מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורזיס קשהגבי לוינגר05/03/2011
בן 66 עם היסטוריה של רככת בילדות .למרות נפילות ברכיבת שטח באופניים לא היו שברים .היתכן כי חוזק העצמות בגדר הנורמלי ואיך בודקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
גבי לוינגר06/03/2011אוסופורוזיס קשה אובחן במסגרת בבדיקות מקיפות שגרתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורזיס קשה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011חוזק העצם ואיכות העצם ניתן היום לבדוק רק במסגרת מחקר..
צפיפות העצם לא מבדילה רככת מאוסטאופורוזיס. לכן במידה וקיימת חוסר ויטמין D ,יש קודם לטפל בחוסר ורק לאחר מזה לבצע צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי באקטונלאביבה04/03/2011
אמי בת ה-71 החלה לקבל אקטונל. השבוע היא לקחה את הכדור בפעם הראשונה ביום שלישי בבוקר, כבר בלילה היו לה כאבים עזים מאוד בשוקי הרגליים. ביום רביעי בבוקר היא דיווחה לי כי כואבות לה השוקיים מאוד, כמו-כן היא התלוננה על כאבי בטן וגב. מאחר וחשבתי שהסיבה היא עצירות (היא סובלת מכך מדי פעם), היא קיבלה טיפול נגד עצירות. אבל כאבי השוקיים לא פסקו. מאז אתמול היא צמצמה בכמויות האוכל, וסיפרה לי שכאשר היא אוכלת הבטן שלה כואבת. הבטן אגב אינה כואבת כאשר היא לא אוכלת. הכאב בשוקיים, כאמור, עדיין קיים. כאשר אני עושה לה עיסוי בשוקיים יש הקלה זמנית. התרופה היחידה החדשה שהיא החלה לקבל היא האקטונל, וכתוב בהתווייה שאחת מתופעות הלוואי הם כאבי שרירים.
אבקש לברר מה עושים נגד זה? האם זה יעבור ומתי? והאם כאבי הבטן הם חלק מהתופעה?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי באקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011לא ניתן לדעות בודעות שכל התופעות הם מכדור אחד של אקטונל.
במידה ואכן מדובר בתופעות לוואי, הם אמורים לעבור תוך מספר ימים.
ניתן לקחת אקמול להקלת כאבים בשרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, תודה על תשובתך. האם
אביבה06/03/2011ייתכן שתופעת הלוואי נגרמה משום שנתתי לאמי את הכדור, אבל מכיוון שלא קראתי את העלון לצרכן כפי שצריך, לא שמתי לב שאסור לה לשכב אחרי שהיא לוקחת אותו, והיא כן שכבה שעה וחיכתה לארוחת הבוקר שלה?
לגבי תופעות הלוואי, יש שיפור, אם כי עדיין יש לה נפיחות בחיבור שבין כף הרגל
לשוק ובעיקר ברגל הימנית.
שאלתי היא: האם להמשיך לתת לה אקטונל גם בפעם הבאה (זה אקטונל חודשי), או
לבקש שימירו את הכדור באקטונל שבועי?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, תודה על תשובתך. האם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/03/2011הייתי ממליצה להחליף טיפול באקטונל לטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להמליץ לי בבקשה על טיפול
אביבה07/03/2011חלופי? רופא המשפחה הוא שרשם את המרשם לאקטונל, והיא עדיין לא ביקרה
רופא/ה מומחה/ית. לכן אין לי מושג מה לבקש ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להמליץ לי בבקשה על טיפול - תגובה
ד``ר שרי טל08/03/2011בפורום אין אפשרות לתת יעוץ והתאמת טיפול אישית. איני מכירה את אמך ולא בדקתי אותה ולכן זה אינו ראוי מבחינה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי באקטונל - תגובה
ד``ר שרי טל07/03/2011תופעות אלה יכולות להיות קשורות לטיפול באקטונל. אם הסבל רב כדאי לפנות לרופא המטפל ולהחליף לתכשיר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביבה07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך להמתיןקרן03/03/2011
בין לקיחת סידן למוצרי חלב?
האם בשקדים קלוים יש סידן? אם כן כמה לאכול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן צריך להמתין - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/20111) שעתיים מספיק
2) ב-100 גרם יש ~ 400-500 מג של סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם, בבקשה ענו לישואלת02/03/2011
שלום, אבא שלי עשה בדיקת צפיפות עצם (צרפתי קובץ תוצאות)
האם לפי התשובה חייב טיפול תרופתי? (לפי התשובה יש בירך+עמוד שדרה)
ומה הנזק/מצב מתקדם שנחשב שיש כרגע?
ממתינה לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם, בבקשה ענו לי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011שלום!
לפי הנתונים מדובר באוסטאופורוזיס.
בדרך כלל מקובל לבצע בירור סיבות אפשרויות למצב זה.
לגבי טיפול מחליטים בהתאם לממצאים קליניים ומעבדתיים.
כמו שאת מבינה, רוב החולים באים למרפאתנו בדיוק עם אותם שאלות.
התשובות דורשות ביקור אישי ולא וירטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי בדיקת צפיפות העצםסימה01/03/2011
שלום רב
אמא שלי בת 55 אתמול היא עשתה בדיקת צפיפות העצם ולהלן התוצאות:
בגב - -3.9-
בירך - -3.5-
השאלה שלי היא:
איזה דרגה היא חמורה ביותר??
קראתי שמתחת ל-2.5 יש את מחלת האוסטיאופורוזיס ואפשר לקחת ויטמין D וסידן..
השאלה שלי היא עד כמה נמוך זה יכול להיות מתחת לתוצאת -3.9 -
האם זה שהיא עשתה בדיקה עכשיו יכול לתקן את המצב
בבקשה תענו לי אני ממש דואגת לה ולא יודעת מה יקרה בהמשך כי היא עדיין נורא צעירה.. גיל 55 זה מאוד צעיר !!!
עד כמה חמור זה -3.9-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרי בדיקת צפיפות העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011אין "דרגות" באוסטאופורוזיס.
הניתונים מצביעים על צפיפות הצעם נמוכה בתווך של אוסטאופורוזיס וצריך לבצע בירור סיבות אפשרויות לממצא זה.
במידה ויש סיבה בר תיקון כמו עישון , חוסר ויטמין D , דיאטה דלה בסידן, מטפלים קודם בסיבה.
טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס אמור לעצור הדרדרות. ברוב המקרים קיימת גם שיפור בצפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה01/03/2011
אני בת 49.התגלה חוסר חמור בויטמין d.התוצאה היא:
vitamin D 25-OH קטן מ 10
תפקוד בלוטת התריס
TSH-1.10 mlu/L
T3 FREE 4.8 mlu/L
T 4 FREE 20.4 pmol/L
שאלתי היא: איזה מינון של ויטמין d את ממליצה לקחת? לאלטמן יש טיפות 1000.כמה טיפות לקחת ביום? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011ניתן לקחת לפחות 3000 יחידות ליום ויותר במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקטונלגרסיאלה28/02/2011
שלום רב, אולי תוכלי לעזור לי.
אובחנתי כבעלת אוסטאופורוזיס, והרופא נתן לי אקטונל.
לקחתי כדור , וזה גרם לי לכאבי שרירים מאוד קשים, אני לא יכולה לקום מהמיטה כבר יומיים.
האם זו תופעה חד פעמית והגוף אמור להתרגל לתופעות אלו, או שמא בכל פעם שאטול את התרופה, ארגיש כאבים כאלו? את התרופה אני לוקחת פעם בחודש.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אקטונל - תגובה
ד``ר שרי טל01/03/2011תופעה זו לא שכיחה אך קיימת. יתכן וכדאי לנסות לקחת אקטונל שבועי ואם התופעה תחזור על עצמה כדאי לעבור לתרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אקלסטה לויטמין Dמיכל28/02/2011
האם יש קשר בין אקלסטה לבין ויטמין D?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אקלסטה לויטמין D - תגובה
ד``ר שרי טל01/03/2011אין קשר בין אקלסטה לויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר גלוריה צבטובעידן27/02/2011
אני תלמידה בכיתה יב, לומדת במגמת רפואה ובמסגרת פרויקט הגמר שלי בחרתי לחקור את מחלת האוסטאופורוזיס.
בתוך מומחית לאוסטאופורוזיס רציתי לדעת מהם השיקולים המנחים אותך לבחירת הטיפול המתאים לחולה מסויים? (הרי קיימות מספר שיטות טיפול כמו פעילות גופנית, לקיחת ביספוספנטים, לקיחת תוספי סידן וכו')
ומהם המלצותיך בבנית תוכנית מניעה המתאימה למחלה לאוכלוסיה הכללית, האוכלוסיה בסיכון ולאנשים שלקו בתופעה?
תודה מראש. יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר גלוריה צבטוב - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/03/2011שלום !
קודם כל יפה מאוד על בחירתך לחקור אוסטאופורוזיס.
כמו שאת מבינה הנושא מאוד מורכב כדי לענות על שאלתך בפורום.
היום קיים מספר יחסית רב של תרופות פעילות נגד אוסטאופורוזיס עם מנגנון פעולה שונה.
כדי להחליט מה מתאים לבן אדם ספציפי אני מתייחסת קודם כל לגורמי סיכון של אותו בן אדם מבחינת אוסטאופורוזיס וסיכון לשברים ( מחלות רקע, נפילות חוזורות, תרופות).
במידה ויש סיבות לאוסטאופורוזיס בר תיקון , מטפלים בהן ( למשל חוסר ויטמין D , עישון, פעילות יתר של בלוטת מגן או יתרת בלוטת מגן, חוסר טסטוסטרון אצל גברים ...) .
לגבי טיפול פעיל , שוב הבחירה שלי בהתאם למנגנון פעילה של תרופה, יעילות התרופה למניעת שברים ( לפי מחקרים קליניים שקיימים) ותופעות לוואי אפשריות.
ב-2009 פרסמתי סקירה על תרופות באוסטאופורוזיס "עקרונות הטיפול התרופתי במחלה" ב-THE PHARMA יוני-יולי גיליון מס' 10 ( בעברית)
המלצתי והמלצה בין לאומית למניעת אוסטאופורוזיס - להקפיד על צריכה מספקת של סידן , ויטמין D , התעמלות , לא לעשן .
וכמובן לטפל בזמן במידה אפשרית במחלות שיכולות להביא לירידת מסת העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת אוסטאופורוזיס בקרב ילדיםויסאל26/02/2011
הבן שלי בן שמונה וחצי שבחודשים האחרונים התלונן מדי פעם על כאבים בגב ובחזה הרופאים הופנו אותו ל מיפוי עצמות ו בדיקת צפיפות עצם התוצאות מראות על שברים בעמוד שד. ומינוס בצפיפות עצם לקחו לו בשניידר בדיקות דם ושתן מיוחדים האם תוכלו לרשומ לי מה הבדיקות שחייב לעבור אותן והאם טיפול ב"ארידיה" (איך שמציעים בשניידר ) יהווה לו חיים רגילים כמושהו עכשיו
נא להתייחס להודעה
תודה רבה
ויסאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת אוסטאופורוזיס בקרב ילדים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/02/2011שלום !
שברים מרובים אצל ילידות דורשים בירור לחיפוש בעיות גנטיות שמלוות בבעית איכות העצם, כמו למשל OSTEOGENESIS IMPERFECTA .
הבירור כולל בדיקות גנטיות.
במידה ואבחנה מאושרת, הבירור כולל גם כן הערכה של מערכות אחרות בגוף ( כמו למשל לב, שמיעה) שגם יכולות להיות מעורבות במחלה.
הטיפול המקובל הוא טיפול ב-AREDIA .
במחקרים שנעשו עד כאן ראו שלטיפול יש יכולת להקטין שיעור השברים.
לא ראו תופעות לוואי משמעותיות במעקב לתווך ארוך .
ילדים שמקבלים טיפול בארדיה יכולים לנהל חיים רגילים.
כמובן צריך להזער מנפילות שיכולים לגרום לשברים למרות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאתי בר-נס23/02/2011
אני בת 58 וחצי, ללאמחזור כ 5 שני, משקלי הוא 88 ק"ג, גובהי 167 ס"מ, ללא נטייה גנטית לירידה בצפיפות העצם.
האם יש סיכון בבדיקת צפיפות עצם תכופה, נבדקתי לפני שבוע, הבדיקה לא נראית לי רצינית ומקיפה כפי שנערכה הבדיקה לפני שנה וחצי.
מעוניינת לבצע בדיקה נוספת.
אבקש את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר שרי טל24/02/2011בדיקת צפיפות העצם מתבצעת ע"י מנת קרינה מיזערית, 10 בדיקות שוות ערך למנת קרינה של צילום חזה אחד. כך שאין חשש מנזק קרינה כתוצאה מבדיקה זו. הבדיקה חשובה להערכת הסיכון לשברים בשילוב עם הערכת גורמי סיכון נוספים הקיימים במטופלת. בנוסף הבדיקה משמשת למעקב לצורך הערכת יעילות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ctxחנה22/02/2011
שלום
אני בת 47 לא מקבלת מחזור מזה כשנתיים חולת אוסטרופוזיס מטופלת באופן קבוע בויטמין d ובסידן.השבוע קיבלתי תוצאת בדיקה ctx שעשיתי והיא 640.700 מה משמעות הבדיקה
ומה משמעות התוצאה במקרה שלי
מודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ctx - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/02/2011שלום !
התוצאה מתאימה לפירוק מוגבר של עצם אצל אישה לאחר הפסקת מחזור (מנופאוזה )
במידה והערכים של צפיפות העצם בתווך של אוסטאופורוזיס , יש לשקול טיפול ספציפי לאוסטאופורוזיס מעבר לסידן וויטמין D .
לאור גילך הצעיר ומנופאוזה רצנטית, ניתן לשקול טיפול הורמונלי תחליפי במידה ואין הנחיות נגד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CTX-250 צריכה לעבור עקירת שן
לאה23/10/2011אני בת 54 על רקע אונגולוגי, מקבלת אקלסטה דרך הוריד מזה שנתיים.
סובלת מאוסטואופורוזיס, צריכה לעבור עקירת שן.
לפי בדיקת שני רופאים מומחים לשורש דעה אחידה ,יש לעקור את השן,רצפת מוך ספוגה.
עשיתי בדיקת CTX התוצאה יצאה 250, ברצוני לדעת אם יש סיכון בעקירת השן? מבחינת ההחלמה, או שלא נדע יכול להיות נמק.
אודה לכם מראש אם תוכלו לייעץ לי, מכיון שיש לי תור לעקירה בתחילת חודש נובמבר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע זה קורה?אלי22/02/2011
דוקטור נכבדה שלום רב,
מזה שנתיים אני מקבל מנה גבוהה יותר ויותר של תוסף ויטמין D (היא הועלתה ע"י האנדוקרינולוג מ-1200 ל-2000 יחב"ל), אך רמתו בדמי דווקא הולכת ויורדת - הייתה לפני שנתיים 140 nmol/l וירדה מאז בהדרגה עד 60 (בשתי הבדיקות האחרונות, לפני מס' חודשים ולאחרונה, נשארה יציבה -60). עכשיו העלה לי האנדוקרינולוג את התוסף ל-2400 יחב"ל. האם יש סיבה לצפות שהעלאה נוספת זו של המינון תעלה את רמת D בדמי, לאחר שהעלאות קודמות של המינון לא נראו כיעילות, לפי הנתונים דלעיל? לא מיותר להוסיף שאני עושה פעילות גופנית יומיום, תזונתי מאוזנת ואינני מעשן (אני בן 70+). לא ברור לי וגם לא קיבלתי הסבר מהרופא מדוע שום דבר לא עזר עד כה בעניין זה. אשמח להתייחסותך. בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע זה קורה? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/02/2011שלום !
תנודות ברמת ויטמין D - תופעה ידועה ושכיחה (למשל בחורף רמה בדרך כלל נמוכה יותר מאשר בקיץ).
לפעמים תנודות קשורות לבעיות ספיגה במערכת העיכול.
אבל ברוב ,התנודות מוסברות ע"י בעיות מעבדה ולא בטוח שמשקפות איזה שהוא בעיה אמתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פוזלןנועה18/02/2011
שלום דר
אימי נוטלת פוזלן 9 שנים.. לא מזמן שמעתי רופאה בתוכנית טלויזיה שממליצה להפסיק לאחר 10 שנים ולקבל זריקה אחת המספיקה לשנה..ולאחר שנה שוב זריקה....ורק לאחר מכן לחזור לפסלן.
אימי עשתה לא מזמן בדיקה לצפיפות העצם ונימצא תקין.
שאלתי..האם זה אפשרי..?
היא רוצה קצת "חופש" מהפוזלן.. :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פוזלן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011שלום !
שיקול לגבי הפסקת טיפול פעיל מתבססת על הערכת יעילות של טיפול קודם וסיכון לשברים בעתיד.
כל מקרה לגופו ולא בהתאם להמלצות בתוכנית טלוויזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביפעת16/02/2011
בת 49, לפני שלוש שנים נגמר המחזור. אני סובלת מכאבי גב בכל עמוד השידרה והרופא שלח אותי לצילום, לא מצא כלום ושלח אותי לצפיפות עצם.
כרגע יש לי תור ל30 למרץ ועד אז אני עסוקה בספקולציות, האם יתכן שבגילי יש אוסטאופורוזיס ומה המשמעות לכך והאם יש תרופה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011אוסטאופורוזיס לא גורמת לכאבים !
כאבים יכולים להיות כתוצאה משבר על רקע אוסטאופורוזיס.
במידה ולא ראו שבר בצילום רגיל, בדיקת צפיפות העצם לא תעזור לכאבים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)