הורים מודאגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים מודאגים
    ערן
    12/06/2011

שלום
    בתנו בת 3 ושלושה חודשים אינה משחקת עם ילדים וכשמנסה ליצור קשר עם ילד/ה זה ע"י חיקויים (גם ילדים אשר קטנים ממנה) - יש לה בגן חבר אחד שרק איתו משחקת אבל בעיקר מחקה אותו, כשאנשים זרים (דודים, סבא, סבתא) שואלים אותה שאלות אינה עונה (אלא אם כן אנחנו אומרים לה ששואלים אותה ושזה לא יפה לא לענות), לאחרונה אינה משחקת בשום משחק (בעבר אהבה לשבת הרבה עם פאזלים) - היא רק משתוללת ומטפסת על הספות בסלון או יושבת רק כשרואה טלויזיה. דיברנו עם הגננת וזו אמרה כי הילדה מקשיבה ומשתתפת בגן והיא ילדה טובה, אך אינה יוצרת קשר עין עם הצוות וגם בשעת סיפור יושבת כשהיא פונה כלפי אותו חבר ולא כלפי הגננת (כשהגננת אומרת לה להסתובב אליה היא מסתובבת). לאחרונה ראתה הרבה סרטים (ספר הג'ונגל, מלך האריות, למצוא את נמו וכו') שגם השפיעו עליה וכשאנחנו אומרים לה לא לעשות משהו היא חושפת שיניים וגוערת בנו כמו הנמר בסרט וכך עושה גם לאנשים אחרים שמנסים לדבר איתה (ניסינו להסביר לה שכך לא מתנהגים - אך זה לא עוזר). יש לציין שנולד לה אח קטן לפני חצי שנה ואולי ההשתוללויות וחוסר השקט נובעים מכך, לגבי בעיית התקשורת אנו אובדי עצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים מודאגים

הוספת תגובה

• הורים מודאגים - תגובה

איריס ברנט
    12/06/2011

ערן שלום רב, אני אומרת בזהירות שזה לא נשמע מאד מדאיג. יכול להיות שיש כאן שילוב של הולדת האח שזה אכן אירוע נחמד אבל גם יוצר לחץ וכל מיני תגובות רגשיות ושל קצב אישי של ביתכם. בגיל הזה המעבר מלשחק ליד ילדים ללשחק עם ילדים קורה בקצב שונה אצל כל אחד. זה אופייני שהחיקוי תופס תאוצה בשלב הזה. אני מניחה שאם תתנו לה מספיק תשומת לב, גם פרטנית, שכל אחד מכם יקדיש לה זמן ייחודי לבד רק איתה, היא במשך הזמן תזרום עם הסביבה ביתר קלות. עם זאת, כדי להיות רגועים יותר , מכיוון שאני אומרת זאת רק על סמך תיאורך, כדאי שאיש מקצוע יראה אותה - קלינאית תקשורת, רופא ילדים.
    בברכה,
    איריס ברנט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו