מידע רפואי
פורומים
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- אנמיה
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- תרופות ייעוץ תרופתי
- מיניות האישה, מין נשי
- עיסוי, כאבי גב
- לימודי רפואה
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- שאלה דחופהליאת28/01/2010
שלום,
כבר חודשיים אני סובלת משריפות בנרטיק חריפות . היה לי חיידק ECOLI בשתן שטופל באנטיביאוטיקה ללא שום שיפור.
עשיתי תרבית שתן אחרי הטיפול יצא שלילי , עשיתי תרבית נרטיק הבדיקה יצאה שלילית . ניסיתי טיפול נגד פיטריה שלא עזר בכלל ... אני עדיין מרגישה שריפות כל היום ומאוד סובלת , איזה בדיקות אני יכולה לעשות או טיפול בשביל להפסיק את השריפה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בנרתיק
גלית גליל29/01/2010ליאת שלום,
שריפה בנרתיק ברפואה הסינית נגרמת כתוצאה מחום אנרגטי פנימי מסויים שיש לטהר.
לנקות 'חום' שכזה ניתן באמצעות טיפול בדיקור וצמחי מרפא סינים.
ממליצה לפנות למטפל באזורך בהקדם, על מנת להקל את סיבלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין קופצתמאיה26/01/2010
שלום, אני בת 25. בריאה בדרך כלל ולא סובלת מאלרגיות כלשהן.. תודה לאל!
כבר חודשיים שעין ימין שלי קופצת.. בהתחלה חשבתי שזה מעייפות, לחץ וכו' אך זה רק הולך ומחמיר עד כדי כך שיש ימים שלמים שהעין פשוט לא מפסיקה לקפוץ וזה כבר נעשה ממש טורדני.
מימה זה יכול לנבוע? האם זה ניתן לטיפול בכלל?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין קופצת
אסף פלדמן27/01/2010שלום מאיה,
זו תופעה שעשויה להתרחש, בעיקר בחורף ובעיקר בתקופות לחוצות יותר - ע"פ הרפואה הסינית ניתן לטפל בה על ידי חיזוק הכבד. לפעמים מספיק לשמור לארוחות מסודרות ומנוחה טובה על מנת להפטר מהמטרד הזה, במידה ולא כדאי לפנות לטיפול ברפואה סינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון סרטן צוואר הרחם- בלחץמאיה25/01/2010
אני בת 25, בריאה באופן כללי, ללא אלרגיות מיוחדות.. תודה לאל. עשיתי את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם- גרדסיל. בחיסון הראשון כלל לא היו לי תופעות לוואי ובשני שהיה לפני כשבוע כן היו לי תופעות לוואי כמו: חום, בחילות והיד עצמה נורא כאבה. כעת הכל עבר אך עדיין יש לי חום (אומנם 37.0 אך אצלי זה נחשב לחום מאחר ובדר"כ יש לי חום של 36.4) כמו כן הגב כואב לי מאז החיסון וקצת חולשה כללית. האם זה תקין? מה זה אומר? אני ממש בלחץ!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
אסף פלדמן25/01/2010שלום דנה,
הייתי ממליץ לך להפנות את השאלה לרופא המטפל, שכן אין באפשרותנו לתת מענה מדוייק דרך הפורום.
במקביל שווה לשקול להגיע לטיפול ברפואה סינית אשר יכול להיטיב עם המצב ולחזק את המערכת החיסונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלשאורית24/01/2010
המחזור שלי היה כשבעה ימים מלאים!!!
מעולם לא ילדתי אך בחמש שנים האחרונות הוא מתמעט ומתמעט וכיום עומד על כיומיים וגם אז לא "מלא"
שמעתי פעם תאוריה שאומרת שזה בריא כי הגוף לא מבזבז מאגרי דם
אני צמחונית בת 42
דיי מתנגדת לרפואה הקונבנציונאלית
מתעלמת באופן סדיר ומקפיד על תזונה נכונה
האם יש לי בעיה?
האם הרפואה הסינית יכולה לפתור את זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש
אסף פלדמן24/01/2010שלום אורית,
כעיקרון מחזור חלש בן יומיים נחשב על פי הרפואה הסינית למצב הדורש "איזון".
