מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפיפות עצםרבקה05/04/2011
בבדיקת צפיפות עצם 11.10
עמ"ש מסה T-0.5 1.137
בדיקת CTX 85
משך חמש שנים לקחתי פוסלאן
עתה ממליץ הרופא על זריקה Pen teriparatide
האם טיפול זה הכרחי או שיש טיפול אחר שיכול לעזור?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/04/2011שלום !
אני לא מתייחסת למספרים בלי בדיקה אישית ורקע מפורט.
יש להפנות שאלתך לרופא שמטפל בך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות העצם מה הן אומראניטה05/04/2011
לכל
דבעי מאיין
שלום רב!
עברתי בדיקת צפיפות העצם
ערך T.SCORE זו: 1.7 -לגבי אמה
ערך T.SCORE זו: 1.1 -לגבי שאר הגוף
מה אומרים ממצאים אלו ?אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות העצם מה הן אומר - תגובה
אני לא מתייחסת למספרים בלי בדיקה אישית ורקע מפורט.
יש להפנות שאלתך לרופא ששלח אותך לבדיקת צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת סידן + ויטמין Dאחת04/04/2011
בתוצאת צפיפות העצם היה כתוב "גבולו" ו אוסטאופניה". רופא המשפחה החליט שאקח 2 כדורים של ויטה קל + D שאלותי: 1. מתי רצוי לקחת אותם והאם מותר לקחת אותם בבד אחת יחד עם אלטרוקצין בבוקר??? בנוסף אני מקבלת 15 טיפות של ויטמין D . 2. למי מותר לקחת תוסף של אנרגיה בכדור סידן (ויטה קל...)?? הרבה תודה. וחג כשר ושמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת סידן + ויטמין D - תגובה
יש להפריד בין מתן אלקטרוקסין וכדורי סידן.
אין צורך בשני כדורי סידן במידה ואת מקפידה על דיאטה רבת סידן.
צריכת סידן מומלצת היא 1200-1500 מג ביממה. בדרך כלל מספיק כדור אחד של סידן 600 מג ויתר להשלים עם דיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, תוצאות של בדיקת צפיפות עצם לאEILY31/03/2011
טובות
בגלל מחסור גדול של ויטמין D שהתגלה במקרה 4.
זכר גיל 27.
אף פעם לא אמר לי הרופא שצריך לקחת ויטמין D אז לא היה לי שמץ של מושג..
אז מה עכשיו ?
רק צריך לקחת את הויטמין D לתקן והצפיפות עצם תסתדר ותחזור להיות תקינה כאילו לא קרה כלום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, תוצאות של בדיקת צפיפות עצם לא - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/04/2011שלום !
אין צורך לבצע צפיפות העצם בחוסר ויטמין D .
הבדיקה לא מבדילה בין אוסטאופורוזיס וחוסר מינרלים בעקבות חוסר ויטמין D.
לכן במידה ונמצא חוסר ויטמין D , קודם כל מטפלים בחוסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם התיקון של D יתקן את הבעיה
EILY03/04/2011שנוצרה בגללו כאילו לא היתה?
או שזה גורם לנזק בלתי הפיך מחסור ממושך כזה של ויטמין D
ואי אפשר לתקן?
חוסר מינרלים, חוזק עצם , מסת עצם, צפיפות עצם,
ניתן לתקן או לא בעזרת תיקון D? זאת השאלה.
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסמיכל31/03/2011
שלום,
אני בת 55 מחזור אחרון היה לפני כמה חודשים.לפני כשנה עשיתי בדיקת dxa והתוצאות היו מינוס אחד וחצי בעמוד שדרה.עכשיו לאחר שנה עשיתי שוב את הבדיקה והתוצאה היתה מינוס 2.8 הבנתי שזה כבר שלב של מחלה.מאחר וגם עכשיו הרופא המליץ לי רק על תוסף של סידן(לא חשוב איזה וגם לא חשוב של איזה חברה- לדבריו, הכל אותו דבר) ופעם בשבוע פוסאוונס. אני כבר בלחץ ולא רוצה שהמצב ידרדר עוד. בסך הכל אני עדיין די צעירה למחלה ולא הייתי רוצה להחמיר את המצב שלי. אשמח לדעת מה מומלץ.האם קלמדין נותן מענה טוב לסידן? הבנתי שהמגנזיום חשוב -למרות שהרופא לא פירט. מקווה לתשובה מהירה, תודה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/04/2011שלום !
סוג הסידן הוא באמת לא כל כך חשוב.
מה שחשוב להגיע לצריכת סידן עד 1200 מג ליממה, לשמור רמה תקינה של ויטמין D וכמובן להמשיך טיפול פעיל (במקרה שלך פוסאוונס )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מיכל09/04/2011שלום דוקטור,
מה בנוגע למגנזיום, והאם קלמדין הוא תוסף סידן טוב? תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוסשרון31/03/2011
שלום לך,
אמי אובחנה כחולת אוסטאופורוזיס לפני כחודשיים. היא משתמשת כחודש בפרוטלוס ומאוד נוח לה. השאלה שלה היא האם חייבים לקחת את התרופה בערב או שאפשר גם בצהרים? דבר נוסף, האם ניתן לערבב את האבקה עם מיץ או שחייבים עם מים. זה פחות חשוב לה כי בסך הכל הטעם נייטרלי.
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטלוס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/04/2011שלום! מומלץ לקחת תרופה בצום ומספר שעות לפני הארוחה. לכן הזמן הכי טוב הוא בערב ( בלילה לא אוכלים). אך כמובן ניתן לקחת תרופה בכל שעה נוחה במשך היום.
לא מומלץ לערבב תרופה עם נוזלים אחרים פרט למיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטה קל +די+מינרליםשמעון29/03/2011
לאחר תוצאת דיקת צפיפות העצם רופא המשפחה אמר שעלי לקחת 2 כדורים יחד של ויטה קל + די, בקופ"ח הרוקחת אמרה שיש עוד תוסף בכדור הזה וזה יעלה לי יותר שזה כולל מינרלים. האם כדאי לקחת רק ויטה קל + די וזה יעלה לי פחות או שעדיף שאשמע לרוקחת ואקח ויטה קל + די +מינרלים. האם זה כל כך חיוני אם אקח גם מינרלים???? אני מתקרבת ל-60. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטה קל +די+מינרלים - תגובה
ד``ר שרי טל31/03/2011אין צורך לקחת את הסידן המשולב במינרלים אם אין לך סיבה מיוחדת לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף סידן נוזלימלניק חוה29/03/2011
אני מחפשת תוסף סידן נוזלי (זמין יותר ?? ) אשר מצויין עליו בבירור כי אינו מכיל עופרת.
האם יש בארץ דבר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף סידן נוזלי - תגובה
ד``ר שרי טל31/03/2011איני מכירה תכשיר סידן נוזלי. למיטב ידיעתי אין עופרת בתכשירים המצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן נוזלי . חברת מרוולס .
נטע10/05/2011ישנה חברה ישראלית בשם "מרוולס " , אשר מייצרת סידן נוזלי בנוסף לאומגה 3 מצמח מרווה מרושתת , ועוד מוצרים . החברה בת שנתיים , המדען התזונאי שלה הוא פרופסור שמואל אדלשטיין . אפשר למצא באינטרנט אודות החברה . כדאי גם להכליד את הביטוי אומגה 3 צמחי , או את שם הפרופסור ,או את שם החוקר במכון וולקני של משרד החקלאות, ד"ר נתיב דודאי , אשר עמד בראש צוות המחקר שמצא לאחר שבע שנות מחקר את האומגה הצמחית הכל כך מבוקשת . האומגה הנ"ל בכמות גבוהה ואיכותית ביותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ACLASTAאילנה28/03/2011
שלום,אני בת 57 בריאה בד"כ עם תת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת באלטרוקסין 50 מ"ג מזה שנים.אמא בת 80 סובלת מאוסטיאופורוזיס ומטופלת באקטונל,בצפיפות עצם אחרונה ירידה בצפיפות עצם (הפסקת ווסת בגיל 55)ע"ש 2.1 - ( L4-2.6),צוואר ירך 0.5-/0.7- (0.8-)
הומלץ לי על אקאלאסטה לאחר שכדור אקטונל ראשון שלקחתי גרם לכאבים חזקים באפיגסטריום.עברתי נתוח כיס מרה לפני שנה וחצי וסובלת מדי פעם מכאבים בקיבה-בגסטרו נמצאו פוליפים.(לפני שנתיים) לפני חצי שנה שברשברתי מטהטרסל 5 בכף הרגל עקב כיפוף קל של הרגל.
למרות ההמלצה לזריקה מלפני 4 חודשים אני מתמהמהת וחוששת מתופעות הלוואי.
אני לוקחת ויטמין 5600D יח' לשבוע וכדור קלציום פעם ביום (לפעמים שוכחת)כל זה רק ב-4 חודשים אחרונים.
שאלתי:1. האם באמת אני צריכה את הזריקה?
2. מה חומר הזריקה עושה בגוף מבחינת מניעת הדרדרות האוסטיאופורוזיס?
3.האם עם הזריקה אני צריכה להקפיד על לקיחת סידן וויטמין D ?
הבעיה איתי שאני שוכחת לקחת קלציום.
בבדיקות דם מלפני חצי שנה-קלציום בדם-9.5 ,פוספור בדם 3.6, ויטמין D 25 בדם- 21
האם רצוי לעשות בדיקת דם נוספת לפני לקיחת הזריקה?
קראתי מאחת מתשובותיך בפורום שיש חשיבות לרמת ויטמין D בדם בשביל הזריקה. אפשר לקבל הסבר למה?
סליחה על הפרוט הרב ומחכה לתשובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACLASTA - תגובה
ד``ר שרי טל31/03/2011כמובן שאין אפשרות ליעוץ אישי בפורום זה. אתייחס כללית לשאלותייך. ישנה חשיבות רבה לצריכה מספקת של סידן וויטמין D וחוסר בהם עלול לגרום או להחמיר אוסטיאופורוזיס. תוספות אלה נחוצות תמיד ועם כל טיפול תרופתי. ערך מיטבי של ויטמין D הוא 30 ננוגרם למ"ל ולכן ערך 20 הוא מעט נמוך. טיפול באקלסטה מביא לתוצאות דומות לאקטונל ולפוסלן, ואם ישנם תופעות לוואי לתרופות הפומיות אקלסטה יכולה להיות אלטרנטיבה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדיש לאוסטרופורוזיסרבקה27/03/2011
מתי מומלץ לקבל הטיפול החדש לאוסטרפורוזיס - זריקה פעם בשנה? האם יש תופעות לוואי לטיפול ומה הן? במה עדיף על הטיפולים הקיימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדיש לאוסטרופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/03/2011"זריקה פעם בשנה" נקראת אקלסטה.
הטיפולר מומלץ לאנשים עם אוסטאופורוזיס לאחר כישלון טיפול קודם או תופעות לוואי מטיפול קודם או כטיפול ראשוני לאנשים לאחר שבר בצוא ירך.
לגבי תופעות לוואי תראי תשובות קודמות.
לגבי עדיפות הטיפול - כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לצעירות עם ירידה בצפיפש26/03/2011
שלום ד"ר, רציתי לשאול באופן כללי (אני מבינה שלא נכון לתת ייעוץ וירטואלי אישי) מה הגישה לבנות 20-30 עם ירידה בצפיפות עצם כתוצאה מהפרעת אכילה בעבר. האם מלבד שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית מתאימה והעשרת התזונה בתוסף סידן+D יש טעם להתייעץ לגבי טיפול תרופתי נוסף?
(לדוגמה עם T SCORE -3.5 , או עם T SCORE-2.5 ובנוסף שבר אוסטאופורוטי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי לצעירות עם ירידה בצפיפ - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/03/2011שלום !
באנורקסיה דבר יחיד שעוזר לעלות צפיפות העצם הוא עליה במשקל ושמירת משקל גוף תקין.
תרופות ספציפיות נגד אוסטאופורוזיס לא מומלץ לתת בגיל צעיר. במידה וקיימת הפרעה במחזור כתוצאה מאנורקסיה, מומלץ לתת טיפול בגלולות כדי לשמור רמת אסטרוגן תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין פוסלן ואקטונלשירי23/03/2011
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש הבדל ביעילות נגד שברים בעצם הירך בין פוסלו לבין אקטונל? מי מומלץ יותר ואפקטיבי יותר לעצם הירך שכן יש לי הסטוריה משפחתית של שברים בעצם הירך.
תודה מראש,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין פוסלן ואקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/03/2011שלום!
לפי מחקרים קליניים , שתי התרופות יעילות מבחינת מניעת שברים בצואר הירך .
אין עבודות לתווך ארוך שמשוואות שתי תרופות אחת מול שניה.
בחירת הטיפול מתבצעת בהתאם לממצאים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מוקסיבון וטיפולי שינייםצאלה22/03/2011
אימי בת 54 ונוטלת כשנה כדורי מוקסיבון. לפני כחודש החלה לחוש כאבים בשיניים עליונות, לאחר ביקור אצל רופא התברר כי השיניים אכן מתנדנדות ויש דלקת, היא קיבלה אנטיביוטיקה והומלץ לה לעקרו את את 2 השיניים הללו.
יש לציין כי נאמר לה שבכדי שיהיה ניתן לעקור שיניים אלו עליה להפסיק את נטילת המוקסיבון בין כחודשיים לחצי שנה.
אימי הפסיקה את נטילת התרופה לפני כחודש. ברצוני לדעת האם ההמלצה נכונה והאם ישנה התנגשות בין התרופה לטיפולי שיניים, וכמו כן, מהן ההשלכות הצפויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת מוקסיבון וטיפולי שיניים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/03/2011במקרים נדירים הטיפול בביספוספונטים יכול להשפיע על ריפוי דלקת או פצע לאחר עקירת שן.
מקובל להפסיק טיפול בביספוספונטים מספר חודשים סביב טיפול פולשני בשיניים, אך אין הוחכות שהפסקה זאת עוזרת למנוע סיבוכים.
כמו שאין הוכחות ברורות שהטיפול בביספוספונטים הוא הגורם יחיד לסיבוכים לאחר עקירת שן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אקטונלחוי22/03/2011
שלום רב,
בת 72 נטלה לראשונה אקטונל חודשי (150 מ"ג) לפני שמונה ימים.
תקפו אותה כאבים חזקים בבית החזה ולאחר בדיקה נשללו סיבות לבביות. הכאבים נמשכים, אם-כי בעצמה נמוכה יותר. יש הקלה בכאב רק לאחר מתן זריקת וולטרן. בד"כ נוטלת אומפרדקס עקב בעיות בקיבה.
האם תופעת הכאב הממושך ידועה וצפויה ומה ניתן לעשות כדי להקל עליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/03/2011שלום !
כאבים בקידמת החזה יכולים להיות בעקבות דלקת בושט. לפעמים טיפול בביספוספוטנים ( כמו אקטונל או פוסאלן) יכול לגרום או הלחמיר כאב.
במידה ויש חשד שכאבים הם בעקבות נטילת אקטונל יש להפסיק טיפול ולהתייעץ עם רופא מטפל לגבי טיפול אלטרנטיבי לאקטונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חוי23/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי אקלסטהאמירה19/03/2011
שלום רב
אני אישה בת 70 הסובלת מאוסטאופורוזיס. הרופאה המליצה לי על זריקת אקלסטה
קראתי שהתסמינים האפשריים הם שפעת וחום וכן פגיעה בכליות או בלב.
שאלתי היא- האם הטיפול באקלסטה יפגע לי בכליות? מה הסיכוי שזה קורה?
אודה לתשובה - אני שוקלת לא לעשות את הטיפול כי אני פוחדת מתופעות הלואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/03/2011שלום!
פגיעה בתפקוד כליתי הוא סיבוך נדיר .
לא מומלץ לתת טיפול לאנישים עם תפקוד כליתי ירוד מהתחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)