מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח VPהילה24/08/2009
הילד בן ה-6 אמור לעבור ניתוח מתלה לועי בעוד מס' חודשים, בגיל שנה נותח ניתוח חיך שסוע.
למעט בעיית אינפוף שבשלה יבוצע ניתוח זה(למרות שאנו מאוד חוששים),קראנו בספרות ובמקורות המידע כי ניתוח שכזה יכול לגרום בעתיד לנחירות לקשיי נשימה ולהפסקות נשימה בשינה.
נכון להיום לילד אין שום בעייה רפואית אחרת למעט האינפוף שגורם לדיבורו להיות אפי ולפעמים לא מובן.
אין לו בעייה חברתית נראית לעין לפחות כרגע.
הילד עבר את 2 בדיקות ההדמיה שהראו שרק טיפול ניתוחי יעזור ואנו מאוד חוששים מהעתיד לבוא.
האם לנתח ולהסתכן בבעיות אחרות או להשאיר את המצב כמו שהוא עם דיבור אפי,אומנם לא תמיד מובן.
באותו ניתוח הציע המנתח לשלב גם נתוח של הוצאת השקדים שהם טיפה מוגדלים.
אודה לתשובתך והתייחסותך גם להוצאת השקדים באותו ניתוח, האם לא מסוכן לשלב את שניהם יחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת חיך
ד''ר מאיר כהן26/08/2009מקובל לשלב לפי הצורך עם הסרת שקדים.
מציע להתייעץ עם דר' שטרן ממרפאת אא"ג בשניידר.
בעקרון , צריך לתקן רק את מה שמפריע מבחינה תפקודית/חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום עדיין פעיל?li sa13/08/2009
הייתי ילדה כשנפצעתי בתאונה. נותחתי שנתיים אחר כך בעין שפזלה מאוד החוצה בגלל התאונה. התיקון היה כמעט מושלם ולא היה אפשר לתקן את השאר. הייתי שנים בטוחה שזה בגלל איזה שריר קצר או מתוח או לכוד. לאחרונה למרבה חששי נשלחתי לנוירולוגית ע"י רופא נשים שגילה שעברתי פגיעה מוחית ושהיה לי הידרוצפלוס ב87 ולא ראה שום מידע עדכני ורצה להיות בטוח בקשר להורמונים בגלולות. קודם כל הוא החליף לי את הגלולות למשהו עם פחות הורמונים, ואחר כך מצאתי את עצמי בסיוט של החיים אצל הנוירולוגית עם הבדיקת תנועות עיניים שלה. הלכתי לרופא עיניים שהוא גם נוירואופתלמולוג, והוא אמר שמה שיש לי זה לא בגלל שריר ולא בגלל משהו כזה ושהניתוח שנעשה לי פשוט מושלם. אבל מה, רקמת השומן בעין נספגה מעוצמת המכה. בגלל זה יש לי אישון אחד שבמבט ישיר קדימה , ומעט יותר ככל שאני מסתכלת שמאלה, הוא קצת יותר שמאלי במקום מקביל לאישון השני. מאוד קשה לי להסתכל על עצמי בראי. מאוד עצוב לי. קיבלתי משקפיים שמתקנות וממקדות במספר יותר מתאים לי מהמספר שהסתובבתי איתו שנים- -1 במקון -2, -1.75 ו- 1.5, אבל עדיין הבעיה קיימת. האם אפשר לפתור את הבעיה הזאת? האם אפשר לגרום לרקמת השומן להתמלא בחזרה? האם זה יכול לתקן את הבעיה שהיא למיטב ידיעתי פזילה מדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שקועה
ד''ר מאיר כהן16/08/2009זו בעיה קשה מאוד לתיקון.
עלייך לפנות לרופא פה ולסת או רופא עניים שעוסקים בתחום.
ממליץ לפנות לדר' יפתח יסעור שמקבל במרפאת נאר"א ברמת גן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית13/08/2009
אני בת 32 ומעונינת לעשות ניתוח הקטנת חזה. האם הצלקת תהייה יפה יותר ככל שאעשה את הניתוח בגיל צעיר יותר? ואם לא מהו הגיל האופטימלי שבו צלקות נראות הכי טוב? אני שוקלת הריון נוסף. האם גדילת החזה במהלך ההריון יכולה לסכן את תוצאות הניתוח? ( במילא אינני מניקה )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת חזה
ד''ר מאיר כהן16/08/2009בקשישים הצלקות הן טובות יותר מאשר בילדים.
הריון גורם לשינויים משמעותיים בגוף שלא נתן לצפות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים לא סימטריות לבת 4 חודשיםלינוי13/08/2009
שלום רב,
הגיל אולי מאוד נמוך אבל כבר מגיל לידה שמנו לב ששתי האוזניים אינן סימטריות באופן חד. אוזן ימנית קטנה יותר וחלק העליון שלה מקופל קדימה. בבדיקת BERA הכל תקין.
האם יש מקום להתערבות בגיל כלכך צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרכסות
ד''ר מאיר כהן16/08/2009תיקון מסוג זה עושים לפני כיתה א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים גברייםח. קראוס12/08/2009
שלום ד"ר. אני בן 15.5, בריא בד"כ ונראה טוב לגילי (מתאמן, חטוב ושרירי ברוב הגוף).
הבעיה היא שהחזה שלי צמח בחודשים האחרונים ללא כל פרופורציה לשאר הגוף, ואנימגלה שיש לי מעין שדיים נידלדלים. זה נורא מפדח ואני מעוניין להיפטר מהם כמה שיותר מהר.
האם האופציה היחידה היא ניתוח פלסטי לחזה (אם יש דבר כזה לבנים בכלל), או שיש אפשרות אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקומסטיה
ד''ר מאיר כהן12/08/2009מה שאתה מתאר זו כנראה גניקומסטיה. זה עלול להיות קשור לעודף הורמונים מסויימים, שימוש בסטרואידים אנבוליים, תרופות אחרות וברוב המקרים ללא גורם ברור. הטיפול תלוי בבעיה והוא לרוב ניתוח. עליך לפנות לייעוץ אישי להתאמת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינדקטיליהירדן04/08/2009
ערב טוב
אז ככה .. הבת שלי בת 14 עם 2 אצבעות אמצעיות מחוברות בשתי כפות הרגליים. החיבור ללא עצם. הסיפור מאד מאד מאד מפריע לה , היא הולכת רק עם נעליים סגורות ומאד מתביישת. שום הסברים לא עוזרים והיא רוצה ניתוח.ניסיתי להמנע מזה אבל היא ממש במצוקה.
מקריאה באינטרנט אני רואה שחלק מהמומחים טוענים שהניתוח מסוכן ובעל סיבוכים רבים ואחרים שטוענים שהוא פשוט יחסית .
הייתי רוצה לדעת האם כירורג פלסטי הוא הרופא שאליו עליי לפנות
מה עלות ניתוח כזה בערך (טווח מחירים)?
האם כרוך בהרדמה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת אצבעות
ד''ר מאיר כהן05/08/2009מדובר בניתוח פשוט.
אפשר בהרדמה מקומית.
עלות: כ 14000 עד 16000 שח.
תשובות מדוייקות מחייבות יעוץ אישי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבוס קונג'נטליהדר02/08/2009
לבני הקרב לגיל 10 נבוס קונג'נטלי - נקודת חן ענקית (5.4 על 4.3). הכתם הוא מלידה, גדל והולך, ממעל החזה - מתחת לכתף.
אנו במעקב שנתי, והפעם הופנינו להתייעצות עם מומחה להסרת הכתם.
אשמח לדעת אילו סוגי ניתוחים עושים במקרה שכזה (באזור בו כמות השומן נמוכה ביותר), ולקבל פרטים לגבי משך ההחלמה והצלקות שייוותרו.
כמו כן אשמח לקבל שמות של הכירורגים המומחים בארץ לתחום זה.
המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מולדת
ד''ר מאיר כהן05/08/2009המיקום בעייתי ונוטה לפתח צלקות לא טובות. בכל מקרה, תשובה מדוייקת לגבי השיטה, דורשת ייעוץ אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה שיש בתוכה כלי דםכרמית29/07/2009
בני בן שנה , נולד עם מעין גוש מעל הגבה , בעבר עשינו אולטרסאונד ורופא המשפחה ציין שזה גוש שומני שאין בו סיכון . מאחר ולהתרשמותי גדל הגוש עשינו השבוע אולטרסאונד נוסף שתוצאותיו הראו כי מדובר בהמנגיומה ושבתוך הגוש יש כלי דם . על פי מה שקראתי המנגיומה בד"כ היא בצבע אדום או כחול ואילו אצל בני היא חסרת צבע , זהו מעין גוש תת עורי ללא צבע.
האם הדבר מצריך ניתוח? האם יש סיכון בכך שקיימים כלי דם?
מצ"ב תמונה של בני , לתשומת ליבך הגוש נמצא מעל הגבה הימנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מעל הגבה
ד''ר מאיר כהן29/07/2009לפי ההסטוריה והממצאים נראה שלא מדובר בהמנגיומה (שהיא גידול שפיר של כלי דם) אלא מלפורמציה וסקולרית שהיא תקלה מולדת בכלי הדם. אנא פנו לייעוץ אישי. יתכן ויש צורך בבדיקת MRI לשלול חדירה לארובת העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בראשמאיה28/07/2009
שלום רב ד"ר.
אני בת 20 ויש לי בעיה אסתטית שמציקה לי,מבנה הגולגולת שלי הוא שטוח ופחוס מאחורה,מן שקע כזה שנותן מבנה מאוד לא נעים,רציתי לשאול אם ניתן לטפל בבעיה ע"י חומרי מילוי קבועים? ניתן להגיע לתוצאה יחסית של ראש עגול ע"י מילוי השקע? והאם ניתן לעשות זאת בגילי? מאוד מתוסכלת מזה האמת,מוריד לי המון מהדימוי העצמי.
המון תודה מראש..
מצפה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת גולגולת
ד''ר מאיר כהן29/07/2009זה תלוי בבעיה.
אנא צרפי תמונה או פני לייעוץ רופא אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסט לילד דרך קופ"חנעמה27/07/2009
שלום דוקטור כהן, מה שלומך?
רציתי לדעת האם ניתוח פלסטי לילד בן 8, כזה שאינו קריטי לחייו אלא אמור לשפר את המראה האסתטי שלו, נכלל בביטוח של קופת חולים כלשהיא? האם ניתן לקבל דרכם הנחה או השתתפות במחיר, או שבמקרה כזה הכל נופל על ההורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי
ד''ר מאיר כהן27/07/2009זה תלוי מה סוג הניתוח. אנא פרטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג הניתוח
נעמה28/07/2009הקטנת אוזן ימין, שהיא מוגדלת ובולטת הרבה יותר מאוזן שמאל הנורמאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סאטיריות.גן עדן19/07/2009
שלוםלדוקטור
בני בן שש וחצי עולה לכיתה א', יש לו אוזניים סאטיריות, אוזני "שטל" להגדרת הרופא..
האם אתה מבצע ניתוח מעין אלו שבצעם יש בהם שחזור מסוים של האוזן?
אשמח על תגובתך המהירה
אורית
במידת הצורך, אשלח את צילום האוזניים במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Stahl Ear or Spock or Vulca
ד''ר מאיר כהן20/07/2009כל השמות שבכותרת מציינים בעיה דומה. זה שיחזור שרואים כל כמה שנים. היא מורכב יותר מהצמדת אפרכסות רגילה ולפעמים נעשה בשני שלבים. יש דרגות חומרה שונות והשיחזור תלוי בממצאים בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, האם אתה מבצע ניתוחים...
גן עדן21/07/2009מעין אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה גדולה על יד ימין אצל בת 6יניב12/07/2009
שלום ד"ר
הבת שלי, בת שש, נולדה יפהפייה והיא בריאה מכל הבחינות, פרט לשומה בצבע חום-שחור על יד ימים, בין המרפק לכף היד. בנוסף לצורה ולצבע שלה, צומחות ממנה שרות וזה ממש לא אסתטי.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להוריד את השומה? האם ביקור בקופת חולים יספיק, או שצריך לקבוע תור אתל מנתח פלסטי מומחה לילדים?
אשמח לתשובה, תודה על תשומת הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד''ר מאיר כהן12/07/2009כדאי לקבוע תור למומחה לכירורוגיה פלסטית. צריך לזכור שעד גיל 11 שנים הסרת שומה כזו נעשית בהרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות בגיל הילדות לעומת בגרותערן01/07/2009
שלום רב ד"ר.
רציתי לדעת האם יש סיכון גבוה יותר להיתק בצלקות אחרי ניתוח פלסטי אצל ילדים מאשר אצל מבוגרים, או שאין קשר בין גיל לצלקות.
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מאיר כהן04/07/2009ילדים נוטים לפתח יותר צלקות אדומות ומורמות בהשוואה לאנשים אחרי גיל 30 שנים ובפרט קשישים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה לילד בן ארבעה חודשיםאתי17/06/2009
הבן שלי בן 4 חודשים מצ"ב תמונה יש לו המנגיומה רציתי לדעת מה עלי לעשות כי כל אחד אומר משהו אחר, שזה יעבור עד גיל שנה וכו', וממה זה ניהיה לו
אני מאוד מודאגת, אבקש את עזרתך
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ד''ר מאיר כהן17/06/2009ראשית צריך לאבחן נכון את הנגע. לפי התמונה, זה לא נראה כלל כמו המנגיומה. מציע שתפנו לדר' בן אמיתי או דר' זבולונוב במרפאת עור בשניידר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה שסועהעדי נחום12/06/2009
היי,
נולדתי עם שפה שסועה , כיום בת 23 אין לי שום בעיה בדיבור אכילה או כל דבר אחר יש לי רק צלקת והשפה עקומה.
הנושא די מפריע לי והייתי מעוניינת לעבור ניתוח פלסטי על מנת לסדר את השפה .
רציתי להתייעץ האם ניתן לעבור כיום ניתוח שכזה ומה אחוזי ההצלחה בנושא?
אודה לך תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה שסועה
ד''ר מאיר כהן14/06/2009יש היום שיטות לשיפור מצב הצלקת. מציע לערוך חיפוש באנטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)