה תתקדם ותתפוס מקום בתקשורת.

ברור לנו גם, שהילד לא מבין בשלב זה שמכות הן התנהגות אסורה...
    צריך ללמד אותו, ע"י אמירת "לא!" בלשון תקיפה ובפנים רציניות, כך שיקבל מסר ע"י הבעות הפנים שלנו, שזה לא מקובל. אפשר גם להחזיק את ידייו כמה שניות, כדי להעביר מסר זה.

כל טוב! סבלנות, זה חולף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו