מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שלוש וחצי בעיה עם גמילהשירה19/04/2011
ביתי הת שלוש וחצי עם בעית גמילה בגיל שנתיים וחצי התחלנו תהליך גמילה בהתחלה היה קשה גם עם הפיפי וגם עם הצואה אחרי חודש נגמלה מהצואה ו מהפיפי אם אני זוכרת נכון היתה גמילה קצרה מאוד היא כל הזמן היתה רצה לפיפי מהתלהבות והכל היה בסדר שבוע שבועיים ואפילו בלילה שבועים לא עשתה במיטה ,ופתאום היתחילה לעשות בלילה וביום , בגן טוענים שהיא בסדר ועושה בשירותים אך שמגיעה הביתה אין דבר כזה שירותים לפיפי רק קקי הגעתי למצב שאני לוקחת אותה מהגן אני מריחה את התחתון שהחילפו לה כי מחליפים לפני שינה גם תחתונים ולפעמים באמת יבש בלי ריח אך לפעמים מרגישים ריח של פיפי אך זה לא מגיע למצב שגם המכנסיים שלה רטובות כמו בבית אנו מדברים איתה המון ולפעמים היא אומרת יש לי פיפי ואז רצה לשירותים ומעט התחתון רטוב פה אני אומרת לא נורא, בודדות הפעמים שהיא אומרת פיפי אז אני אומרת לה רוצי לשירותים ותחתון יבש ובדרך כלל לפני סוף היום כל הגבולות נפרצים וזה מגיע למצב שהמכנסיים רטובות וזה לא מפריע לה מה עושים? יש לציין שמלאו לה שנתיים נולדה אחותה ולאחר חצי שנה התחלנו בגמילה אני חושבת שיש פה הרבה דווקא ועינין שזה לא מעניין אותה בכלל וגם נושא קנאה חשבתי לקחת אותה לרופא ילדים לבדוק בריאותית אני כבר מיואשת אודה לעצה האמת שהיא מרגישה שכועסים עליה היא גם עושה לי קקי ממש דוקא איזה דרך צריך לצעוד איתה שזה יפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי בעיה עם גמילה - תגובה
20/04/2011שירה שלום,
ראשית, לגבי ההרטבה - כדאי להתייעץ עם רופא, ייתכן שיש לילדה קושי פיזיולוגי להתאפק, או אולי "מטפטף" לה.
שנית, היא עדיין ילדה קטנה, ומבחינה סטטיסטית, עד גיל 4 תהליך הגמילה עדיין נמשך.
שלישית, ייתכן שיש כאן גורם פסיכולוגי, של קנאה, כפי שאת מציינת, או של חוסר-בטחון, ולכן היא מאבדת שליטה.
יש לי שני טיפים שעוזרים בדרך כלל:
הראשון - לקחת אחריות, ולהזכיר לילדה ללכת לשרותים. לא לסמוך עליה. לתת תזכורת כל שעתיים בערך, או פשוט לקחת את הילד ביד ולהוביל אותו לשרותים. זה גם בונה הרגל נכון להתרוקן, ואז השלפוחית לא מתמלאת מדי.
שנית - לתת לילד חיזוק חיובי בכל יום שהוא נשאר יבש. אפשר לעשות טקס קטן בערב, ואם הילד היה יבש כל היום, יקבל מדבקה. בסוף השבוע, יקבל פרס קטן.
כל טוב ובהצלחה!
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)