גבולות ומסר דחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות ומסר דחייה
    מיכל
    01/05/2011

שלום בתי בת 3,

ילדה חייכנית, שמחה ושובבה (: יש לי גם תינוק בבית בן 7 חודשים.

לאחרונה אם מעירים לה היא ממש נפגעת ומפרשת זאת בהקצנה כדחייה.

למשל, בגן העירה לה הגננת שצריך לישון והיא ענתה לה שאמא אוהבת אותה, אז היא אמרה לה שזה לא קשור ושגם היא אוהבת אותה אך מעירה לה שתישן.

אתמול סבתא אמרה לה להוציא ידיים מהפה והיא לא דיברה איתה ואפילו סיפרה לי במיטה בלילה שהיא כועסת על סבתא. אני כמובן אומרת לה שלא צריך לכעוס וגם אם מעירים לה זה לא אומר שלא אוהבים, לא בטוחה שהמסר מועבר..

היום שוב הגננת סיפרה לי שכשהעיפה חצץ בחצר על אחד הילדים והעירה לה, היא פשוט סירבה לדבר איתה כל היום.

אני מנסה לשחזר דוגמאות לתקשורת כזו ביני לבין בעלי, אינני בטוחה שזה מכאן, אבל אולי לא שמנו לב . איך למנוע תחושה כזו שלה? אני מנסה להראות לה שגם אם אני כועסת אני אוהבת אותה ואז לא בטוחה שהגבולות ברורים.. אני משתדלת לומר לה שאני כועסת ושתהבקש סליחה ואז אני מנשקת ומחבקת. אשמח לתובנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות ומסר דחייה

הוספת תגובה

• גבולות ומסר דחייה - תגובה

02/05/2011

מיכל שלום,
    זה בהחלט תואם לגיל ההתפתחותי, כאשר צריך להבין, שבגיל זה, ילד איננו "מבין" מושגים, כמו רגשות, באופן מופשט, אלא מפרש את הרגש על בסיס ההתנהגות שהוא רואה. לכן, אם מעירים לו, הרי "ברור" לו, שלא אוהבים אותו.
    חשוב להגיד לילד שזה לא כך, ושאפשר גם לכעוס וגם לאהוב, אבל זה עדיין לא נתפש, וטבעי לצפות, שהילד יגיב בכעס או בעלבון מצידו.
    סבלנות. המשיכו להסביר לה שהדברים מורכבים, אבל קבלו את התגובות שלה בהשלמה, ותנו לה את הזמן להתפתח ולהבין נכון.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו