מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יתכן כי הלחץ שלי היה מיותר?יעל16/02/2011
שלום ד"ר,
אני בת 34, נותחתי בגיל 16 עקב עקמת בגבי התחתון, כיום אני כפופה גם באיזור הצוואר(יש לי גם בלט בעמוד השדרה) בבדיקה שגרתית בגב הציע האורטופד כי אבצע בדיקה לויטמין D,קלציום וB12 שכן אני רזה מאוד, וסת לא סדיר, כפופה וחלשה באופן קיצוני. תוצאות הבדיקה הראו כי אני סובלת מחסרים בכל הנ"ל. לגבי ויטמין d המליץ הרופא כי אקח 4 טיפות ביום, קלציום עד לרמה היומית, וזריקות b12.
נוכח נתונים אלו שלח אותי האורטופד לבדיקת צפיפות עצם (באופן פרטי) (כשאני נוטלת כשבוע את הויטמין D) (לא ניתן לבצע בדיקה בגב התחתון כי יש לי פלטינה).
אציין כי טופלתי גם תקופה ארוכה ברואקוטן לאקנה וכן במינוציקלין (כמה שנים), ואני נוטלת גלולות (דיאנה 12 שנים ויסמין שנתיים)
הבדיקה הראתה בשני צידי האגן מצב של אוסטאופניה ובשורש כף יד שמאל מצב של אוסטרופרוזיס (הנתונים לא לפני אך למיטב זיכורני 2.8) (יד ימין לא נבדקה).
הבדיקה הכניסה אותי לדיכאון ממש, אני עדיין צעירה ולא רוצה להיות מטופלת בכדורים במיוחד שאני מתכננת הריון בקיץ. מעיון בפורום אותו את מנהלת, ראיתי כי כתבת לבחורה בת 37 שבדיקת צפיפות עצם לא מבצעים כשיש חוסר בויטמין D. האם חששתי לשווא? האם התוצאות מעוותות עקב המחסור בויטמין? אם ביכולתך להרגיע אותי אשמח מאוד! מה לעשות עכשיו??? כיצד ניתן להגיע אליך לטיפול ומעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגד, בזמן הבדיקה נטלתי גם תוסף
יעל16/02/2011של סידן במשך שבוע, האם זה השפיע לטובה על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, 3.2 ולא 2.8
יעל17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן כי הלחץ שלי היה מיותר? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011שלום !
1) אין לבצע צפיפות העצם כאשר מראש ידוע על חוסר ויטמין D , כי תוצאות יכולים להיות מושפעות ע"י חוסר זה.
2) אין אוסטאופורוזיס אצל צעירים. ההסתכלות על תוצאות היא אחרת.
לפי שאת מתארת, בעיה רצינית של עמ"ש, רזון נכר , הטיפול צריך להתמקד על דיאטה רבת קלוריות וסידן , התעמלות לבניית העצם וחיזוק שרירים, ויטמין D .
המטרת הטיפול - מניעת שברים ולא לשפר " מספר" בבדיקת צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתרפותמזל15/02/2011
בעלי בן 54 שנה ויש לו את המחלה אוסטאופורוזיס חזקה מאוד כל הזמן שובר עצמות האם ניתן לטוהוא לוקח את התרופה אקס פעם בשנה ואין שינוי מה עלינו לעשות ואיך לטפל אפילו ל-30-אחוז וכיצד ?אשמח לקבל עידכון אפילו בפלאפון 0547910305 כול הזמן יש ירידה מה עלינו לעשות ? ואיך לטפל דחוף אפילו בחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להתרפות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011במידה והמצב כל כך חמור כמו שאת מתארת , שברים למרות הטיפול,
צריך להיות ברור לך של לא ניתן לתת עצה באופן וירטואלי או דרך טלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה בשלב בינייםדליה13/02/2011
אני בת 67, מבצעת בדיקות צפיפות עצם DXA מזה עשור.
ערכי T יורדים בהדרגה.
כרגע בירך T=-1.3 ובשדרה -1.5
חישבתי ומצאתי שאם קצב הירידה יהיה ליניארי כמו בשנים קודמות עוד 10 שנים אני באוסטופורוסיס -2.5
אני מקבלת CALTRATE
רופא המשפחה שלי מזלזל בנתונים, אומר לי ש 10 שנים זה הרבה זמן, ושהכדורים החדשים יש להם תופעות לואי ולא כדאי.
עצתכם?
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה בשלב ביניים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/02/2011הרופה משפחה שלך צודק בהחלט.
גוף האדם זה לא נוסחות מתמטיות.
הערכה ל-10 שנים הקרובות מתבססת לא על מספרים אלא על גורמי סיכון לשבר.
מטרת הטיפול היא לא לשפר מספר בצפיפות העצם.
מטרת הטיפול - מניעת שברים בלבד !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתוצאות בדיקהנירה ליבק10/02/2011
עמוד שידרה
Area-57.63
BMC-47.00
BMD-0.816
T.score=-2.1
Z.score=-0.1
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לתוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/02/2011אני לא נותנת שום הסבר על מספרים בלי בדיקת בן אדם, מידע על מחלות רקע, תרופות, בדיקות מעבדה ובלי לראות צילומים של צפיפות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופוסיסלינה08/02/2011
שלום,
אני באנגליה, וקצת מתקשה עם פענוח בדיקות באנגלית,
אני בת 53 בבדיקת סי טי של צפיפות העצם כתבו שאני סובלת מאוסטיאופוניה עם סיכון לשברים.
ברצוני לציין שנשלחתי לבדיקה בגלל כאבים בגב התחתון.
האוסטיאופט לא יודע אם הכאבים הם כתוצאה משינוי בחולייה L-4-L-5
או בגלל האוסטיאופניה.
וגם הוא לא יודע באיזה שלב זה, רק נכתב שזה פעיל.
האם זה אומר שיהיו לי שברים בעמוד השדרה?
מה ניתן לעשות?
אם אפשר להעביר לך את צילומי הבדיקה במייל?
מחכה לתשובה
תודה,
לינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
לינה10/02/2011שלום,
מרוב לחץ לא ראיתי שיש שני חלקים לתשובת הבדיקה
באחד כתוב: osteoporosis, fracture risk:high
L1 T-score -2.0
L2T score -2.3
L3 T-score -3.1
L4 T score -3.1
TotalT score -2.9
בחלק השני כתוב:
Ostteopenia
fracture risk: Increased
NeekT score -2.2
Total T score -2.1
אני מחכה לתור אצל רופא המשפחה ובינתיים אני מאוד לחוצה והייתי רוצה לשמוע חוות דעתך והאם צריך לעשות בדיקות נוספות כמו MRI ואם יש צורך לפנות לאורטופד.
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לינה10/02/2011מצורף החלק השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופוסיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/02/2011שלום !
אבחנה של אוסטאופורוזיס מתבססת על בדיקה של צפיפות העצם ולא CT .
אוסטאופורוזיס/אוסטאופניה לא גורמות לכאבים אלא קיימים שברים.
קיים קשר בין ירידה ב-Tsc של צפיפות העצם וסיכון לשברים.
הסיכון עולה עם הגיל וגורמים נוספים כמו נטיה לפילות, עישון ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניה או אוסטיאופורוזיסאלי07/02/2011
ד.נ.
האם תוצאת T של 2.2- בבדיקת דקסה של צוואר הירך נחשבת לאוסטיאופניה (ולא לאוסטיאופורוזיס), גם כאשר אחת התוצאות של מרכיבי המשנה הנלווים (Troch, Inter, Total ו-Ward's) שנרשמו חורגת מהנורמה (Ward's ברמת T של 2.8-)? שלושת מרכיבי המשנה הנותרים הם ברמה של 2.2-, 1.3-, 1.7-.
עוד אציין שאני בן למעלה מ-70, תוצאת ע"ש T היא 2.1-. כמו כן, תוצאות אלו דומות לתוצאות שהתקבלו שנתיים קודם לכן. בברכה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה או אוסטיאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/02/2011שלום !
מקובל לטפל בהתאם לגורמי סיכון וסיכון לשברים שעולה עם הגיל.
לכן לא כל כך משנה על איזה Tsc מדובר.
חשוב מאוד לראות את הצילומים של צפיפות העצם כדי להתרשם לגבי שינויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל, האם המצב האמור הוא...?
אלי12/02/2011ד"ר צבטוב הנכבדה שלום רב,
לא הצלחתי, לצערי, להבין מדברייך האם מדובר, במקרה שתיארתי, באוסטיאופורוזיס או באוסטיאופניה - בתשובתך התייחסת להיבטים אחרים, חשובים ככל שיהיו. מה תשובתך לשאלתי הספציפית? האם אין משמעות להבדל בין 2 המצבים? שבוע טוב. דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל, האם המצב האמור הוא...? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/02/2011אני שוב מסבירה שצריך לראות צילומים !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיסד07/02/2011
שלום,
אימי בת 77, עם אוסטאופזורזיס קשה. יש לה לפעמים כאבים בגב התחתון. אבל היא הולכת והכל רגיל. בשנתיים האחרונות השתמשה בזריקות פורטאו. לפי תוצאות בדיקת צפיפות העצם שעשתה לפני כשבועיים - כתוב שהמצב לא השתנה מלפני שנתיים(שגם אז עשתה את הבדיקה) . אנא תשובות לכל השאלות:
1. האם אפשר להמשיך להשתמש בזריקות פורטאו לאחר שנתיים או שכדי לעבור למשהו אחר? לכמה זמן אפשר להשתמש בפורטאו?
2. הרופאה שלה הציעה לה גם זריקת אקלסטה. מה ההבדל בין פורטאו לאקלסטה? האם פורטאו זה יותר לבניית עצם ומניעת שברים ואילו אקלסטה זה רק למניעת שברים?מה ההבדל?
3. האפשר אפשר להשתמש גם בזריקת פורטאו וגם באקלסטה ביחד?
4. מה תופעות הלוואי של אקלסטה?
4. מה המלצתכם?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופרוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/02/2011שלום !
מקובל לתת טיפול בפוראטו לשנתיים בלבד.
לאחר סיום טיפול מומלץ להמשיך טיפול בביספוספונטים כמו פוסאלן, אקטונל או אקלסטה כדי לשמור על צפיפות העצם שהסגנו עם פורטוא.
אין לקבל פורטאו יחד עם ביספוספונטים.
ביספוספונטים הם טיפול נגד פירוק העצם, פוראטו הוא טיפול אנבולי, "בונה" עצם.
טיפול באקלסטה יכול לגרום לכאבים בעצמות וחום נמוך 3 ימים סביב הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ציטראט וסידן קרבונטמיטל06/02/2011
שלום רב,
שמי מיטל, אני בת 34, לאחרונה גילו שיש לי אוסטאופורוזיס ונתנו לי מרשם של סידן קרבונט, 1200 מ"ג ביום + 400 יב"ל ויטמין D,
מכיוון שנאמר לי שסידן ציטראט עדיף על סידן קרבונט, קניתי סידן ציטראט של חברת אלטמן שכל טבליה מכילה 250 מ"ג סין (1190 מ"ג סידן ציטראט) + 400 יב"ל ויטמין D, רציתי לדעת כמה טבליות אני אמורה לקחת מהסידן ציטראט שקניתי כדי לקבל את כל הסידן שאני צריכה?
תודה רבה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן ציטראט וסידן קרבונט - תגובה
צריכת סידן יומית המומלצת היא 1200-1500 מג ליממה אם אין נחיות נגד כמו למשל אבני כליות או הפרשה מוגברת של סידן בשתן.
לגבי כמה כדורי סידן לקחת, את צריכה לעשות הערכה יחד עם דיאטנית שיכולה להעריך כמות הסידן שאת מקבלת עם מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסידן ציטראט
מיטל07/02/2011סליחה, אבל לא ענית לי על השאלה, אני יודעת כמה סידן אני צריכה לקחת מהסידן קרבונט, אני לא יודעת כמה סידן אני צריכה לקחת מהציטראט כדי להגיע לכמות שוות ערך לקרבונט, אני רושמת שוב, המרשם שלי לסידן קרבונט הוא 1200 מ"ג ליום + 400 יב"ל ויטמין D
אני קניתי סידן ציטראט שרשום עליו שכל טבליה מכילה 250 מ"ג סידן (1190 מ"ג סידן ציטראט)+ 400 יב"ל ויטמין D, השאלה שלי היא כמה טבליות אני צריכה לקחת מהסידן ציטראט לפי הנתונים האלו כדי להגיע לכמות שוות ערך למה שלקחתי עד היום?
אודה לך על תשובתך המהירה, תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסידן ציטראט - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/02/2011caltrat (calcium carbonate 600mg) 1tabl= calcium citrat 250mg 2 tables
600mg+600mcg =1200 mg of calcium
250mg X4 tabl =1000mg of calcium
תעשי חשבון !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל07/02/2011תודה על התשובה...
ממה שהבנתי ממך אני צריכה להתייחס רק ל-250 מ"ג שרשום על האריזה ולא למה שרשום בסוגריים (1190 מ"ג סידן ציטראט)
אז אם זה ככה, אם אני לוקחת 4 כדורים מהסידן ציטראט זה אומר שנכנס לי לגוף 1600 יב"ל ויטמין D, כי כל טבלייה מכילה 400, האם זה בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראליס01/02/2011
שלום,אני בת 44 ,בהריון, סוף שליש ראשון, מטופלת באוסטאופורוזיס מלפני חצי שנה,ברצוני לדעת האם ניתן לעבור לידה רגילה במצבי ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/02/2011אוסטאופורוזיס בהריון - הם מקרים יוצאים דופן.
לא ניתן לתת תשובה על דרך הלידה בצורה וירטואלי.
אני מניחה שאת נמצאת במעקב רופא נשים ושאלה על לידה רגילה או לא צריכים לקבוע לפי נתונים על מצב בריאותי אם ועובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מתאים לצפיפות עצם נמוכהריקי01/02/2011
שלום רב,
סבתא שלי בת 83 עד היום לקחה - פוסלאן
אני באופן עצמאי ,לאחר ששברה את האגן ,לקחתי אותה לצפיפות עצם.
אף רופא לא הפנה אותה לבדיקה למרות שבמהלך השנים האחרונות כל נפילה הסתיימה בשבר
תוצאות הבדיקה בעמוד שידרה מינוס 4.5 ובעצם הירך מינוס 4.7
שאלתי היא: מה הטיפול שסבתא שלי צריכה לקבל?
כיוון שבפניה לרופא המשפחה לתת פורטאו (וזה על סמך בירור בפורומים) קיבלנו תשובה כי היא אינה יכולה לתת ויש לפנות לאורטופד.
האם גם האורטופד עלול לעשות בעיות במתן טיפול, איך נדע אם גם הרופא הזה לא מתכוון לחסוך לקופה כסף?!
האם מרמה מסויימת יש טיפול שהוא ספציפי כמו מתן העירוי החד שנתי /פורטאו או ששוב יתנו לה פוסלאן?
האם אנחנו אמורים לבקש או להתעקש על סוג טיפול הרצוי ואיך נדע מהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מתאים לצפיפות עצם נמוכה - תגובה
אני ממליצה לקחת סבתא שלך למרפאה מטבולית ( אנדוקרינולוגיה) כדי לבצע הערכה כל הנתונים לפני החלטה לתת פוראטו או טיפול אחר.
במקרים מסובכים כמו סבתא שלך הפורום הוא לא מקום לטיפול והחלטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מתאים לצפיפות עצם נמוכה - תגובה
אני ממליצה לקחת סבתא שלך למרפאה מטבולית ( אנדוקרינולוגיה) כדי לבצע הערכה כל הנתונים לפני החלטה לתת פוראטו או טיפול אחר.
במקרים מסובכים כמו סבתא שלך הפורום הוא לא מקום לטיפול והחלטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מתאים לצפיפות עצם נמוכה - תגובה
במקרים מסובכים כמו סבתא שלך הפורום הוא לא מקום לטיפול והחלטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס באזור הברךאלי01/02/2011
יש לי ברגל שמאל בעיקר באזור הברך והקרסול אוסטיאופורוזיס (הודגם בסי.טי) בגלל חוסר דריכה של שלושה חודשים עקב שבר שעברתי בברך
חשבתי ליטול כדורי סידן ציטראט לצורך שיפור.
רציתי לדעת האם יש הבדל ביעילות בניית העצם וחיזוק בין אם אקח כדורי סידן שמכילים סידן ציטראט בתוספת מגנזיום ואבץ או כדורי סידן ציטראט שמכילים את כל הקומפלקס עם כל המינרלים של בניית העצם כגון מטריקס של אלטמן?
ואיך כדאי ליטול קיבה ריקה או מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס באזור הברך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/02/2011אין אוסטאופורוזיס בברכיים.
כדורי סידן לא "בונים עצם" , הם רק שומרים על מצב הקיים.
קלציאום קרבונט מקבלים לאחר האוכל אך לא עם אוכל חלבי.
קלציאום ציטרט ניתן לקחת על קיבה ריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםדניאל31/01/2011
שלום אני בת 30,
עם עבר עשיר של אירועי קרישה, מטופלת בקומדין לכל החיים בשל תרומבופליה.
תת פעילות בלוטת התריס- מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג ליום.
כולסטרול גבוה- קרסטור 40, אזיטרול 10 וניאספן 500.
יש לי בנוסף אנדומטריוזיס ואני עם זריקת לוקרין שהפסיקה את הווסת ל5 חודשים (אני מספטמבר בלי ווסת).
נשלחתי לבצע בדיקת צפיפות עצם. התוצאה: osteopenia.
Fracture Risk- Inceased.
ערך T.SCORE, -1.8
אני שוקלת 48 ק"ג גובה 1.60.
האם יש מקום לדאגה??? ומה עושים כאמור מה יהיה עם תוצאה כזו בגיל יחסית צעיר???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם - תגובה
את מתארת הרכה גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס: משקל נמוך, טיפול קומדין, הפסקת וסט.
כמובן עם מסת העצם נמוכה מהתחילה יש סיכוי להחמרת המצב בהמשך בהדרבה עם הפסקת המחזור.
משה ניתן לעשות, לבדוק האם יש גורמי סיכון נוספים בר תקין: רמת ויטמין D , דיאטה רבת סידן או תוספת סידן, להלעות משקל גוף.
אני ממליצה להתייעץ עם רופא נשים לגבי אפשרות טיפול ניתוחי לאנדומטריוזיס מכיוון שהפסקת המחזור וירידה ברמת אסטרוגן הפקטור הכי משמעותי שיכולי להשפיע על צפיפות העצם לרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קלציום קלמדיןריקי31/01/2011
האם נטילת קלציום יכולה לגרום לאדמומיות בלשון ותחושה של צריבה כמו של שתיה חמה
נטלתי קלציום ציטראט והפסקתי ואכן התחושה נעלמה
עכשיו התחלתי ליטול קלציום קלמדין ושוב יש לי את אותה תחושה
גם קלציום זה מכיל ציטראט. האם זה רק הציטראט או משהו בקלציום
יש לי בריחת סידן ואני חייבת ליטול תוסף
הקלציום הרגיל גורם לי לעצירות
אודה לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת קלציום קלמדין - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/02/2011במידה ותכשירי סידן גורמים לתופעות לוואי ( כמו עצירות או צריבה בלשון כמו במקרה שלך) לא חייבים להמשיך טיפול בתוספי סידן.
ניתן לקבל צריכה יומית עם מזון, יש להתייעץ עם דיאטנית לגבי תפריט רבת סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שיר29/01/2011
מתי גילו את מחלת האוסטאופורוזיס ?
וכיצד נהגו בעבר לטפל בה?
והאם יש הבדלים בשכיחות האוסטאופורוזיס בארצות שונות ?
ומהי שכיחותה של האוסטאופורוזיס באוכלוסייה בישראל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/01/2011הפורום הוא לא מקום להרצאות.
עליך לפתוח GOOGLE ולקרא בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי תאונהיאסמין29/01/2011
שלום
חברה אחרי תאונת דרכים
נהיה לה שבר אגן
בגגל השבר היא צריכה חלבונים - שזה נמצא בחלב והספיגה שלו רק 25%- פתרוזילה- טחינה משומשום מלא מה אפשר עוד???.
האם יא יכולה לקבל סידן( ׂCALCIUOM בכדורים גם?? + וטמין D
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי תאונה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/01/2011תוספת סידן בכדורים , אומנם היא תוספת מזון, אך צריך לקחת רק ורק באינדיקציות רפואיות כדי לא לגרום לנזקים כמו למשל אבני כליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)