מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחודשייםאמא מודאגת02/04/2011
יש לי בן מתוק בן שנה וחודשיים.
אני מודאגת
הוא לא מחקה שום דבר שאני מנסה ללמד אותו- לא מחיאות כפיים, לא אור, לא ידיים למעלה וכו.... הוא לא מצביע אלא מנסה לקחת לבד ואם לא מצליח מתעצבן.
לא מדבר אלא מקשקש
ברוב המקרים מגיב לשם שלו
לעומת זאת אוהב לשחק בכדור, מתגלגל מצחוק מאחיו הגדול, מבין הוראות מאוד פשוטות, אוהב קוקו/מחבואים מאוד
חייכן
עושה לא עם הראש
מבין מה אסור ובודק אותנו
עדיין לא הולך לבד רק סביב דברים
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחדד את מה שאני רוצה לשאול
אמא מודאגת02/04/2011האם יכול להיות מצב שילד שהוא חייכן, צוחק, משחק,עם חרדת זרים שצריך את ההורים יכול להיות אוטיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחדד את מה שאני רוצה לשאול - תגובה
02/04/2011קרן שלום,
נראה שכיום הפחד מאוטיזם משתלט עלינו ומציק לנו הרבה מעבר להגיוני ולסיבר.
לפי תיאורך, אין רמז לאפיונים של אוטיזם.
יותר מזה - עולה מדברייך גם חשש לעיכוב התפתחותי, ואין זה כך. כל מה שאת מציינת לגבי הילד הוא תקין לגילו, וגם אם איננו מחקה תנועות שאת מנסה ללמד אותו, זה "בסדר".
השתדלי לא לדאוג, ויותר להינות. זה גיל נפלא !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מחקה
אמא מודאגת02/04/2011אז למה הוא לא מחקה?
למה הוא לא מצביע? במקום להצביע הוא מתעצבן עד שהוא מקבל את מה שהוא רוצה.
ואין אני יכולה לדעת שזו התפתחות מאוחרת ולא חס וחלילה משהו רציני יותר?
ועוד שאלה,
הילד מגיב לשמו אבל לא תמיד..... מה זה אומר?
לפעמים הוא מגיב לפקודות פשוטות כמו תן לי ולפעמים מתעלם (בדרך כלל כי הוא עסוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מחקה - תגובה
03/04/2011קרן שוב שלום,
ילדים רבים אינם מחקים, וגם אינם מצביעים, עד גיל שנה וחצי ויותר.
את יכולה לדעת שזה לא אוטיזם - ע"י כך שאת רואה התנהגויות נורמטיביות של קשר ותקשורת, שלא קיימות באוטיזם : למשל קשר-עין, למשל בקשה של דברים, למשל שהילד בא להתנחם אצל האם כשהוא עייף או קיבל מכה.
גם לגבי תגובה לשם, או מילוי הוראה - כמו לגבי חיקוי : ילד אינו רובוט, ולפעמים אינו קשוב, או עסוק במשהו אחר, או שפשוט איננו רוצה !
חשוב לבדוק שמיעה, ולדעת שהיא תקינה, והאזניים בריאות. יש מצבים של נוזלים באזניים, שאינם מתבטאים במצב מחלה, אבל פוגעים ברמת השמיעה.
פרט לכך - השתדלי לא לדאוג !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)