מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפה מינית אצל ילד בן5.מוריה12/06/2011
שלום,
שמי מוריה, אמא של אביתר המדהים בן כמעט 5. לפני כמעט שנה אביתר אובחן כאספרגר ברמת תפקוד גבוהה. למעשה מרגע שנולד חשנו שהתקשורת שלו עם בני גילו לא טובה בעוד יכולותיו הקוגנטיביות מדהימות עד השתאות. אביתר קורא מגיל 3.5, מחשב חישובים אך לעולם לא מתנתק באופן מוחלט מהסביבה. הוא ילד שניתן לדבר איתו, משתף פעולה, קשוב ורגיש עד אין קץ. הוא הולך לגן רגיל עם סייעת ובשנה הבאה אנחנו עדיין מתלבטים האם להכניסו לגן תקשורת (עברנו ועדת השמה) או לגן רגיל (אליו נרשמנו ויש לנו גם סייעת פוטנציאלית מצויינת).
מכל מקום, אביתר עבר תהליך מופלא של התחסנות והתבגרות השנה, טופלנו באינטנסיביות במכון להתפתחות הילד, ואנו עושים עם אביתר עבודה יומיומית כמעט...אבל הדרך היא עוד ארוכה מאוד. אנחנו חוששים כל הזמן שבחיים האמיתיים יאכלו אותו בלי מלח. הוא כ"כ נאיבי ועדין עד שלפעמים מתגנבת בנו התחושה שהילד מפתח נטיות נקביות...
הוא מעדיף לשחק עם בנות כי הן נעימות יותר- כך גם הוא אומר, אין לו כמעט שום משיכה למשחקי בנים, ואם הוא כן משחק ב"מלחמה" או "כדורגל" כמו בן נורמאלי, זה בעיקר מתוך חיקוי ולא מתוך עניין.
האם יש מקום לחשש שלנו? האם ילד כבר בגיל כזה מפתח העדפה מינית? כיצד אנחנו יכולים לעזור לו לחזק את תדמיתו הגברית בעיני עצמו?
אני מודה לכן מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה מינית אצל ילד בן5. - תגובה
איריס ברנט12/06/2011מוריה שלום רב, אני מבינה את דאגתך וכל התפתחותו של בנך מושקעת במחשבה רבה וטוב שכך. מתיאורך לא נראה לי שיש לך סיבה לדאוג שיש בעיה בכיוון נטיותיו של בנך. אין הכרח שבן יתחבר למשחק הכדורגל, חשוב בכלל לעזור לו לרכוש מיומנויות לשחק עם שני המינים. קודם כל תקבלי את רצונותיו לשחק עם מי ועם מה שנראה לו בשימחה. סביר באמת שהוא בוחר בדרך הפשוטה יותר מבחינתו. אפשר לחפש מסגרת שעושה עבודה טיפולית לקבוצות ילדים ושם קיימת ההזדמנות לשפר מיומנויות אלה. תנסי לבדוק בשירות החינוכי וישנם קבוצות שהן ספציפית לילדים עם אספרגר, צריך לבדוק ברשת. בזמנו היה באוניברסיטת תל-אביב ואינני יודעת לגבי היום.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך שמתם לב שהילד עם אספרגר?
אמאטובה24/06/2011מצטערת על השאלה אבל למה צריך לשים לב? אצלי הילד מדבר (אומנם בשפה מאוד גבוהה)וזה נראה לי חשוד..הוא מתקשר עם בני גילו אבל לפעמים הוא ניראה לי שונה.
למה צריך לשים לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)