מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה עזרה בבקשהטלי22/04/2011
יש לי ילד בן 2.9 הוא לא היה מעוניין להוריד את הטיטול למרות שכבר יותר מחודש עושה את הקקי רק בשירותים. הוא אומר שיש לו אנחנו מורידים טיטול הוא עושה ומחזירים חזרה. השבוע החלטתי להוריד לו את הטיטול , חשבתי שיהיה קל מאחר וחצי הוא כבר עושה בשירותים ודווקא עם הפיפי יש בעיה גדולה. הוא שומר אותו עד ממש הרגע האחרון ואז או שמצליחים להגיע לשירותים (וגם אז לוקח לו זמן לשחרר) או שמפספס לגמרי או שמפספס מעט ואז מגיעים לשירותים והוא ממשיך. אני לא יודעת מה לעשות להחזיר את הטיטול, להמשיך להתעקש?? יש לציין שהפספוסים אינם רבים (בסה"כ 3 פעמים לאורך השבוע) אך הוא גם לא הולך לבד לשירותים, כל הזמן אומר שאין לו ואני מידי פעם במהלך היום לוקחת אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה עזרה בבקשה - תגובה
23/04/2011טלי שלום,
ראשית, את צריכה לשמוח ולהיות גאה שהילד שלך כבר כמעט גמול בגיל כה צעיר.
הוא גם כנראה ילד מיטוחד, כיוון שאצל רוב הילדים, הגמילה מפיפי קלה, והגמילה מקקי נמשכת המון זמן, ואצלו - זה להיפך.
לדעתי, תני לו להמשיך עם הטיטול, ואל תלחצי להוריד אותו. ייתכן, שלבישת הטיטול קשורה לא רק בעצם הגמילה, אלא גם תחושה של בטחון, אולי אפילו נעימות וחמימות.
הזכירי לו לעשות פיפי במשך היום, אל תסמכי עליו בלבד, ואפילו קחי אותו ביד לשרותים.
אבל בניחותא, לא בלחץ.
זה שלב לא פשוט, גם לילד וגם להורים, וצריך סבלנות. בסוף הגמילה היא שלמה.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה
טלי08/05/2011לשמחתי הילד בשלב זה כבר גמול באופן מושלם - הולך לבד, מתפשט ומתלבש לבד ואני מאד מרוצה. השאלה שלי היא הלילה. לפני מס' ימים שמתי לב שהוא קם עם טיטול יבש לגמרי, כך היה במשך 3 ימים. החלטתי להוריד את הטיטול גם בלילה. באותו יום וביומיים שלאחר מכן הוא קם רטוב. החזרתי טיטול ושוב הילד קם יבש לגמרי. מה לעשות?? להוריד? להשאיר? יש לציין שבצהריים ישן בלי טיטול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה - תגובה
09/05/2011טלי שלום,
אל תמהרי. צריך לראות יציבות בהתנהגות הילד במשך תקופה מסויימת, כדי להיות בטוחים שהילד אכן "עלה מדרגה", וגם אז צריך לזכור, שיכולה להיות נסיגה !
אבל מקובל להמתין כשבועיים שהילד יבש, ורק אז יש יותר בטחון שהוא אכן גמול, במיוחד בלילה.
כל טוב, חג עצמאות שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)