מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטואופורישראלה27/10/2010
לדוקטור שלום
לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב סרטן פאפילארי אני מטופלת באלקטרוסין וה-tsh הוא 0.30
לפני חצי שנה עברתי בדיקת צפיפות העצם והתגלה אוסטואופורוזיס שלא היה לי לפני כן
האם יכול להיות שהtsh הנמוך גרם לזה
מהו גובה הtsh שאני צריכה שיהיה לי מבלי לפגוע מצד אחד בצפיפות העצם ומצד שני למנוע את הישנות הסרטן
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופור - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/10/2010שלום !
טיפול באלטרוקסין במינון יתר עם דיכוי TSH מתחת 0.1 יכול לגרום לירידה בצפיפות העצם.
רמת TSH -0.3 כמעט תקינה וסביר להניח שלא הסיבה לירידה מהירה בצפיפות העצם לכן יש לחפס סיבות אחרות (חוסר ויטמין D , דיאטה דלה בסידן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה תדירות לבדוק צפיפות עצם?עינת26/10/2010
אני בת 48, לפני כשנתיים עברתי בדיקה לצפיפות העצם והתוצאה היתה גבולית. האם נדרשת בדיקה חוזרת (כעצת המכון) לאחר שנתיים?
איזה טיפול מניעתי ניתן לעשות בשלב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה תדירות לבדוק צפיפות עצם? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/10/2010תדירות ביצוע של צפיפות העצם הוא פעם בשנתיים בקבוצת אנשים עם סיכון .
למשל, נשים לאחר המנופאוזה, אוסטאופורוזיס או מקבלים טיפול נגד אוסטאופורוזיס, תרופות עלולים לגרום לאוסטאופורוזיס.
טיפול מניעתי הוא לטפל בגורמי סיכון לאוסטאופורוזיס ( הפסקת עישון, חוסר ויטמין D , דיאטה רבת סידן, התעמלות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת השימוש בפוסלאן ודומיו הגנרייםמירה25/10/2010
שלום רב,
אמש בביקור אצל רופא המשפחה,
נאמר לי ששוקלים להוציא את הפוסלאן משימוש.
עלי נאסר לפני שנתיים להפסיק מיידית את השימוש לאחר פגיעה קשה בריריות וריח חריף שעלה מהם.
מה ידוע על המחקר בנושא והסיבות להוצאתו משימוש?
מה הנזקים(שרבים כנראה על התועלת)שהמחקרים מראים?
אודה לך מאוד אם תוכלי בבקשה להאיר את עינינו בנושא.
תודה,
מירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת השימוש בפוסלאן ודומיו הגנריים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/10/2010שלום !
לא מוצאים פוסאלן משימוש.
יש מידע על בטיחות הטיפול בפוסאלן במשך 10 שנים.
כמובן, כמו לכל טיפול, יש תופעות לוואי ,בעקר גסטרואינטסטינליות, באחוז לא גבוה.
שימוש נכון בפוסאלן מוביע לתועלת הרבה יתר מאשר סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירה29/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביספוספנטיםקרן20/10/2010
מה המשמעות של העובדה שהביספוספנטים נותרים זמן ארוך בעצם?
מה ההשלכות?
האם חס וחלילה - מעלה סיכון לממאירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביספוספנטים - המשך
קרן20/10/20101. כמה זמן התרופות הללו קיימות ( אקטונל)?
האם יש מספיק מידע על תופעות הלוואי?
2. ראיתי שדובר כאן בפורום על סיכון לסרטן ושט. האם באמת קיימת סיכון כזה?
אם כן- כמה אחוזים?
האם זה סיכון שניתן למניעה אם מקפידים לעמוד חצי שעה אחרי נטילת התרופה?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביספוספנטים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2010מנגנון פעולה של ביספוספונטים מתבוססת על קשירה ממושכת לתאים שמפקרים עצם .
יש מידע על בטיחות הטיפול עד 10 שנים אצל פוסאלן ועד 7 שנים אצל אקטונל.
לגבי קשר בין טיפול בביספוספונטים וסרטן הושט: התוצאות של מחקר לא חד משמעותיות. אם קיים סיכון, הוא לא גדול ובעקר אצל אנשים עם טיפול ממושך מעבר ל-5 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביספוספנטים - תגובה
ד``ר שרי טל26/10/2010אחת ההשלכות להימצאות הביספוספנטים בעצם היא שגם לאחר הפסקת נטילתם קיימת השפעה מסוימת שלהם. העלאת סיכון לממאירות אינה נמנית בין תופעות הלוואי הידועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת anti ccpליאת20/10/2010
שלום
נתבקשתי לעשות את הבדיקה הזו-anti ccp
בגלל שזו בדיקה פרטית אין מידע בקופת החולים היכן לעשות,באלו בתי חולים ניתן לבצע.
אולי ידוע לך היכן.
האם תוכלי לאמר לי מה אמורה לגלות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת anti ccp - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2010תפני שאלתך לבן אדם ששלך אותך לבצע בדיקה שלא בסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
;)20/12/2010רק באיכילוב ת"א . הבדיקה עולה 130 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביספוסנטים:דנה18/10/2010
מספר שאלות:
1. מדוע ביספוסנטים גורמים לבעיות גסטרו אינטסטנליות ?
2. ישנם מחקרים המראים כי נטילתם במינון היומי משמע כל יום הינו יעיל יותר בשל יכולת הספיגה האים זה נכון וכיצד המניון החודשי נספג ברמה המתאימה?
אימי נוטלת פוסלן כבר 4 שנים והרופאה המליצה על אקלסטה אבל המינון הגבוהה קצת מדאיג אותנו
תודה רבה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביספוסנטים: - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2010רוב הגדול של תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות מביספוספונטים הם מנטילה לא נכונה של כדור.
ריכוז המנה : יומי, שבוע, חודשי- לא משפיע על ספיגה ואין שוני ביעילות הטיפול .
טיפול דרך הוריד , הוא טיפול אידאלי לאנשים עם בעיות במערכת העיכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אוויסטהלאה18/10/2010
בני בת 58 לאחר בדיקת דם התגלה שיש לי מחסור בויטמן D הרופאה המליצה לי לקחת אוויסטה ויטה קל D וטיפות ויטמין, לאחר נטילת האוויסטה אני סובלת מזעה גלי חום וגם עייפות, האם יש תחליף לאוויסטה, אני סובלת מקוליטס.
תודה לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אוויסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2010חוסר בויטמין D מטפלים בויטמין D ולא באווסטה.
גלי חום - אחת מתופעות לוואי של אוויסטה.
טיפול באוויסטה הוא טיפול ספציפי נגד אוסטאופורוזיס , לכן אם מדובר באוסטאופורוזיס שדורשת טיפול, הרופא המטפל צריך לשקול טיפול אלטרנטיבי לאוויסטה ולקחת בחשבון בעיות מעי שלך. קיים היום טיפול לאוסטאופורוזיס בזריקות , לא גורם לתופעות לוואי של מערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות עצםבת שבע18/10/2010
אני בת 59, רציתי לדעת
מה משמעות סיכום הבדיקה? (במיוחד משמעות אוסטואפניה?! , .
"הערכים בעמוד השדרה בתחום התקין אף יחסית לנשים צעירות, בצווארי הירכיים
הערכים בתחום התקין לגילהונמוכים יחסית לנשים צעירות -אוסטואפניה."
בהשוואה לבדיקה מ 1/08 אין שינוי משמעותי בערכי עמוד השדרה וראשי היירכים"
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2010פיענוח של בדיקת צפיפות העצם ניתן לרופא המפנה.
בהתאם למחלות רקע, גורמי סיכון לשברים או אוסטיופורוזיס, סיפור משפחתי ...הרופא קובע צורך בטיפול או מעקב בלבד.
משמעות התשובה שאת מצטטת משתנה בהתאם לגורמים שתארתי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אקלסטהבתיה16/10/2010
דוקטור שלום,
התגלתה אצלי בעית אוסטאופורוזיס, הרופא אינו ממליץ על נטילת פוסלן מאחר ואני נוטלת כדורי אומפרדוקס. הרופא ממליץ לקחת זריקת אקלסטה 5 מ"ג פעם בשנה. מה דעתך? מה ההשלכות לגבי הסידן?
בתודה, בתיה
1014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/10/2010שלום !
הטיפול באומפרדקס לא מונע טיפול בפוסאלן אלא מדובר במחלת ושט או מעי משמעותית הגורמת בבעית בליעה או ספיגה.
מבחינת מנגנון פעולה, הטיפול באקלסטה ובפוסאלן שייכים לאותה קבוצה.
גם תוך כדי טיפול בפוסאלן וגם תוך כדי טיפול באקלסטה יש להקפיד על דיאטה רבת סידן ורמה תקינה של ויטמין D בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. שבוע טוב
בתיה17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר משמעותי בויטמין Dליאת13/10/2010
אני אישה בת 48 עדיין מקבלת את המחזור החודשי.
לפני כשנה הובחן אצלי חוסר בויטמין B12 טופלתי בזריקות,עדיין מטופלת.
במיפוי עצמות מלפני כמה חודשים, ישנם ממצאים פתולוגים בצוואר ולאורך עמוד השידרה.כמו כן בכתף ימין.
אני רוצה לציין שהכאבים אצלי מרבית הזמן בלתי נסבלים(כמו כן הובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה קשה!!!)
רוב הזמן הטיפול הוא נוגד כאבים אשר לא עוזר!
כשלושה חודשים יש לי כאב עם הגבלה בכתף ימין,כמו כן במפרקים והקרנות של כאב בכל העצמות בגוף,לפעמים פתאום ולפעמים די ממושך.
יש לי נשירה חזקה בשיער,
יש לי דלקת בוושט(לפני שנה הובחן בארט)עם בקע סרעפתי וריפלוקס.
לאחרונה הרופא משפחה, עשה בדיקות דם....מסתבר שהויטמין D אצלי בדם
בערך של 4.7
הרופא משפחה סרב עד היום לתת לי בדיקת MRI
וגם בדיקת דילול העצם.
כשראה תוצאות בדיקת הויטמיןD הוא הפנה אותי לאנדוקינולוג
בעוד שבוע יש לי פגישה עם אנדוקרינולוג,וראומטולוג.
בקשתי לך!!!
אם תוכל להנחות אותי מה לשאול מה לבקש ולמה להתייחס בפגישה!!!
(עלי לציין שמאחר ואני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה דיי לא התייחסו אלי עד כה)
עלי לציין שהתיפקוד שלי הולך ומצטמצם כל הגוף כואב שורף והרבה פעמים מגרד בטרוף
האם ניתן לטפל בזה?
אם כן ?
איך ?ו מה תקופת ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר משמעותי בויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/10/2010שלום !
חשיפה לא מספקת לשמש גורמת לחוסר ויטמין D.
חוסר משמעותי בויטמין D יכול לגרום לכאבים, חולשת שרירים ושינויים " פטולוגיים" במיפוי עצמות. אין צורך בבדיקת צפיפות העצם לפני שטיפלת בבעיה.
הטיפול הוא - כדורים או טיפות של ויטמין D .
אין שום סיבה לחכות לפגישה עם אנדוקרינולוג, ניתן להתחיל טיפול כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה להתייחסות...
ליאת15/10/2010התחלתי טיפול בטיפות ויטמין D
(12 טיפות-2400 יחב"ל)
התחלתי תזונה טבעונית דרך דייאטנית,
הופנתי לאנדוקרינולוג
אני מאד מקווה שהנזק הוא הפיך,אם לא נצטרך ללמוד לחיות איתו!
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביספוספונטיםאבי11/10/2010
שלום
שלום אני מטופל בביספוספונטים להלן שאלותיי וסליחה על האורך?
1.האם לאחר הפסקת הטיפול בביספוספונטים עלולה להיות ירידה חדה מהרגיל ברמת צפיפות העצם?
2.האם טיפול ממושך בביספוספונטים עלול לפגוע ביעילות הפורטאו ומדוע?
3.האם הבביספוספונטים עובדים על כל עצמות הגוף ואם לא אז מדוע?
4.האם טיפול בביספוספונטים לסירוגין (עקב תופעות לוואי) עלול לגרום נזק?
5.מדוע מי ברז אם לקיחת הבביספוספונטים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביספוספונטים - תגובה
ד``ר שרי טל12/10/20101. לאחר הפסקת טיפול בביספוספנטים צפויה ירידה בצפיפות אך הירידה אינה חדה בד"כ.
2.טיפול מקביל בשתי התרופות עלול לפגוע ביעילות הפורטיאו ולכן אין לתת טיפול מקביל בשתי התרופות.
3. הביספוספנטים משפיעים באוופן עקרוני על כל השלד.
4. טיפול לסרוגין עלול להיות פחות יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ואוסטיאופורוזיספיטר07/10/2010
שלום,
לפני כשנה עברתי בדיקת צפיפות עצם והסתבר שיש לי "אוסטיאופורוזיס קשה". בן 62, בריא לרוב ופעיל גופנית. נכה צה''ל - שבר דחיסה בחוליה L1. לא קיבלתי מענה מספק מדוע זה הגיע אלי. עכשיו שקראתי בהארץ תמצית מחקר של פרופ' צופיה איש שלום, על כך שכאבי גב פוגעים ברמת ויטמין D, ועלולים להביא לפגיעה בצפיפות העצם/ אוסטיאופורוזיס, יש בידי מענה חלקי. אני צורך ויטמין +D +CALCIUM מידי יום ו-ACTONEL פעמיים בחודש.
האם אפשר לקבל מידע נוסף? הפנייה לתמצית המחקר בשפה לא רפואית? טיפול מוגבר או אחר?
תודה וחגים שמחים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ואוסטיאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/10/2010שלום !
תפנה שאלתך לפורום של פרופ' צופיה איש שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת השימוש המותרת בפוסלאןאאנ07/10/2010
לאחרונה נמסר לי שמחקרים חדשים טוענים ששימוש בפוסלאן מעל 5 שנים עלול ליצור שברים ולא למנוע אותם. האם יש ממש בטענה זו. מה ידוע על כך? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת השימוש המותרת בפוסלאן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/10/2010מחקרים שבדקו בטיחות טיפול בפסואלן במשך 10 שנים מצאו שהטיפול היה יעיל מבחינת מניעת שברים אצל חולות בסיכון גבוה לשברים.
לא נמצא עליה בשברים " פטולוגים" בעקבות פוסאלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות המשך 2שלי04/10/2010
שלום לכם שוב,
יש לי אוסטיאופניה בינונית עד קשה (לא אוסטאופואיזיס)
האם ישנה דרך כלשהי לשפר את מצב צפיפות העצם?
אם זה ע"י לקיחת כדורי סידן, או התעמלות
- הכוונה שלי: האם אפשר לשפר את המצב??
או שאי אפשר לשפר את המצב
אלא
רק לא להדרדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות המשך 2 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2010כל ההתערבות באוסטאופורוזיס או אוסטאופניה מכוון למניעת שברים !
המטרה היא לא לשפר מספר בבדיקת צפיפות העצם אלא לשפר איכות העצם שלא תמיד בקורלציה עם בדיקת צפיפות העצם.
ההחלטה לגבי טיפול ספציפי לאוסטאופורוזיס נובעת בעקר מהערכה של גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס וסיכון לשברים .
שינויים בהרגלי חיים כמו דיאטה רבת סידן, הפסקת עישון, התעמלות יעזרו להגיע לשיא של מסת העצם בגיל צעיר או למנוע הידרדרות טבעית של מסת העצם לאחר הפסקת מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות המשךשלי04/10/2010
שלום לכם,
לאור התשובה שקיבלתי לשאלה על ההתעמלות - "התעמלות שומרת על בריאות העצם אך אינה משפיעה משמעותית על תוצאות צפיפות העצם"
שתי שאלות:
1) האם זה אומר
שאם יש לי אוסטיאופמיה זה ישאר כך (או יחמיר)?
2)האם יש משהו שיכול להועיל לצפיפות העצם??
שוב תודה רבה
עבור העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות המשך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב04/10/2010במידה ומדובר באוסטאופורוזיס יש לקבל טיפול תרופתי ספציפי לכך
כמובן שינויים בהרגלי חיים כמו התעמלות למשל יעזרו ליעילות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)