מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לגן עירוניטלי13/05/2011
שלום , בתי בת שלש וחודש היום ונמצאת השנה בגן פרטי עם 18 ילדים. גן חממה. בתי נולדה חודשיים לפני הזמן והתפתחותה המוטורית הייתה קצת איטית, יש לה גמישות יתר וקצת היפוטוניה, לא משהו שרואים בעין לא מקצועית. היא ילדה שמחה, סקרנית ונהנת מפעילויות הגן. בשנה הבאה יהיו בגן רק ילדים קטנים ממנה. בין גיל שנתיים לשלש, כשהרוב בני שנתיים וקצת. אני מתלבטת אם להעביר אותה לגן עירוני, היות ושם ניתנת פחות תשומת לב של הגננות והיא מאוד אוהבת תשומת לב של מבוגרים.
היא פחות טובה בקטע החברתי. היא משחקת עם ילדים שהיא מכירה היטב ובעיקר באחד על אחד, כאשר יש הרבה ילדים יחד היא בעיקר משחקת עם עצמה. היא מאוד ורבלית ויודעת להביע את רצונותיה ולעמוד על שלה.
למרות הורבליות שלה והסיפורים הרבים שהיא מספרת בגן, בעיקר בחצר, היא לא משתתפת בשיחות או עונה על שאלות (גם כאלו שאני יודעת שהיא יודעת את התשובה) בזמן מפגש.
אני תוהה האם להשאיר אותה עוד שנה בחממה או להעביר אותה לגן בו הדרישות יותר גבוהות, האם לאור מה שתארתי כדאי לתת לה להתמודד עם "הקשיים" וסביר שמשם היא תתפתח ותתחבר יותר היות ולגננות יהיה פחות זמן אליה.
או שעדיף להשאיר אותה עוד שנה בחממה, בידיעה שיתכן שחברתית לא יהיה לה מעניין והיא עלולה להכנס לעמדת "מנהלת" במקום ליצור חברויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן עירוני - תגובה
14/05/2011טלי שלום,
את שואלת שאלה קשה, גם כי התשובה אינה חד=משמעית, וגם כי זה מורכב : תלוי מי תהייה הגננת, ומה הרכב קבוצת הילדים. יש יתרונות ויש חסרונות בכל מצב, ובעיקר - זה תלוי איך הילדה תסתגל ותרגיש, ואת זה קשה לנבא, לי בוודאי.
אני מציעה לך לבנות טבלת השוואה, ולנסות לבחון נקודות בעד ונגד, אולי אפילו בעזרת הגננת הנוכחית.
ובכל מקרה - שום החלטה איננה "קריטית" לחיי הילד. בכל גן, גם אם שנה אחת תהייה פחות מוצלחת, אין בכך אסון. ילד בריא ותקין הוא בדרך כלל ייצור מסתגל ומתפתח, ויכול לצמוח ולהתחזק בכל מצב.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)