גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    יפעת
    16/05/2011

שלום,

בני כמעט בן שנתיים. כבר מספר חודשים הוא מודיע כאשר יש לו "קקי" (ואכן עושה לאחר מספר דקות) וברוב הלילות מתעורר עם חיתול יבש.בנוסף, הוא נוהג (באופן קבוע) לעשות "פיפי" אחה"צ באמבטיה.

עם זאת, כל מאמצי לבקש ממנו לעשות את צרכיו בסיר / בישבנון לא מועילים. כאשר הוא מודיע שיש לו "קקי" או "פיפי" אני אומרת לו בוא נעשה בסיר או בשירותים והוא מתנגד ולא מוכן.

האם יש מה לעשות? אני מנסה לדבר איתו על זה הרבה אך הוא ממשיך בשלו למרות שנראה לי שמבחינה גופנית הוא מוכן לזה ושולט בצרכיו.

אודה לחוות דעתכן המקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

17/05/2011

יפעת שלום,
    בין הבנה לבין ביצוע, יש תמיד פער, והוא משמעותי.
    ילדך עדיין צעיר מאד, וככל הנראה עדיין לא בשל לכל תהליך השליטה בצרכים והגמילה.
    מעבר לכך, הרבה ילדים נרתעים מתנוחת הישיבה על האסלה או הישבנון : זה כנראה לא נוח להם, הם חשים חוסר יציבות בישיבה, ונבהלים.
    עצתי הידידותית היא - הניחי לו. הוא יגיע לשליטה ולגמילה בזמנו. עדיף לא ללחוץ ולא למהר, אפקט הלחץ הוא הרבה פעמים הוא הפוך.
    סבלנות !
    כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו