מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באוקטנולרייקי17/03/2011
אני מתחילה להשתמש בכדור אוקנטנול ושאלתי היא, אם אני סופרת 30 מיום הלקיחת הכדור הראשון, אז זה לא יוצא ביום קבוע, או שאני צריכה לקחת אחת לחודש באותו תאריך של החודש הקודם.
תודה על תשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באוקטנול - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011הטיפול הוא פעם בחודש בתאריך שנבחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשמדברים על צפיפות עצם או מסת עצםSA16/03/2011
נמוכה
הכוונה לכמות ירודה של רקמת עצם. כשמדברים על פגיעה באיכות רקמת העצם - הכוונה לשינויים בהרכב של רקמת העצם, למשל בדרגת ההסתיידות שלה.
חסר קשה וממושך של ויטמין D יכול לפגוע בהסתיידות התקינה של העצם (במצב קיצוני הוא גורם לרככת). תיקון רמת ויטמין D יכול לתקן את הליקוי בהסתיידות, אך לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם.
קראתי את זה באתר אחר.
שאלתי היא מה זה אומר תיקון D לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם?
איך מתקנים עכשיו את הכמות של רקמת העצם לאחר שהיה חסר ממושך של D ?
הרופא משפחה לא אמר לי שצריך לקחת ויטמין D אף פעם.
מאיפה אנחנו אמורים לדעת שצריך לקחת ?
התגלה חסר שנחשב גדול של ויטמין D שהיה כנראה ממושך = 4 .
אשמח להסבר מה הנזק והבנתי כמו שכתוב למעלה שזה גורם לבעיות שלא ניתנות לתיקון ? האם זה אכן כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשמדברים על צפיפות עצם או מסת עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011מטבוליזם של העצם הוא תהליך מורכב ממספר מנגנונים שונים.
ויטמין D הוא אחד מהם.
רמה תקינה של ויטמין D היא חשובה, אך לא תמיד מסבירה שינויים בצפיפות העצם.
בדיקת צפיפות העצם בודקת רק מינרליזציה של העצם שבאופן עקיף מצביעה על סיכון לשברים. לא ניתן לבדוק באופן שיגרתית את העיכות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטה פעמיים בשנהה.ג16/03/2011
רופא המליץ לי עקב האוסטאופורוזיס שלי לקבל 2 אקלסתא בשנה .מכבי מאשר רק 1 לשנה .איכ אפשר לדעת מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה פעמיים בשנה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011טיפול באקלסטה רשום כטיפול באוסטאופורוזיס פעם בשנה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיופניהצ.15/03/2011
בת 42 , מצאוששת משני שברי מאמץ משמעותיים בחלק העליון של הטביה לאחר פעילות ספורט, בוצע בדיקת צפיפןת עצם נמצא אוסטיופניה 1.9 ו1.7 . מחזור חודשי סדיר. לאחר איבחון שברים הוחל טיפול בתוספ סידן וויטמין D . בדיקות דם תקינות (כולל בדיקות אנדוקרינולוגיות). מעוניינת להמשיך להתאמן באופן מואץ ( ריצות ארוכות וטריאטלון) מה הטיפול הממולץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיופניה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011סיבה לשברי מאמץ לא ברורה עד הסוף. הטיפול הוא בדרך כלל מנוחה.
קיימים case-reports על טיפול בביספוספונטים.
בדרך כלל אין קשר בין ממצאים בצפיפות העצם וסיכון לשברי מאמץ.
לכן גם כן לא ברור האם ניתן לתת איזה שהוא טיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואופורישראלה15/03/2011
לדוקטור שלום
האם שתיית מיץ תפוזים יחד עם ויטמין ד הוא בסדר זה מאוד חשוב לי
האם זה יכול להזיק
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופור - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011שלום !
זה בסדר ולא מזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לכל סוגי הביספוספונטים.סימה15/03/2011
שלום רב לד"ר, אני בת 65 וסובלת מאוסאופורוזיס קשה עם ערכים של כללים ו-
0.3- בצד ימין של הירך, כבר ניסיתי את הפוסלן והאקטונל, הם עושים לי כאבים
חזקים בבית החזה האם יש פתרון אחר מלבד משפחת הביספוספונטים.
בתקוה לעזרתך, מודה מראש סימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות לכל סוגי הביספוספונטים. - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011שלום !
במידה וקיימת אי סבילות לביספוספונטים דרך הפה ניתן לקבל טיפול דרך הוריד פעם בשנה ( אקלסטה) .
כמובן קיימים היום בשוק גם טיפולים אחרים ( לא ממשפחת ביספוספונטים) כמו אווסטה, פורטאו, פרוטאלוס.
לכל טיפול יש התוויה משלו , לכן יש לבפנות לרופה המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטרופורוזיס כן או לא?רבקה14/03/2011
אני בת 63 בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית לפני כשנתיים צוין בין השאר נטיל ת סידן כללית מהשלד. בבדיקת צפיפות עצם 2007 2009 הבדיקה הייתה תקינה וזאת ללא כל טיפול מאחר והרופאים לא התייחסו להער ה ..בבדיקת הקולונוסקופיה למרות שהסבתי
תשומת ליבם.
בשנה האחרונה נפלתי פעמיים וכל נפילה לוותה בשברי דחיסה בעמוד השדרה ושברים בצלעות. רופא המשפחה אמר לי כי כנראה בדיקת צפיפות העצם אצלי לא משקפת המצב. האם יתכן דבר כזה איזה בדיקה מהימנה יותר אני מבולבלת .... מה עושים האם יש טעם בבדיקת צפיפות עצם נוספת אם כך? תודה על הבהרות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטרופורוזיס כן או לא? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011הגדרה של אוסטאופורוזיס היא או ירידה בצפיפות העצם מתחת TSC -2.5 או נוכחות שברים אוסטאופורוטים ( שברים ספונטניים בחוליות או בעצמות אחרות ממאמץ קל) ללא קשר לממצאים בצפיפות העצם.
כמובן במידה וקיימים שברים מרובים ללא סיבה ברורה, יש מקום לבירור יותר עמוק ( חוסר רויטמין D , מחלות גנטיות, מחלות מח עצם ...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוזמיןמתי13/03/2011
הייתי מבקשת לשאול לגבי התכשיר הנ"ל מבחינת הקשר שלו לשחיקת הסחוסים, האם יש כבר דעה ברורה לגבי התועלת שלו במקרים כאלה? אם איננו מועיל כאשר ישנה כבר שחיקה האם יש אולי מחקר המוכיח את יעילותו במניעת התדרדרות המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוזמין - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/03/2011כמה שידוע לי לא הוכח שהתכשיר יעיל יותר מפלצבו . אך תפני שאלתך לפורום אורטופדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות מחזור וצפיפות העצםשירה10/03/2011
אני משתמשת כעת במדבקות הורמונים החדשות למניעת הריון אשר על פי הגניקולוג ניתן להשתמש בהן רצוף ולמנוע את קבלת המחזור באופן רציף ועל פי האינטרנט גם כן ניתן להשתמש בהן באופן רצוף אך יש להפסיק כל 3 חודשים לקבל מחזור וחוזר חלילה כל 3 חודשים, על פי תשובתך לשאלה הקודמת אני מבינה שהמחזור חשוב לצפיפות העצם, האם ידוע לך אם המדבקות מכילות את ההורמונים הדרושים לצפיפות העצם או שבעצם שימוש רצוף בהן עלול לפגוע בצפיפות העצם? האם לא מומלץ להשתמש בהן
ברצף מסיבה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות מחזור וצפיפות העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/03/2011חשיבות היא לא בדימום עצמו.
מחזור סדיר הוא רק ביטוי לפעילות הורמונלי תקין.
רוב הגלולות (מדבקות) נגד הריון מכילות אסארוגן שחשוב לשמירת צפיפות העצם ללא קשר לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטט לטיפול בבריחת סידןשימרית09/03/2011
שלום, שמי שימרית (58) ואני סובלת כבר זמן מה מבריחת סידן (אוסטאופורוזיס). קראתי לא מזמן על מכשיר רטט שיכול לעזור בעצירת התופעה. האם יש אמת בדבר? האם זוהי פעילות שמותאמת לנשים בגילי? אני גם קצת מבולבלת לגבי המכשירים, האם יש מכשירים טובים יותר או פחות? אשמח לקבל מידע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטט לטיפול בבריחת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/03/2011שלום!
קיימות עבודות על התעמלות על מכשירי רטט אצל אנשים מבוגרים מעל גיל 70. התעמלות זאת באופן משמעותי ירידה שיעור נפילות וכמובן שברים בעקבות זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון ברטט לטיפול בבריחת סידן
שימרית15/03/2011תודה לך ד"ר גלוריה!
ממש אתמול מצאתי גם מאמר אשר מדבר בדיוק על נושא זה ואני אשמח אם תוכלי לומר לי אם המכשיר יכול להתאים לנשים בגילי ולא רק למבוגרים האם את מכירה או יכולה להמליץ מכשירים ספציפיים שאני יכולה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון ברטט לטיפול בבריחת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011לצערי אין לי ניסיון עם מכשירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיסא08/03/2011
שלום ד"ר,
אנא תשובות לכל השאלות.
אמי בת 79 עם אוסטאופרוזס קשה. טופלה באקטונל כ- 6 שנים ואח"כ שנתיים אחרונות טפולה בפורטאו.לפני שנה היה לה שבר דחיסה בגב התתחתון.
תוצאות צפיפות עצם מלפני שבועיים: עמ"ש:T SCORE: -1.6, ירכיים: 1.2 - , צוואר ירך: 1.3-
צילום רנטגן: סקוליוזיס קמור ימינה ושינויים ניווניים בחוליות. ספונדילוליסטזיס דרגה 1 בגובה L5-S1 , הנמחה קלה של גובה החוליה L5 - תמט חלקי.
1. מה משמעות התוצאות?
2. האם כדאי להמשיך ולהזריק פורטאו (הזריקה שנתיים) או כדאי לה תרופה אחרת?
3. שמענו על תרופה בשם אקלאסטה - האם יש לה יתרון על פורטאו? הבנתי שאקלסטה רק מונע שברים בעוד פורטאו גם בונה עצם וגם מונע שבר - אנו מוכנים לקנות לה אפילו באופן פרטי פורטאו אם התרופה הזאת יותר טובה. מה המלצתך?
4. שמעתי שאקסלטה עושה פצע בפה שקשה להרפא ממנו, האם יש תרופה חלופית אחרת שאין לה את התופעות הלוואי האלה אבל יחד עם זאת יעילה לא פחות?
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופרוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/03/2011שלום !
אנא לקבוע תור מסודר למרפאה מטבולית, להביא כל הצילומים של צפיפות העצם ותוצאות בדיקות מעבדה שאוכל להענות על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בעיקר בלשוןיפית08/03/2011
שלום, אני לוקחת אקטונל 150mg ומאז שאני לוקחת יש לי תחושה בלשון כאילו השריר נמתח החוצה ובנוסף רגישות בחניכיים . האם יש לקשר לכדור או שזה צרוף מקרים???
דבר נוסף מכוון שהיה חוסר בתרופה במרפאה שלי לקחתי את הכדור באיחור של 4-5 ימים האם זה קריטי?? ודבר נוסף לגבי הויטמין d : אני לא מקפידה לקחת טיפות כי לא הבנתי אם לקחת בבת אחת את כל תכולת הבקבוק או כמה טיפות ליום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעיקר בלשון - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/03/2011שלום !
1) לא ידוע לי על תופעות לוואי של אקטונל כמו רגישות בלשון או חניכיים. אבל ניתן להפסיק תרופה לתקופה ולראות האם תופעה זאת עוברת או שוב חוזרת עם חידוש טיפול
2) איחור מספר ימים לא קריטי
3) ויטמין D ניתן לקבל כל יום או מינון שבועי פעם בשבוע או מינון חודשי פעם בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ תרופותחנה מירב07/03/2011
שלום יש לי קושי בהתאמת סידן לפי בדיקות ומעקב לא נקלט בגוף יש לי אוסט מכל הנסיונות תרופתיים היום לוקחת EVISTA 60 מ"ג ליום וזהו לפי הרופה האם זה בסדר....זה פיתרון עוד חודשיים מעקב צילום צפיפות נחוצה לי עצה מה לעשות ן המלצה דיאטטית שתכלול תחליפי חלביים תודה מ ראש ל עזרה הפנייה איזה בדיקות עלי להקפיד בהמשך להת חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי סידן
ריקי10/12/2012איזה סידן נספג הכי טוב בגוף? האם סידן ציטראט \מגנזיום עדיף על סידן קרבונט ? מה לגבי סידן נוזלי ? האם צריך להמתין שעתיים בין סידן ציטראט \מגנזיום לבין מוצרי חלב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ תרופות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/03/2011שלום !
המלצתי להמשיך לפי הנחיות של רופא משפחה. במידה ויש חשד לחוסר ספיגה יש לעובר בירור מערכת העכול ולהתייעץ עם דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולה חדשה מאובחנתזהבית07/03/2011
אימי בת 78 חולה חדשה מאובחנת במחלה. עברה בדיקה אתמול התוצאות:
left hip -4/3
lumbar spine -3/7
l.forearm -4/2
נוטלת מזה חודשיים כדור actonel פעם בחודש. כל יום כדור calcium sandos
האם צריכה תרופות אחרות חדשות טובות יותר? בבקשה תענו לי ותודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי חולה חדשה מאובחנת - תגובה
ד``ר שרי טל07/03/2011לא ניתן בפורום לערוך בירור והתאמה אישית. הטיפול באקטונל הוא טיפול מקובל אם אמך אינה סובלת מאי ספיקת כליות.ציינת תוספת סידן שהיא חשובה אך לא ציינת שאמך מקבלת ויטמין D שלו חשיבות גדולה לשמירה על בריאות העצם. מומלץ מינון של לפחות 800-1000 יחידות ויטמין D ליום. רצוי לבדוק את רמת הויטמין בדם ובהתאם לכוון את המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם- דחוף, ענו לי בבקשה!שואלת06/03/2011
שלום, תוצאת בדיקת צפיפות עצם: (בת 58)
ירך = 0.6 -
עמוד שדרה = 2.9 - (לפני 4 שנים התוצאה הייתה 2.8-)
משתמשת בפוסלאן פעם בשבוע, 8 שנים. אז למה החמיר מ 2.8 - ל 2.9-? אם ככה הכדור לא משפר כלום? מה מטרת הכדור?
צריך להמשיך בפוסלאן? או אמורים להחליף לכדורים אחרים?
ממתינה לתשובה , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם- דחוף, ענו לי בבקשה! - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011שלום!
אני לא נותנת פיענוח על מספרים.
כמו שאת מבינה, רוב החולות באות למרפאתנו עם שאלות דומות.
כדי לענות, צריך להתרשם מצילומי צפיפות העצם, להשוואת אותם, לראות בדיקות מעבדה .
רק לאחר מזה ניתן לשקול הפסקת/החלפת טיפול פעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)