מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטייה מינית של ילד בן 4 וחצירחל17/04/2011
ילדי בן 4 וחצי, ילד אינטיליגנט במיוחד, בוקר אחד סיפר לי על זקפת הבוקר שלו, אותה הוא מתאר כ "בולבול ארוך" וסיפר לי שיש לו את זה גם כאשר הוא מתרגש. שאלתי אותו מה הכוונה כאשר הוא מתרגש והוא ענה לי שכמו באיזה סרט או ספר, לא הבנתי בדיוק (אני חושבת שהוא התכוון ל"בגדי המלך החדשים"), שרואים אנשים ערומים ואת הטוסיק שלהם אז זה מרגש אותו וגם גורם לו לבולבול ארוך ואלו ממש היו המילים שלו! אני כמובן נבהלתי בתוכי, אך לא שידרתי לו זאת. בחינוכי איתו אני דוגלת בפתיחות גבוהה עם ילדיי (יש לי גם בת בת 3 וחצי) נותנת להם להרגיש נוח עם אברי המין שלהם (כלומר, נותנת להם אפשרות לגעת בחופשיות, רק מבקשת שיעשו זאת בשירותים כשהם לבדם, לא עושה עניין מעצם הימצאות השוני המיני בינו לבין אחותו וכו' ) ממש מגיל צעיר אני מטפטפת להם שהאברים האלו הם רק שלהם ואין לאף אחד זכות לגעת בהם ושלא ירשו ושידווחו לי על כל מקרה חלילה וכו'. אני לא מעמיסה עליהם מדיי עם העניין והדברים נאמרים בד"כ כדרך אגב. בנוסף, אני גרושה והם רואים את אביהם הרבה במהלך השבוע ולנים אצלו הרבה. האם דיבורים כאלו שלו עלולים להצביע על נטייה מינית מוגזמת של ילד בגילו? האם זה יכול להצביע על התעללות חלילה או חשיפה לתוכן מיני שלילי? קשה לי להאמין שאביהם עלול לפגוע בהם בדרך כזו. מה לעשות? בנוסף, הוא גם אובחן כעת כסובל מ- HDHD קשה וטרם התחיל טיפול ברטלין, אנחנו מחפשים אולי דרכי טיפול נוספים לפני שנתחיל איתו בזה, זה יכול להיות קשור?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה מינית של ילד בן 4 וחצי - תגובה
18/04/2011רחל שלום,
זקפה היא תופעה ידועה גם אצל ילדים צעירים, במיוחד בבוקר, וככל הנראה הבן שלך התחיל להיות מודע לתופעה. זה איננו מצביע על התעללות, וגם לא על עיסוק חריג במין. ייתכן אפילו שהילדים בגן שוחחו על כך, ומכאן ההתעניינות בנושא.
כפי שאת מתארת, ההתייחסות של טבעית, וכך טוב שיהיה.
כל טוב, חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)