מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כחכוח חוזרסיון14/05/2011
בני בן 3 וחצי. ילד ורבאלי מאוד וחכם.
לפני שבוע החל לכחכח בגרון כל כמה דקות והמצב מחמיר מיום ליום. הכחכוח מתגבר בעוצמה ובתדירות. אנחנו מנסים להתעלם למרות שזה הופך קשה מיום ליום. כשבעלי אמר לו להפסיק ענה שהוא לא יכול להפסיק להשתעל. בערב כשהיה איתי אמר לי שוב, אני לא יכול להפסיק, מבלי שבכלל העליתי את הנושא.
יש לציין שאני בחודש תשיעי והוא יודע שאמור להיוולד לו אח. בנוסף, אולי לא קשור, יום לפני שהתחיל לכחכח, נכנס להיסטריה עקב חתול ממנו נבהל מאוד.
אנחנו מאוד מתוסכלים וחוששים שהדבר יהפוך לאובססיה. אשמח אם תוכלי לענות לי מדוע זה קורה, האם זה נורמאלי וכיצד להתייחס או האם באמת להתעלם וכמה זמן זה צפוי להמשך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחכוח חוזר - תגובה
15/05/2011סיון שלום,
זו תופעה מוכרת, שקשורה לקבוצת ה"טיקים" = תנועות או קולות שהם בלתי רצוניים.
לכשליש מהילדים יש תופעה כזו בין הגילאים 3-5, וברוב הגדול של המקרים זה חולף מאליו כעבור תקופה קצרה.
זה בהחלט יכול להיות קשור במתח או חרדות.
הדרך הנכונה היא לא להתייחס לכך. פשוט להתעלם ! לא להעיר, ולא להציע לילד דברים אחרים. כל לחץ נוסף שמפעילים על הילד מקשה עליו יותר.
סבלנות ורוגע. אלה מילות המפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)