מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקווה שלא תחשבו שאני מוזרהלימור28/04/2011
יש לי שני ילדים. הגדול בן 5.9 והקטן בן 2.9. האופי שלהם שונה לגמרי כמו שמיים וארץ. הגדול ילד בוגר מאד לגילו, מקבל סמכות, מופנם ושני עומד על שלו, חזק, משמיע את קולו. מטבע הדברים הקטן בדר"כ רוצה את מה שהגדול מחזיק ביד. ובדר"כ, לא תמיד הגדול מוותר לקטן. אמרתי לו שהוא לא חייב לוותר לו כל הזמן ואם הוא לא רוצה לתת שלא יתן לו, גם אם הקטן בוכה. באחת הפעמים ששאלתי אותו למה ויתרת לו? הוא אמר לי "הוא אח שלי, אני אוהב לתת לו". אני חייבת לציין שלא תמיד הוא מוותר, ומידי פעם גם הוא מרביץ , אבל בדר"כ הם חברים מאד טובים. הגדול פשוט הפתיע אותי עם תשובתו ואני לא יודעת אם להניח לנושא ולאפשר לו לוותר או לעמוד כל פעם ולהגיד לו שהוא לא חייב לוותר? מה נכון לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שלא תחשבו שאני מוזרה - תגובה
איריס ברנט29/04/2011לימור שלום, קודם כל שאלתך חשובה מאד ויכולה לעזור גם להורים נוספים שיקראו זאת. את מעלה נושא חשוב שבו את חוששת שהילד הבכור לא יידע לעמוד על שלו. להיות אח בכור זה בהחלט מקום עם תפקיד והוויתור לקטן ממנו הוא אחד מהם. ברור מדברייך שהבכור גם יודע לעמוד על שלו מידי פעם. מן הסתם הוא גם יותר חזק פיזית וגם עם יותר יכולות כילד בן 6 והוא בודאי מודע לכך. לכן, הייתי מברכת על כך ורואה ביכולת הנתינה והוויתור תכונה טובה לחיים. אני לא יודעת מה ההתנסות שלך עם בכורות כילדה, אבל , במקרה שלא מוטלים על בנך יותר מידי עומסים כבכור , הוא רק ייצא נשכר מכך.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)