עיכוב בעמידה עצמאית והליכה -שנה ו-8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בעמידה עצמאית והליכה -שנה ו-8
    רעות
    31/03/2011

בתי בת שנה ו-8 חודשים. מפותחת מאד מבחינת מוטוריקה עדינה, בעלת אוצר מילים יפה. מבחינת מוטוריקה גסה - ההתפתחות איטית יחסית. זחלה גחון במשך תקופה של כ- 6-7 חודשים ולפני כמה חודשים התחיל לזחול על 6. במקביל נעמדת ועומדת יציב עם תמיכה מינימלית בחפצים / אנשים. כמו כן הולכת לאורך חפצים וכן ע"י הובלה של אנשים או דחיפה של חפצים אך לא תמיד רוצה לעשות זאת. כל ההתפתחות המוטורית נעשית בקצב איטי אך היא לא מדלגת על שלבים. מטריד אותי שהיא עדיין לא עומדת באופן עצמאי ולא הולכת. אציין כי מגיל צעיר הלכנו לפיזיותרפיה וליועצת להתפתחות תינוקות אך נאמר לנו כי כרגע יש לה את כל הכלים וזה רק עניין של זמן. אני מאד מוטרדת מהעניין ורוצה לדעת מה ניתן לעשות כדי לקדם את ההתפתחות שלה.
    אודה לקבלת תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכוב בעמידה עצמאית והליכה -שנה ו-8 - תגובה

איריס ברנט
    31/03/2011

רעות שלום, במידה וביתך ראתה איש מקצוע מתחום הפיזיוטרפיה! ולא הומלץ לך על טיפול, ייתכן ומדובר בעניין שהוא יותר בשלות רגשית. חרדה יכולה להפריע לתינוקת שמסוגלת פיזיולוגית ללכת בצורה עצמאית מלעשות זאת. ולעיתים אין לנו תשובה ממש ברורה למה זה קורה. לעיתים תינוקות מאד מושקעים בהתפתחות בתחום מסויים כמו בדיבור ופחות בתחום אחר, כמו בהליכה. ההתפתחות אינה מתקדמת בקצב זהה בכל התחומים.
    בכל מקרה תשתדלי לא לשדר לה לחץ וחרדה.
    בהצלחה!

איריס ברנט
    פסיכולוגית התפתחותית משפחתית
    מכון לטיפול בילד ובמשפחה
    רח' טאגור 3/1 תל-אביב
    0546876801

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך והבהרה נוספת

רעות
    01/04/2011

תודה רבה על תשובתך. אני רוצה לציין שבתי כן עברה טיפול פיזיוטרפיה של כ-8 מפגשים בגיל 1/2 שנה וכן ליוי של מרפאה בעיסוק במשך מספר חודשים ומאז היא התקדמה מאד(ישיבה, זחילת גחון, זחילה על 6, עמידה והליכה בתמיכה וכיו"ב), אך בחודשים האחרונים היא לא נמצאת בטיפול ולדברי המרפאה בעיסוק, יש לה את כל הכלים הנדרשים. אשמח לשמוע את תגובתך גם להודעה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך והבהרה נוספת - תגובה

איריס ברנט
    02/04/2011

רעות שלום, חסר לי כאן איבחון פסיכולוגי התפתחותי-רגשי. אם עדיין לא עשית , אז צריך לעשות.

איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו