שאלה בנוגע להתפתחות קוגנטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע להתפתחות קוגנטיבית
    אביגיל
    15/04/2011

ד"ר שלום וצהריים טובים,
    ביתי בת כמעט שנתיים היום. נולדה פגית בשבוע 32 , כך שגילה המתוקן: שנה + 10. בגיל 9 חודשים אובחנה באינפנטיל ספאזם - סוג של אפילפסיה ( התכווצויות לא רצוניות של הידיים והרגליים ). מקבלת היום בעקבות הנ"ל טיפול תרופתי וב"ה אין עדות לחזרה של הפירכוסים. מצבה כיום מבחינת התפתחות - מוטורית - החלה ללכת רק בגיל שנה + 7. החלה לשתות לבדה מבקבוק רק בגיל שנה וארבע. זחלה, התיישבה ונעמדה די מאוחר. היום בגילה (שנתיים ). משרבטת, בונה מגדל מקוביות כשמתבקשת. מנסה לאכול לבד בכפית. בועטת בכדור רך. עדיין לא מצביעה. כשרוצה משהו - לוקחת אותי יד ביד למקום שרוצה או שפשוט מנסה להגיע בכוחות עצמה. מצליחה להשחיל חרוזים, משלימה פאזלים מעץ עם עיגולים בלבד.
    מבחינה קוגנטיבית - נהנת משירים וממוסיקה באופן כללי. עושה לא עם הכתף. מבינה ומראה עם האצבע איפה חתול, כלב ופרה. אך עדיין מתקשה להשמיע איך הם עושים. עדיין לא ממש מדברת. אומרת רק אבא, אמה, אמ אמ (לאוכל), בבה לבובה, הנה, הופה לה - לבלון. מבינה : לא, אסור, תני לי, בואי, מקלחת, ידיים, לצאת בחוץ לטיול, ידיים למעלה, סבתא בישלה דייסה, מראה איפה בטן ואיפה אף. נהנת מהקראת סיפורים עם הרבה תיאטרליות (שלי בעיקר). לא מסוגלת לשחק או להתמיד במשחק יותר מ - 5 דקות. היא נמצאת בגן פרטי רגיל והגננות מדווחות שמאבדת עניין וריכוז די מהר. תמיד מנסה לצאת מהמעגל בו כל הילדים יושבים, מה שמעניין אותה זה רק ללחוץ על הידית של הדלת ולצאת. אני שמה לב למספר דברים: *שלפעמים בגן מעדיפה לשחק לבד. * הולכת לזרים ונוגעת בהם בלי לחשוש. באופן כללי - זוהי ילדתי הראשונה כך שאין לי הרבה מקום להשוואה.
    אנחנו במעקב במכון להתפתחות הילד בקהילה. קלינאי תקשורת וריפוי בעיסוק.
    1. האם יש פה איזשהי בעיה שכלית נראה כי כל המטפלים מסביב הולכים על ביצים ואף אחד לא מוכן לומר לי מה קורה.
    2. האם אפשר להמליץ על איזשהו חוג שיכול לשפר את רמת הקשב והריכוז?
    3. כפי שאתה קורא - רמת החרדה שלי גבוהה ביותר.
    אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית
    אביגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להתפתחות קוגנטיבית - תגובה

15/04/2011

אביגיל שלום,
    אינני רופאה נוירולוגית, אבל ככל שידוע לי, אינפנטייל ספאזם הוא מצב שחולף, ואז ההתפתחות של הילד הרבה יותר טובה. נקווה שגם אצל בתך הבעייה תחלוף בקרוב, והיא תתקדם.
    בינתיים - ברור שההתפתחות מעוכבת, והילדה איננה מפותחת כפי שהיתה צריכה להיות בגילה. חלק מהבעייה הוא האי-שקט והקושי להתרכז שאת מספרת, וגם זה מפריע לילד להשתלב וללמוד. לכן גם מטפלים בה, וחלק מהטיפול של ריפוי-בעיסוק וגם של הקלינאית-תקשורת קשור ב התרכזות ושיפור המיקוד.
    היא קטנה מאד, והמצב עדיין לא ברור. אנחנו מטפלים ומקווים לטוב.
    בוודאי שאת דואגת וחרדה. זה טבעי כשיש בעייה עם ילד, אבל אין דרך לתרופות קסם, וצריך לחכות בסבלנות.
    השתדלי להיות רגועה עד כמה שאפשר, ולהאמין באנשי המקצוע המטפלים בילדה. חשוב שגם את תעבדי איתה כל יום קצת, לפי ההדרכה שלהם.
    תהיי אופטימית !
    כל טוב וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו