כיצד להתמודד במצבים מסויימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להתמודד במצבים מסויימים
    שגית
    21/05/2011

לד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן שלוש וחצי ילד מקסים אך ישנם מספר דברים שאני לא בטוחה שאני עושה אותם כראוי .
    כמו :כאשר אני מבקשת מבני לבצע פעולה כלשהיא והוא אינו מבצע כתגובה אני "מאיימת "עליו {כמובן לא איומים פיזיים }לדוגמא -אם ביקשתי ממנו לסדר את החדר לאחר ששיחק במשחקיו ,והוא לא ביצע את הדבר , בגלל שהוא מתרץ בכך שאינו יכול או אינו יודע {למרות שהוא יודע }אני אומרת לא שאין בעיה ואם הוא לא יסדר את משחקיו אני ארים אותם או אתן אותם כי אני לא מסכימה שלא יסדר אחריו לאחר ששיחק .
    {חשוב לי לציין שהרבה פעמים אני גם מוצאת את עצמי מסדרת אחריו במקום שהוא יסדר כי הוא לא מעוניין לסדר }.
    דבר נוסף -יש פעמים שכאשר הוא אינו מסכים עם מה שאני אומרת לו {כארש אני מציבה לו גבול כלשהו}הוא מגיב בהכאה כלומר נותן מכה מתוך כעס ,איך אני אמורה להגיב לשני המצבים שתיארתי לך ,אשמח לקבל תשובה
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד במצבים מסויימים - תגובה

21/05/2011

שגית שלום,
    בנושא הראשון - תמיד עדיף לעודד באופן חיובי, ולא "לאיים". בגיל 3 וחצי, אפשר להציע לילד לסדר את החדר יחד, או לאסוף יחד את החפצים, ואז, יוכל לקבל חטיף קטן (למשל).
    לגבי תגובת ההכאה - כאן חשוב להיות סמכותיים וברורים, באמירת "לא". אפשר לתפוס לילד את הידיים ולהחזיק אותם בחוזקה כמה שניות, כדי שירגיש שאת כועסת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו