כחכוח חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כחכוח חוזר
    סיון
    14/05/2011

בני בן 3 וחצי. ילד ורבאלי מאוד וחכם.
    לפני שבוע החל לכחכח בגרון כל כמה דקות והמצב מחמיר מיום ליום. הכחכוח מתגבר בעוצמה ובתדירות. אנחנו מנסים להתעלם למרות שזה הופך קשה מיום ליום. כשבעלי אמר לו להפסיק ענה שהוא לא יכול להפסיק להשתעל. בערב כשהיה איתי אמר לי שוב, אני לא יכול להפסיק, מבלי שבכלל העליתי את הנושא.
    יש לציין שאני בחודש תשיעי והוא יודע שאמור להיוולד לו אח. בנוסף, אולי לא קשור, יום לפני שהתחיל לכחכח, נכנס להיסטריה עקב חתול ממנו נבהל מאוד.
    אנחנו מאוד מתוסכלים וחוששים שהדבר יהפוך לאובססיה. אשמח אם תוכלי לענות לי מדוע זה קורה, האם זה נורמאלי וכיצד להתייחס או האם באמת להתעלם וכמה זמן זה צפוי להמשך.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כחכוח חוזר

הוספת תגובה

• כחכוח חוזר - תגובה

15/05/2011

סיון שלום,
    זו תופעה מוכרת, שקשורה לקבוצת ה"טיקים" = תנועות או קולות שהם בלתי רצוניים.
    לכשליש מהילדים יש תופעה כזו בין הגילאים 3-5, וברוב הגדול של המקרים זה חולף מאליו כעבור תקופה קצרה.
    זה בהחלט יכול להיות קשור במתח או חרדות.
    הדרך הנכונה היא לא להתייחס לכך. פשוט להתעלם ! לא להעיר, ולא להציע לילד דברים אחרים. כל לחץ נוסף שמפעילים על הילד מקשה עליו יותר.

סבלנות ורוגע. אלה מילות המפתח.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו