מידע רפואי
פורומים
- המופיליה
- כאב
- רפואת משפחה
- נוירולוגיה ילדים
- תרופות ייעוץ תרופתי
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- הורות טבעית
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- כאבי ראש, מיגרנות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- שחלות פוליציסטיותמיה09/02/2011
שלום
לפי מיטב הבנתי מקריאה בתחום שחלות פוליצסטיות מאופיינות בעזרת בדיקת אולטראוסנד ובדיקות דם. לפי בדיקת האולטרסאונד נראו ציסטות בשחלות ולפי בדיקת הדם אין סטיות הורמונליות הבדיקות תקינות לחלוטין יחד עם זאת את המחזור האחרון קיבלתי לפני חודשיים ואין הריון. האם בכל זאת אפשר לקבוע שחלות פוליציסטיות? הרופא נתן לי פרוברה לקבלת מחזור ואיקקלומין לביוץ כי אני מעוניינת להכנס להריון ובכל זאת אני חוששת להתחיל להשתמש בהורמונים. אציין שנכנסתי להריון לפני כחצי שנה בספונטניות אך ההריון לא התפתח. האם עדיף לחכות עם נטילות הכדורים ולעשות דיקור או לשלב בין שניהם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
גלית גליל09/02/2011אנה שלום,
יש הבדל מהותי מאוד באבחנה של "יסטות בשחלות" לעומת "שחלות פוליציסטיות".
ממליצה בחום על טיפול בדיקור וצמחי מרפא סינים שיגרום להחשת הריון שלם וארוך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה בטירוףנופר04/02/2011
התחלתי לקחת גלולות ביום הראשון של המחזור (פעם ראשונה שאני לוקחת גלולות)
לקחתי במשך 4 ימים בלי להפסיד יום אחד ובאותה שעה בדיוק.
במשך ה-4 ימים היו לי הכתמות חומות כאלה שמגיעות בסוף המחזור והרגשתי שאני כמעט בסוף המחזור,
ואז ביום שאמור להיגמר לי המחזור חזר לי הדם באותם כמויות של היום הראשון
מה קורה פה? זה בגלל הגלולות ?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה בטירוף - תגובה
גלית גליל09/02/2011נופר שלום,
אם יהיה דפוס קבוע שכזה, כדאי לפנות למטפל בדיקור שיגרום לווסת להתאזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם המחזוריערה02/02/2011
היי
בת 27, מקבלת מחזור לעיתים רחוקות - עד לפני שנה לקחתי גלולות כדי להסדיר את המחזור. תכננתי ללכת לדיקור (אמא שלי ואחותי עושות ואני יודעת שזה עוזר) אבל אז קיבלתי מחזור רגיל - בלי גלולות ובלי כלום. זה היה בערך לפני שלושה חודשים ומאז קיבלתי מחזור עוד פעם או פעמיים - לא זוכרת בדיוק מתי. אפשר לוותר על הדיקור? כי אני ממש עסוקה ומעדיפה לא לעשות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם המחזור - תגובה
אסף פלדמן02/02/2011היי,
קודם כל מומלץ לעשות מעקב מסודר אחרי המחזור על ידי רישום, ככה תדעי כמה סדיר/לא סדיר המחזור.
כן הייתי ממליץ לך להגיע לסידרת טיפולים בדיקור, על מנת להגיע למצב טוב יותר של איזון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אבל איך הדיקור משפיע על המחזור?
יערה03/02/2011אול אם אני אבין בדיוק איך זה קורה אני אעשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אבל איך הדיקור משפיע על המחזור? - תגובה
אסף פלדמן03/02/2011דיקור היא שיטת טיפול מסורתית שמטרתה להביא את הגוף לאיזון על ידי שימוש בנקודות שונות אשר משפיעות על מערכות הגוף.
כשתגיעי לטיפול המטפל/ת יערוך איבחון על פי הרפואה סינית תוך התייחסות לפרטים שונים בהיסטוריה הרפואית שלך ועל ידי בדיקות הלשון והדופק, וכך יוכל להתאים עבורך את הטיפול הנכון.
כיצד זה עובד? לצערי לא ניתן להשיב בקצרה על שאלה זו, יש מאמרים רבים על רפואה סינית ברשת ואני ממליץ לך לקרוא קצת על הרפואה הסינית ועל דיקור במידה ואת רוצה להתעמק.
בהצלחה ואנחנו כאן אם יש שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממ בעיהאנונימית23/01/2011
אני בת 16 וקיימתי עם חבר שלי סקס לראשונה לפני כמה שבועות.
הסקס הראשון כאב מאוד וגם ירד דם.
הסקס השני פחות כאב ועדיין ירד מעט דם..
הסקס השלישי לא כאב אבל עדיין ירד לי דם!
בנוסף בזמן הסקס אני מרגישה כאב קל באזור הבטן..
אני אשמח אם תוכלי לעזור לי בלי להפנות אותי לגניקולוג כי אני ממש לא בעד ללכת לגניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ בעיה - תגובה
גלית גליל25/01/2011הי,
חשוב לדעת כמה דם ירד, האם אדום או חום... האם יש כאב בטן שכזה גם ללא יחסי מין...
אם התופעה עדיין חוזרת על עצמה כדאי לגשת למטפל ברפואה סינית שינסה לעזור מבלי ללכת לגניקולוג. במידה והמטפל יראה לנכון שאין מנוס מבדיקה גניקולוגיה, הוא יומר לך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה על התגובה
אנונימית25/01/2011הדם בצבע אדום והכמות סבירה..לא ממש קצת וגם לא הרבה..
הכאבים בבטן רק בזמן הסקס..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה על התגובה - תגובה
גלית גליל26/01/2011אם כך, נשמע כמו משהו שיתכן שניתן יהיה לעזור בטיפול בדיקור/צמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני16/01/2011
אני לוקחת גלולות מזה כ-9 חודשים והחודש לאחר שבועיים הופיעו הפרשות חומות כמו לפני מחזור, האם אני צריכה לדאוג אני בת 20 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אסף פלדמן16/01/2011ראשית אין סיבה לדאגה. במידה והתופעה ממשיכה תגשי לרופא/ת נשים שלך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץץץשלום05/01/2011
שלום רציתי לשאול האם אתם עובדים עם קופת חוליים לאומית ואם לא אז יש לכם מישהו שמכירים באזור תל אבייב מדקר..??תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץץץ - תגובה
גלית גליל08/01/2011שלום,
לא מכירה אישית מטפלים שעובדים על "לאומית" בתל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאביהו03/01/2011
אני כבר שלוש שנים מנסה להיכנס להיריון ללא הצלחה. ניסיתי את כל השיטות נראה לי. נראה שהרופאים "הרימו ידיים". אני לא יודעת מה לעשות? ישנו טיפול ברפואה הסינית שיוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
אסף פלדמן04/01/2011שלום,
יש טיפול ברפואה סינית לבעיות פיריון. הטיפול יותאם לך באופן אישי, ילקחו בחשבון גילך, היסטוריה רפואית, ובדיקות ייחודיות של הרפואה הסינית כגון הסתכלות בלשון ובדיקת הדופק.
שימוש בצמחי מרפא סיניים במסגרת הטיפול חשוב מאוד.
כמו כן במידה ואת עוברת במקביל טיפולי IVF , ניתן לשלבם עם דיקור לפני ואחרי ההחזרה, במחקרים שנעשו הדיקור משפיע לטובה על סיכויי הקליטה.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך העובר בדיקורנירית26/12/2010
אני בשבוע 30. העובר נצפה כבר עכשיו כשראשו למטה.
הרופא הזמין אותי לבוא אליו בשבוע 36 לבדיקה נוספת.
והשאלות:
א. האם עוד יכול להתהפך או שכבר יישאר במצג זה? (הריון שני)
ב. האם ניתן בשבוע 36, במידה ו'יתהפך בחזרה' להפכו באמצעות דיקור? ואם לא , עד איזה שבוע ניתן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך העובר בדיקור - תגובה
אסף פלדמן27/12/2010היי נירית,
במידה ויהיה צורך בכך, ניתן לבצע היפוך בעזרת דיקור/מוקסה גם בשבוע 36, זה לרוב הזמן בו מתחילים בטיפול זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוזיטיס והריוןדפי19/12/2010
שלום
ברצוני לברר מה ניתן לעשות בהריון שבוע 22. כשכש סינוזיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוזיטיס והריון - תגובה
אסף פלדמן21/12/2010שלום רב,
ניתן להיעזר ברפואה הסינית בנושא, יש לגשת למטפל/ת בעל ניסיון בטיפול בנשים בהריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת29/11/2010
שלום,
לפני 11 ימים עברתי הזרעה (לאחר טיפול הורמונלי). לא התאפקתי ועשיתי אתמול בדיקת הריון ביתית. הבדיקה היתה שלילית. האם עדיין יש תקווה? היום החלה לי הפרשה אדמדמה. האם יש סיכוי שזה השתרשות ולא מחזור..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הזרעה
גלית גליל29/11/2010עינת,
בטח שעוד יש סיכוי שאת בהריון.
הרבה הריונות התחילו עם דימום קל.
אם עברת טיפול הורמונלי, תתיעצי עם הד"ר, יתכן שימליץ על 'תמיכה' הורמונלית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביהום דלקתנילי16/11/2010
יש פיתרון לה ברפואה סינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביהום דלקת - תגובה
אסף פלדמן16/11/2010נשמח אם תתני פרטים נוספים על מנת שנוכל להתייחס, בגדול התשובה היא כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים ראשונים של מחזורממננ10/11/2010
לפני המחזור בדרך כלל מופיע לי הפרשה חומה יום יומיים
ולאחר מכן המחזור
אך יש מחזורים שמגיעים לי הפרשה חומה ביחד עם הכתמה של דם דליל ביותר
יום יומיים ולאחר מכן זרימה של דם מאסיבית יותר שנמשכת יומיים וקצת
השאלה שלי האם בימים כאלה שההפרשה מגיעה ביחד עם הכתמה של דם
האם זה נחשב ליום ראשון של המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים ראשונים של מחזור - תגובה
גלית גליל12/11/2010נחשבים מבחינת מה? מבחינת מי?
בכל מקרה, אצלי בקליניקה הם היו נחשבים כמחזור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בפי הטבעתרחל06/11/2010
שלום
כבר זמן רב שיש לי חתך בפי הטבעת. למען האמת, שנים שיש לי מדי פעם חתך.
מה ניתן לעשות על מנת לרפא זאת אחת ולתמיד?
תודה משבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בפי הטבעת - תגובה
אסף פלדמן07/11/2010שלום רחל,
באופן אישי אינני מכיר טיפול ישיר לכך ברפואה הסינית, יש לראות פרוקטולוג, ובמידת הצורך להיעזר בדיקור/צמחים כטיפול תומך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל מאוחראתי15/10/2010
בת 45 עברתי הפלה טבעית בשבוע 13 ,הריון טבעי לאחר 21 שנה.2 ילדים.\
רוצה מאוד להרות יודעת על הסיכונים והסיכויים המועטים.\
רוצה לעשות רפואה סינית לשפר את הסיכויים.
רציתי לשאול האם היו לכם הצלחות בגיל כזה בעקבות טיפול סיני?\
מהן הבדיקות שעלי לעשות לפני טיפול כזה?האם גם הבעל מטופל ואיך?
אני מאשדוד האם יש לכם המלצה על מומחה בפריון באזור השפלה?
אני מחפשת מטפל.ת מוסמכת עם ניסיון והמלצות אני לא מכירה ולא יודעת כיצד לבחור ממאגר גדול באינטרנט.במיוחד שהזמן משחק נגדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל מאוחר
גלית גליל16/10/2010אתי שלום,
במקרה שלך בהחלט כדאי להתחיל בטיפול בהקדם וחשוב לברר מה המצב ההורמונלי הנוכחי (fsh למשל).
בכל מקרה, הרפואה הסינית תסייע ותאזן את בריאותך גם בתחומים אחרים
מומחה הפורום, אסף פלדמן, מטפל בקליניקה בתל אביב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לנסוע לת"א?
עפרי04/11/2010יהל אורי מגן יבנה. למה לנסע לת"א????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה סינית לשחלות פוליציסטיותנופר30/10/2010
שלום,
אני בת 26 ואובחנתי עם תסמונת שחלות פוליציסטיות לפני כמה שנים. לקחתי גלולות לסירוגין במשך מספר שנים, כאשר לפני תחילת השימוש היה לי מחזור (לא סדיר), אך אחרי השימוש בגלולות ובתקופות בהן הפסקתי לקחת, נעלם לי המחזור בכלל.
בשנתיים האחרונות לא קיבלתי מחזור, גם לא בעזרת כדורי "פרוברה" שנטלתי בהמלצת הגניקולוגית שלי. אני רוצה לאזן את המצב באמצעות תזונה וצמחי מרפא ולא מעוניינת לקחת גלולות.
אני במשקל תקין לגובה שלי (על הצד הרזה), ומלבד היעדר מחזור אין לי תסמינים פיסיים בולטים של pcos (קצת אקנה, קצת שיעור, נשירת שיער פה ושם אבל שום דבר קיצוני). התזונה שלי מאוד בריאה, אם כי בשבוע האחרון קראתי שוב על המלצות תזונה וראיתי שמבחינת מה שמומלץ, התזונה שלי חסרה שומנים שונים שאותם אוסיף עכשיו לתפריט.
לאחר חיפוש רב באתרים באנגלית (באתרים ישראלים זה לא מופיע), מצאתי תרופה סינית בשם Unkei-to. קראתי כמה וכמה מחקרים בנוגע אליה שמעידים על שיפור משמעותי באיזון ההורמונלי ואפילו בעידוד ביוץ אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות. רציתי לשאול האם היא מומלצת לדעתך לטיפול במצב זה והאם אפשרי לקחת אותה מבלי לבקר אצל רופא.
בתודה רבה מראש,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים סינים ל pcos - תגובה
גלית גליל30/10/2010נופר שלום,
אכן צמחים סינים מאזנים בצורה יפה מאוד את המערכת ההורמונלית במקרה של שחלות פוליציסטיות.
הצמח Unkei-to הוא צמח 'יפני' ולא קיים במינוח זה ברפואה הסינית.
אם אני לא טועה מדובר בפורמולה סינית בשם wen jing tang, אבל בכל מקרה לא הייתי ממליצה ליטול אותה מבלי לבקר אצל מטפל בצמחים סינים שיעשה לך תשאול מסודר ויחליט איזו פורמולה מתאימה לך באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?