מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באלקסטאג'ינה04/01/2011
שלום,
1. כמה זמן נמשכות תופעות הלוואי כאשר משתמשים באלקסטא?
2. כמה זמן נמשכות תופעות הלוואי כאשר משתמשים באקטונל?
3. תופעות הלוואי שנצפו כאשר השתמשתי באקטונל היו רבות, ואני חוששת להשתמש באלקסטא, נראה לי שהם מאותה משפחה. האם יש המלצה לתרופה אחרת לטיפול באוסטאופורזיס?
תודה
ג'ינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באלקסטא - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/01/2011שלום !
תופעות לוואי מאקלסטה השכיחות ביותר הם חום נמוך וכאבים בעצמות.
תופעה נמשכת כ-3 ימים ועוברת לבד או עם עזרה של אקמול, בדרך כלל לא חוזרת בטיפול שני.
לגבי שינוי טיפול באוסטאופורוזיס את צריכה להתייעץ עם רופא מטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף סידן ללא עופרתמלניק חוה04/01/2011
האם ידוע על תוסף סידן רצוי נוזלי אשר בוודאות
מצויין שאינו מכיל עופרת
תודהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף סידן ללא עופרת - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/01/2011בכל תכשיר שקונים היום בבית מרקחת יש מדבקה עם פירות מדויק מה התכשיר כולל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקלסטהאסתר ב27/12/2010
שלום אני בת 56 מטופלת באקלסטה כ-שלוש שנים. שמעתי במסדרונות בית החולים שהטיפול הוא לשלוש שנים. האם נכון הדבר? ואם כן מה אני יכולה לקבל לתחליף. איני יכולה לקחת כדורים הם גורמים לי ללחץ בחזה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקלסטה - תגובה
ד``ר שרי טל29/12/2010הטיפול באקלסטה הוכח כיעיל ובטוח עד 6 שנים. כמובן שעלייך לפנות לייעוץ אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים בכף הרגלניצה25/12/2010
אני בת 68 . בריאה. בבדיקת צפיפות העצם לפני שנה נמצאה אוסטיאופניה קלה בעמוד השדרה ובינונית בצואר ירך ימין. לפני מספר חדשים נגרמו לי שברי ניתוק בכף רגל שמאל עקב סיבוב כף הרגל פעמיים תוך רבע שעה על אבן ברחוב. האם זה יכול להעיד על בעיה בצפיפות העצם? איך ניתן לבדוק? למי לפנות?האם סריקת צפיפות העצם בודקת את מצב העצם בכפות הרגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בכף הרגל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/12/2010צפיפות העצם בודקת רק ורק מסת העצם ולא בודקת איכות העצם.
רוב השברים קורים אצל אנשים אם אוסטאופניה ולא אוסטאופורוזיס.
לכן כדי לבצע מסקנות יש להעריך גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס ולטפל בהתאם.
אצלך יתכן ומדובר בשבר טראומטי ולא אסטאופורוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת אקטונלצחי25/12/2010
אמי בת 81 קיבלה פוסלאן מספר שנים
ואז עברה לאקטונל פעם בשבוע 35 מ"ג
ביחד כ 11 שנים של נטילת התרופות הנ"ל.
בדיקת צפיפות עצם אחרונה 2.8 אחוז ללא שינוי משנים קודמות.
קראתי שיש לשקול הפסקת הטיפול לאחר תקופה ארוכה.
האם נכון?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/12/2010כעקרון ניתן לעשות הפסקה בטיפול בביספוספונטים.
החולטה לגבי הפסקת טיפול או טיפול אלטרנטיבי מתבססת על הערכה של יעילות הטיפול במשך שנים האלה, סיכון אישי לשברים , מחלות נלואות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת פוסלאןנורית23/12/2010
שלום רב, הפסקתי את הטיפול בפוסלאן לפני כשלושה חודשים בהתייעצות עם אנדריקולוגית, כדי שאוכל לעקור שן בינה כלואה.הבנתי שכתוצאה מהעקירה יכול להיווצא נמק! אני עובדת עצות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פוסלאן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב25/12/2010שלום !
נמק כתוצאה מפעילות פולשניות בלסת יכול לקרוא גם ללא טיפול בביספופסונטים.
ברוב המקרים הגורם הוא זיהום.
הקשר בין טיפול בביספוספונטים ונמק הוא לא חד משמעי.
תוארו מקרים בודדים בעקר חולים עם סרטן שקיבלו טיפול בביספוסונטים דרך וריד במינונים בגבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף סידן שנספג ואינו מכיל עופרתמלניק חוה23/12/2010
שלום
אני מחפשת תוסף סידן. עיון בנושא די מבלבל. המוצקים לא נספגים הנוזליים מכילים עופרת או מתכות כבדות אחרות.יש לבדוק שהתוסף אינו מכיל עופרת. לא מצאתי תוסף שזה מצויין עליו.
מה עושים
מה לוקחים שאכן נספג ולא מרעיל אותנו
תודההההה
מלניק חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף סידן שנספג ואינו מכיל עופרת - תגובה
כל התכשירים שקיימים בשוק - קלטרט, קלציאום ציטרט, קלציאום סנדאוז - אכן נספגים. כמובן הספיגה היא לא 100% ותלויה באופן מתן, רמת ויטמין D , מלחות מעי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופרת
מלניק חוה26/12/2010איזה תכשיר אינו מכיל עופרת? בוודאות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב !סיון22/12/2010
שלום רב, במיוחד לדר גלוריה המקסימה ! שבעבר התיעצתי איתך ועזרת לי מאוד !
אני בחורה בת 27
עם אוסטופוניה או אוסטופורוזיס ...כל רופא אומר לי משהו אחר
למרות שאני יודעת שייש הבדל בין שני המושגים
אשמח מאוד לרשום כאן את הנתונים שבידיי
ועל סמן נתונים אלה אם תוכלו לומר לי מה יש לי ועד כמה הבעיה חמורה ...
אופכן הנתונים הם : " צפיפות עצם ב 2004 - HOLOGIC - ע"ש 1.8 - (0.845) , ירך שמאל 2- , (0.627) , בדיקה חוזרת ב - HOLOGIC - יוני 2009 - ע"ש 1.6- (0.871) , ירך שמאל 1.9 - (0.639) ".
"צילום ע"ש - קיפוסקולויוזיס מתונה, מבנה חוליות שמור (2006 ) . "
אשמח לתשובה .....
אני מאוד לחוצה כי אני מרגישה שנמכתי ...אולי אני מדמיינת ....בכל אופן אשצח לתגובה
שיהיה יום טוב לכולם !
סיוון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב ! - תגובה
אין אוסטאופורוזיס אצל נשים צעירות ( לפני גיל המנופאוזה).
המצב שתאור הוא מסת העצם נמוכה לגיל, שיכול להיות כתוצאה מדיאטה דלת סידן, חוסר ויטמין D , אי סדירת במחזור, נטיה גנטית וכדומה....
מה שניתן לומר על נתונים שהצגת, אין הדרדרות במצב לפחות 5 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלוריה היקרה
סיון25/12/2010תודה לך ד"ר גלוריה !!!!!! אין כמוך !
עכשיו יש לי עוד שאלה קטנה וכללית ..... האם זה נכון שאני יכולה לשפר את מסת העצם שלי עד גיל 30 ?
אשמח לתשובה :)
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלוריה היקרה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב26/12/2010במידה וקיימת סיבה למסת העצם נמוכה כמו דיאטה דלה בסידן או חוסר ויטמין D , הטיפול המתאים יכול לשפר מסת העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאוסטאופורוזיס בבן 60רועי21/12/2010
שלום.
השאלה לגבי אבי - כבן 60, ללא שברים בשנים האחרונות. אובחן עם אסוטאופורוזיס קשה מלפני כ-4 חודשים - עפ"י צפיפות עצם. עבר בירור אנדוקריני שהיה שלילי והומלץ לו לטפל בתוסף סידן, ויטמין D וכן להתחיל טיפול עם ביספוספונטים.
לציין ברקע, ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי מלפני כ-3 חודשים. נוטל אספירין 100 מ"ג, ליפיטור.
השאלה שלי מתייחסת להבדלים הקיימים במינונם השונים של התרופה אקטונל- הבנתי שקיימים מס' מינונים: יומי, שבועי 35, חודשי של פעמיים ברצף 75, ואחד חודשי של 150 מ"ג. אין לו בעיה מבחינת "הנוחות" של לקחת כדור פעם בשבוע או פעם בחודש והוא מעדיף את מה שעם פחות תופעות לוואי.
1. האם את מכירה עבודות שבחנו את המינון החודשי של ה-150 על גברים והראו בטיחות זהה לזה של המינון השבועי? ואם אין כאלו בגברים - הא כדאי אולי להעדיף את המינון השבועי?
2. בעלון של ה-150 החודשי לא כתוב באינדיקציה שזה מיועד לגברים- מוזכרות רק נשים ואילו במינון השבועי כן כתוב גברים- מה הסיבה?
3. האם מניסיונך אקטונל עדיף מבחינות כלשהן על פוסלאן?
4. כיוון שהוא סבל מארוע של פרפור פרוזדורים לפני הניתוח - האם יש עדיפות לאחד המינונים מבחינת סיכון להופעת פרפור?
5. האם טיפול בביספוספונטים או בתוסף סידן עשוי להחיש תופעה של התסיידות מסתם מיטרלי שעבר תיקון- או בכלל הסתיידות כלי דם (אף על פי שלא סובל מטרשת עורקים).או שזה לא מהווה בעייה משמעותית לדעתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי - ירבו כמוך שדואגים להוריהם !!
אלי מרעננה21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לאוסטאופורוזיס בבן 60 - תגובה
מבחינת יעילות התרופה, אין הבדל במינונים שונים של אקטונל- פעם בשבוע, פעמיים בחודש או פעם בחודש.
לגבי גברים: אקטונל 5 מג נבדק אצל גברים והראה יעילות.
אקטונל 150 מג לא נבדק אצל גברים, אך הושואה לאקטונל 5 מג עם תוצאות דומות.
לא הוכח שביספוספונט אחד עדיף על שני, לכן מבחינתי לא משנה איזה טיפול הוחל אקטונל או פוסאלן.
אין קשר בין הסתיידות כלי דם או מסתמים וטיפול בסידן וביספוספונטים.
הקשר בין טיפול בביספוספונטים ופירפור פרוזדרים הוא לא ברור (אם בכלל קיים), לכן אין שום צורך בהורדת מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסולןאסתר21/12/2010
לרופאה שלום רב
אני לוקחת מזה 4 שנים פוסולן כמה שנים מומלץ לקחת כדורים אלו?
בנוסף אני לוקחת 1400 מ"ג ויטמין די פלוס 500 מ"ג קלציום.
נאמר לי שבגילי 65 עלי לקחת 1000 מ"ג אבל לאחרונה שמעתי
שיותר מידי קלציום יכול לגרום לנזקים ללב מה את ממליצה לי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסולן - תגובה
ד``ר שרי טל22/12/2010כמובן שלא ניתן בפורום זה לתת יעוץ אישי. באופן כללי ניתן להמשיך את הטיפול בפוסלן מעבר ל-4 שנים. לפחות עד 10 שנים נמצא שהטיפול עדיין יעיל. בהקשר לסידן, מומלץ לצרוך סה"כ 1200 מ"ג סידן ליום כולל מהתזונה והתוספים. אם אינך מתנזרת ממוצרי חלב וצורכת כ-700 מ"ג בתזונתך, נטילת תוסף של 500 מ"ג מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלן ואקטונלטל18/12/2010
אמא שלי בת 80 נוטלת פוסלן ובשנתיים אחרונות אקטונל זה כעשר שנים סה"כ
בקופ"ח המליצו על הפסקה תחת מעקב על סידן וזרחן בשל חשש מסיכונים של נטילת התרופות לאורך זמן. עד כה התרופות הועילו ומצב האוסטאופורוזיס נעצר. האם נכון להפסיק נטילת התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסלן ואקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/12/2010במידה ומצב של אוסטאופורוזיס השתפר או נעצר, ניתן להפסיק טיפול בביספוספונטים ולהמשיך מעקב צפיפות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצם ביום נטילת אקטונליעל18/12/2010
שמתי לב שביום יומים הראשונים עם נטילת האקטונל ,יש לי כאבים בעצם. בכל פעם במקום אחר. הכאב עובר לבסוף.האם זאת תופעת לוואי של התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעצם ביום נטילת אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/12/2010טיפול בביספוספונטים כמו אקטונל יכול לגרום לכאבים בעצמות.
תופעה זאת בדרך כלל בהתחלת הטיפול ועוברת עם הזמן. אם הטיפול ממשיך לגרום לכאבים, ניתן לנסות פיספוספונט אחר , למשל פוסאלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה לאוסטופורוזיסמימי15/12/2010
מחפשת שם של מומחה לאוסטופורוזיס שנוצר לאחר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מחפשת!!!
ורד03/01/2011רק עכשיו חזרתי ממיפוי עצמות וראיתי שי בעייה ברגל ימין, בדיוק איפה שכואב לי מאוד!!!
עדיין לא ראיתי אורטופד, מקווה שיראה אותי מחר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע אוסטופורוזיסאבי14/12/2010
שלום לרופאים ,
אצל אימי בת ה-78 נמצא אוסטופורוזיס בינוני בעמוד השדרה L1,L2,L3 ואוסטופורוזיס "קשה" ב-L4 .
בירכיים : אוסטאופניה קלה RT ואוסטאופניה בינונית LT .
היא מתלוננת כבר תקופה ארוכה על קשיים קשים ורבים בהליכה ובהתניידות .האם ממצאים אלה תומכים בתחושותיה וייתכן והם אלה הגורמים לקשיים אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
אבי14/12/2010האם לאור הממצאים בחוליות צריך בכלל ונהוג לעשות הדמיית ct או לחילופין MRI וזאת ע"מ לוודא את מצבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/01/2011ניתן להתחיל עם צילום רגיל.
בדיקות כמו CT או MRI לפי שיקול של אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/12/2010שלום !
אוסטאופורוזיס לא גורמת לכאבים או לקשיים בהליכה.
אוסטאופורוזיס זה רק גורם סיכון לשבר.
כמובן שבר בחוליה כתוצאה מאוסטאופורוזיס יכול לגרום לכאבים.
שברים בעמ"ש מאבחנים בצילום רנטגן ולא בצפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי, לי גם יש כאבים בגלל המחלה
רבקה07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיפורואיזשרה כהן13/12/2010
אני בת 63
לאחרונה ביצעתי בדיקת צפיפות עצם
הערך היה T,SCORE -3.8 אוסטיפורואיס
התחלי לקבל אקטונל כדור של פעם בשבוע
בנוסף כדור קלציים ליום ו- ויטמין D הערך היה נמוך 37
השאלה שלי האים הטיפול משפר את הערכים?
האים פעילות גופנית כמו צעידה של כשעה ביום, בנוסף פעמיים בשבוע פילטיס,
מומלץ או עלול להזיק.
תודה מראש
על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיפורואיז - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/12/2010שלום !
המטרה של טיפול - מניעת שברים ולא לשפר "ערך" בבדיקת צפיפות העצם.
צפיפות העצם היא בדיקה לאבחנת אוסטאופורוזיס ומעקב לאחר יעילות הטיפול.
העדר שברים תוך כדי טיפול וערכים בצפיפות העצם שלא יורדים תומכים ביעילות הטיפול.
התעמלות עוזר לשמור מסת השרירים ולמנוע הדרדרות במסת העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)