"שיפוט חברתי לקוי באופן חלקי" ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "שיפוט חברתי לקוי באופן חלקי" ???
    רונן
    06/04/2011

איך מטפלים בבעיה כזו אצל ילד בן 13 שאובחן עם odd ?
    יועצת ביה"ס אמרה שההתנהגות שלו באה ממקום של רצון לשליטה בכדי להרים את הדימוי העצמי שלו בעיני הסביבה רק שהוא בחר בדרך רעה לעשות את זה...!
    הבעיה שביה"ס לא מסוגל להפעיל עליו סנקסציות על איחורים כרוניים ואי-שיתוף פעולה במהלך הלימודים{סרבנות פאסיבית} מבחינתם כל עוד הוא לא מפריע אז שלא ילמד בכלל...לפעמים כשהוא אומר למורה:"את צריכה למות" אז משעים אותו למחרת...!
    כפי שכבר כתבתי הוא לא רוצה ללכת לפסיכיאטר {מלבד האיבחון } והוא לא רוצה ללכת לפסיכולוג או לקחת תרופות...כשאני מבקש ממנו שיבוא לטיפול הוא אומר לי שאני עשיתי אותו משוגע או שטויות אחרות כגון:"ההורים שלך לא אהבו אותך ובגלל זה הם זרקו אותך למוסד..." או :"אני לא מבין למה אימא התחתנה איתך הרי היא בכלל לא אוהבת אותך..." היועצת אמרה שהוא מנסה לערער אותי בכל דרך ולאימא שלו הוא לא עושה את זה כי הוא יודע שזה לא יעזור לו..."{הפסיכיאטר הגדיר אותה "אישה פאסיבית עם קושי להכיל רגשות ילדיה"} אני לא מראה לו שאני נפגע מפני שאני יודע שהוא מדבר שטויות אבל אני רוצה לעזור לו כדי שהוא לא יגיע למצב יותר גרוע...!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• "שיפוט חברתי לקוי באופן חלקי" ??? - תגובה

07/04/2011

שלום,
    סיפור עצוב . בוודאי שאתה צריך עזרה מקצועית, גם עבור הילד, וגם עבורך.
    אולי בית-הספר יוכל לשכנע את הילד ללכת לטיפול, אם יציבו תנאי להמשך ההשתתפות שלו בלימודים. אולי תוכלו לגייס את אחד החברים הקרובים שלו לשכנע אותו ללכת לטיפול.
    אין לנו פתרונות קסם. זה גיל קשה, ןכנראה מצב קשה.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו