פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מהלידה
    ענת
    12/02/2008

שלום, אני בהריון מתקדם (שבוע 35) ואני חרדה מהרגע בו יגיעו הצירים, אני פוחדת מהכאב, בייחוד כיון שסבלתי מכמה צירים מוקדמים. אני חוששת מרגע הלידה, מסיבוכים בלידה, האם מישהו יכול להרגיע אותי בהצמהלך הלידה? מה כדאי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהלידה

הוספת תגובה

• פחד מלידה

ד``ר נועה ברק
    13/02/2008

שלום ענת,
    לידה היא ארוע מרגש ויכול גם לעורר חרדה. יש כמה דברים שיעולים לעזור .
    את יכולה ללמוד היפנוזה עצמית- שיטה טבעית, ללא תרופות, לא פולשנית ,שיכולה לאפשר לך שליטה בחרדה לפני ובמהלך הלידה. כאשר תלמדי להרגיע את עצמך, הלידה תהיה קלה יותר, מהירה יותר עם פחות כאבים ותוכלי להנות מארוע מיוחד ומרגש זה.
    בנוסף, קורסי ההכנה ללידה מלמדים נשימות ותרגילי הרפיה ומספקים אינפורמציה על תהליך הלידה .
    את יכולה להעזר בידע שרכשת בקורס.
    ישנן נשים שלוקחות איתן דולה ללידה שיכולה לתמוך ולהקל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות לפתיחת הפורום החדש:)
    לי
    10/02/2008

שלום
    אני בשבוע 20 להריוני..ואני מניחה שכמו כל אישה גם אני חוששת מהלידה או בכלל
    אני תמיד רוצה לדעת מה קורה עם העובר ואם הכל בסדר...
    הבעיה היא שכשאני שמתחילות החחשות והמחשבות אני מכווצת את הסרעפת ומפסיקה לנשום לכמה שניות.

ושמתי לב שזה קורה בלי שאני שולטת על זה...אני יודעת שאני עושה את זה אבל לא מצליחה לעצור את זה ולנשום כמו שצריך..

מה אפשר לעשות?

תודה

הוספת תגובה

• מפסיקה לנשום

ד``ר נועה ברק
    10/02/2008

שלום לי,
    התגובה שאת מתארת יכולה להיות ביטוי לחרדה שלך לגבי העובר, הלידה ,האמהות ואולי משהו אחר.
    איני מכירה אותך וקשה לדעת ממה בדיוק את חוששת.
    את יכולה לעשות כמה דברים
    את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לברר ממה בדיוק את חוששת ויעזור לך למצוא דרכי התמודדות
    את יכולה לתרגל נשימות ותרגילי הרפייה שיעזרו לך להרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה