מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לגן ערייהשגית11/05/2011
היי .. הנני אם לילד כבן שנתיים ושבעה חודשים - יליד אוקטובר. בני היה איתי ועם הסבתות עד גיל שנה ושבעה חודשים , כאשר הוא נכנס לגן פרטי המחולק ל3 קבוצות- הקבוצה אליה השתלב 10 ילדים עם 2 מטפלות. המעבר לא היה קל אך לאחר מכן אהב מאד ללכת לגן .. ונקשר במיוחד לאחת המטפלות .. . בקבוצה זו שהה כארבעה וחצי חודשים. (הכנסתי אותו באפריל). בספטמבר עבר לקב של בוגרים יותר 20 ילדים - עם גננת ומטפלת . ( דמויות שבני ראה בשנה שעברה אך לא טיפלו בו באופן ישיר ). .
שוב המעבר לא היה קל.. ורצה ללכת כל הזמן למטפלת הקודמת.. ( הגן בנוי מחדרים סמוכים). אחרי שהסתגל ילדתי את בני השני (הפרש של שנתיים) ובתקופה זו הנושא לא השפיע להפתעתי על הליכתו לגן. בתקופה זו הוצאתי אותו בצהריים המוקדמות על מנת שיישן בבית. עם חזרתי לעבודה (לאחר חמישה חודשים ) בי חזר לישון שם צהריים ובאותה תקופה היתה נסיגה ברצונו ללכת לגן.. כיום הולך בלי לבכות אך נראה שעדיין מעדיף להיות בבית.
בני ילד חכם מאד ורגיש מאד ומאד מפונק.. אני ובעלי משקיעים המון בילדינו ונמצאים איתם רבה זמן איכות..
באוקטובר בני יכול להשלב בגן עירייה ואני מתלבטת אם להעבירו.. הגן הזה בסך הכל בסדר למרות שאני חושבת שאת בני השני לא אכניס לשם אלא למסגרת יותר מצומצמת.. (המטפלת שעובדת איתו באופן ישיר לא לטעמי.. ) לעומת זאת יש שם מספר מטפלות מדהימות.. שלא עובדות איתו ישירות לצערי..
באם אני אעביר לגן ערייה אצטרך לרשום את בני גם לצהרון ושם הוא לא יישן.. דבר שיקשה על בני שמאד זקוק לשנת צהריים של 2-3 ש'. או שלמצוא מטפלת שתוציא את בני עד שאחזור.. (לעוד שעה וחצי-שעתיים). מבחינה כלכית זה ייצא אותו הדבר..
מאחר ובני יליד אוקטובר הוא יצטרך ללהיות שנתיים בטרום טרום חובה- טרום חובה ועוד שנה חובה..
אני מאד מתלבטת.. אנא עזרתכן ומצטערת על האורך..
בנוסף לא ברור כמה בוגרים ימשיכו איתו בגן פרטי.. במידה והרבה אם לא רוב הקבוצה תהיה קטנה ממנו בחצי שנה - שנה זה יעכב אותו או יתרום לו מבחינה התפתחותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן ערייה - תגובה
12/05/2011שגית שלום,
לדעתי את מתחבטת ומשקיעה אנרגיות מעכבר למוצדק. הרי אין מצב מושלם בחיים, וכל פתרון הוא פשרה. ומעבר לכך : ילד גדל, ולומד להתמודד ולהסתגל בתנאים ובמצבים שונים, ולפעמים דווקא כאשר יש קושי, הילד מתחסן ויוצא מחוזק.
לכן, הייתי מחליטה עפ"י הנוחות שלך, מבחינת הקשר עם הגננת, המרחק מהבית וכד'. כל היתר, בעיני - ממש לא משמעותי.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)