על מנת לקבל תמונה רחבה ולהבין מה בדיוק צריך לאזן, דרושים פרטים פרטים נוספים כמו האם יש לך נטייה לעצירות, עייפות, נשירת שיער, האם המחזור מגיע בזמן, האם יש כאבים וכו'.
נשמע כי הרפואה הסינית יכולה להיטיב עמך. בבקשה פני אלינו אם יש שאלות נוספות
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיניגלי24/01/2010
אולי השאלה קשורה לתחום באופן עקיף, אך הייתי רוצה לדעת האם לרפואה סינית יש גם פתרון לירידה בחשק מיני בקרב נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק מיני
אסף פלדמן24/01/2010שלום גלי,
בהחלט, ניתן לעזור בנושא בעזרת טיפול ברפואה סינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאורך כל החודשמיטל14/01/2010
אני מדממת כבר כשנתיים לאורך כל החודש למרות שאני על גלולוץת. במהלך החודש זה לא ממש דומה למחזור, זה יותר כתמים בצבע חום עם ריח חמוץ. הדימום מפסיק קצת לפני המחזור, כשאני מפסיקה לקחת גלולות וחוזר קצת אחריו - כמה ימים לאחר תחילת חפיסה חדשה. הייית אצל גיניקולוג והוא אמר לי להפסיק את הגלולותץ כשאסייםאת החודש הנוכחי ולבוא לבדיקה. היתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות מבחינת רפואה סינית והאם זה מצביע על משהו שלא בסדרכ אצלי? האם זה אומר שלא אוכל להיכנס להריון? לפני שנתיים כשזה רק התחיל עשו לי הרבה בדיקות אולטראסאונד ולא מצאו כלום אבל זה עדיין מאוד מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כל החודש
גלית גליל14/01/2010מיטל שלום,
מה שאת מתארת בהחלט מצביע על בעיה. גם אם לא נמצאה כזו בבדיקות מערביות, מטפל ברפואה סינית יוכל לאבחן את הבעיה על ידי תשאול מקיף על כל מערכות הגוף, הרגשת הדופק והתבוננוטת על הלשון, לאחר, כך שיוכל לטפל בהתאם.
אם ברצונך לטפל בבעיה באופן טבעי, עדיף שתפסיקי את הגלולות לשלושה חודשים ואחריהם גשי למטפל בדיקור וצמחים שיעזור לך לסדר את המחזור ולאזן את הגוף.
בהחלט כדאי לטפל כעת, כך כשתרצי להכנס להריון, הגוף כבר יהיה מספיק מאוזן ומוכן לקלוט הריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהנרתיקנטל14/01/2010
לאחר קיום יחסי מין, אם אני לא הולכת לשירותים מיד אחרי מתפתחת לי דלקת בדרכי השתן.
בדרך כלל אני תמיד הולכת אך בפעם האחרונה לא הלכתי והתפתחה דלקת שתן חריפה מאוד בליווי הפרשות עם ריח רע מאוד.
הדלקת שתן עברה לאחר כמה ימים אך ההפרשות והריח הנורא לא עובר.
קיבלתי פעם מהרופא משחת "פוליקוטן" מפני שהיה לי גירוד (פטריה או דלקת אני לא זוכרת). האם זה יכול לעזור לי במקרה הזה?
יש טיפול אחר שאני יכולה לעשות מבלי ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ופטריה
גלית גליל14/01/2010נטל שלום,
ממה שאת מתארת יתכן מאוד שפרט לדלקת דרכי שתן, את סובלת גם מפטריה בנרתיק.
מכיוון שאת סובלת מהבעיות הללו באופן שיטתי, בהחלט מומלץ לגשת למטפל ברפואה סינית (חשוב שידע לטפל גם בצמחים סינים ולא רק בדיקור) באזורך שיטפל בבעיה מן השורש, כך שלא תסבלי שוב ושוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםלימור26/12/2009
במהלך טיפולי פוריות אובחנה אצלי היצרות של צוואר הרחם המקשה על הטיפולים.
לא מתאפשר מעבר לרחם. הומלץ לי לעבור הרחבה של צוואר הרחם.
האם קיימת דרך אלטרנטיבית לטיפול בבעיה?
אשמח לשמוע המלצות על שיטות ומטפלים באזור הצפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות צוואר הרחם
גלית גליל12/01/2010לימור שלום,
היצרות צוואר הרחם יכולה לנבוע, בין ביתר, עקב סטרס נפשי.
עם הרבה אורח רוח, ניתן להקל ע"י 'הנעת האנרגיה' כראוי באמצעות דיקור סיני.
בהצלחה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בנרתיקורדה07/01/2010
אני הגיינית בצורה קצת יוצאת דופן
משתמשת רק ורק במגבונים לחים ולא בנייר טואלט
מתקלחת לפחות פעמיים ביום
הייתי בטיול 3 ימים והשתמשתי בנייר טואלט ולא במגבון כמו שאני רגילה וצמח לי פצע בתחילת הנרתיק.
האם יש קשר? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע נרתיקי
גלית גליל12/01/2010ורדה שלום,
פצע שכזה בנרתיק בהחלט יכול להווצר עקב תנאי היגיינה שונים מאלו שאת רגילה אליהם.
באותה מידה יכול להיות שהפצע נוצר מסיבות אחרות. בכל מקרה, כדאי שרופא נשים יביט עליו.
ברפואה הסינית פצע שכזה יכול להגרם עקב "לחות חמה".
אם הפצע טרם נעלם או נעלם וחזר שוב, הטיפול המתבקש יהיה דיקור וצמחי מרפא סינים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון04/01/2010
ברצוני לשאול שאלה.
קיבלתי כבר 2 חיסונים לנגד סרטן צוואר הרחם, את ה3 אני אמורה לקבל בעוד כ5 חודשים. אני מעוניינת להתחיל לקיים יחסי מין, האם הדבר מפריע? האם צריך לחכות עד לקבלת כל שלושת החיסונים ?
אשמח אם אקבל תשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
אסף פלדמן06/01/2010שלום סיוון,
פורום זה עוסק בשילובה של הרפואה הסינית בתחום הגניקולוגיה.
לקבלת תשובה לשאלתך אנא פני לפורום גניקולוגיה של BeOK בכתובת הבאה:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=81
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת אוורהיעלה30/12/2009
שלום,
השתמשתי במדבקת אוורה מזה שבועיים,
סבלתי מכאבי ראש,סחרחורות ולפני כמה ימים התחיל דימום,בגלל זה הורדתי את המדבקה
והדימום ממשיך כבר 4 ימים
הרופאה ראתה אותי לרגע (ללא בדיקה) ואמרה שזה רגיל.
אחריי ארבעה ימים של דימום חזק יש לי מה לדאוג?מיון?
או שעליי לחכות וזו אכן תופעה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלה
אסף פלדמן30/12/2009שלום,
אנא חיזרי אל רופאת הנשים שלך והתייעצי עמה, אין דרך לתת לך תשובה מלאה דרך האינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורשרון25/12/2009
האם ידוע לך על כדור על בסיס טבעי לכאבי מחזור מאד קשים?
שמעתי בעבר על כדורים שמאד עוזרים ולא זכור לי השם שלהם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
אסף פלדמן26/12/2009שלום שרון,
יש מספר תכשירים היכולים לשמש לטיפול בכאבי מחזור קשים ברפואה הסינית, אך איננו יכולים להמליץ עליהם שכן הם צריכים להיות מותאמים לך באופן אישי. על מנת להתאים צמחים יש לקבוע פגישה עם איש מקצוע שיערוך איבחון ויתאים לך את הצמחים אשר ישפיעו עלייך באופן המקסימלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני22/12/2009
עדיין לא קיבלתי מחזור , ביוץ היה לי ב- 9/12/09
היה לי רק פעם פעמים בצורה מאוד מאוד קטנה ובקושי רואים כמו קרישה בצבע שחור- חום כהה
אבל דימום כמו שיש לי כל החיים חזק ואדום אין לי , ואפילו אני לא צריכה להשתמש בתחבושת כי רוב הזמן אין כלום!
שאלתי בבקשה - האם זה מחזור והחודש הוא כזה ?
או שיכול להיות שאני בהריון (אני ובעלי ניסנו סוף חודש שעבר ותחילת חודש זה לפי הימים הפוריים להיכנס להריון !)
ומה זה בעצם מה שקיבלתי?
תודה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
שרון אלישע24/12/2009שלום שני
יכל להיות שהמחזור מהסס ומתחיל בהפרשות חומות אך אם עדיין לא קיבלת
יכל להיות שאת בהריון , בדיקה ביתית פשוטה תאשש זאת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדנה21/10/2009
שלום, נראה לי יש לי הפרעה הורמונאלית . קראתי איפה שהוא את זה.
מופיעה נשירת שיער מהותית בעלת אופי גברי (מפרצים)
הופעה פתאומית של שיעור יתר בפנים או בחזה
הקול נעשה נמוך וגברי יותר
המחזור שהיה סדיר - הופך לא סדיר
והמחזור שלי בכלל לא סדיר ואני לא קיבלתי חצי שנה. גם יש לי שיעור יתר בפנים ובחזה :(
הרופא נתן לי דופוסטאן ל5 ימים , סיימתי את הכדורים לפני 6 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור.
אמרו לי שאם לוקחים את הכדור דיאנה נגד היריון זה מסדר את ההורמונים ומתחילים לקבל מחזור.
ורציתי לדעת שאם לוקחים את הכדור נגד היריון להסדרת הורמונים זה יעשה בעיות להיכנס להיריון בעתיד. אני ממש לא יודעת מה לעשות קשה לי שאני לא מקבלת מחזור וכואב לי הבטן קבוע. ואני רוצה בעתיד להיכנס להיריון. תעזרו לי בבקשה , האם כדאי לי לקחת את הכדורי דיאנה? וכמה זמן לוקחים את זה עד שזה מסדר ? כי אני אעלה לרופא קרוב אליי ואבקש ממנו, כשאני אצטרך ללכת לרופא נשים תמיד עושה לי תור לעוד חודש-חודש וחצי ואני לא רוצה לחכות.
אשמח מאוד אם תענו לי , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
שרון אלישע21/10/2009שלום דנה
כאשר מופיעה בעיה הורמונאלית כמו שאת חווה ישנן שתי אפשרויות
הראשונה באמת לקחת גלולות אשר יגרמו לווסת להגיע באופן מדומה ולא באמת יתעסקו עם הבעיה שנוצרה ועם הסיבה לכך שהיא נוצרה ,גלולות דיאנה הינן גלולות חזקות מאוד ולרוב יש להן תופעות לוואי אז קיראי את תופעות הלוואי הקיימות לפני שאת מתחילה באם תתחילי.
הדרך השניה היא לפנות לתחומי הרפואה המשלימה אם זה דיקור , צמחי מרפא , הומאופתיה ועוד כאשר הטיפול הזה יכל לתת מענה לשאלה מהו חוסר האיזון שקיים ,כיצד הגיע הגוף שלך לחוסר איזון כזה וכמובן דרך טיפול שמטרתה לאזן את המערכת ההורמונאלית בגופך מבלי לפגוע בסיכיים להרות בעתיד ולגרום לתופעות לוואי .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיח אברהם
יגאל ב"י17/12/2009צמח שיכול לעזור לך רבות מומלץ לקרוא ולברר לגביו
כל טוב
יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ביוץ וכמה זמן הביצית טובה להפשירה15/12/2009
שלום
1) האם יש דרך טבעית לדחות את הביוץ ביום יומיים
מאחר שאני טובלת במקווה והביוץ יוצא יום לפני או באותו היום
2) מהרגע שהתרחש ביוץ לכמה זמן הביצית פוריה
אני בת 37 בבדיקות הכל תקין
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
אסף פלדמן16/12/2009שלום שירה,
1- לא ידוע לי על דרך טבעית לדחיית הביוץ.
2- מהרגע שהתרחש ביוץ זמן הביצית המוכנה להפרייה הוא בערך 24 שעות, כשמומלץ לקיים יחסי מין גם יומיים לפני הביוץ וגם במהלכו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?