פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טל
    30/03/2008

שלום רב,
    אני גבר בן 33. יש לי חרדה מהורות - אני מפחד שהתינוק ייקח לי את החופש, שאני לא אהיה אבא טוב, שאני לא אעמוד בציפיות ועוד. יש לי את החרדה הזו כבר מגיל 20 וקצת. כיום התחתנתי ואישתי אומרת שהיא רוצה להיכנס להריון עכשיו.
    אני לא יודע מה לומר לה. איזה טיפול יכול להתאים לי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה מהורות

ד"ר נועה ברק
    31/03/2008

שלום לך,
    החשש מהורות ומהויתורים הנדרשים יכול להופיע ולהיות קשור למבפר דברים כמו למשל פחד מאחריות, תחושת איום, חויות טראומטיות מהעבר ועוד.
    אני ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי באזור מגוריך כדי להבין טוב יותר את ההסתיגויות שלך וממה הן נובעות וכך תוכל להבין טוב יותר ולתקשר טוב יותר עם אשתך בסוגיה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פחדים בהריון
    רויטל
    26/03/2008

שלום, אני כשנה וחצי לאחר לידה,
    במהלך ההריון יצאתי מאיזון והיה לי התקף פחדים , פעלתי לא לפי שיקול דעת, דברתי לא לענין בקיצור כל התת מודע יצא לי ולא הייתי מודעת לכך.
    בבדיקות אולטרסאונד אמרו שיש לי ריבוי מי שפיר והראש של העובר גדול ללא סיבה ידועה .(היום אני מקשרת את זה לחוסר איזון שלי) אחרי הלידה עברתי דכאון מאוד מאוד קשה וב"ה אני יוצאת ממנו.
    חששותי היא לגבי ילדי המתוק האם זה ישפיע עליו ?האם כל מצבי הריגשי הקשה שחויתי בהריון ישפיע????והאם הריבוי מי שפיר והראש הגדול קשורים לחרדות שהיו לי?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פחדים בהריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    27/03/2008

שלום רויטל,
    לא ידוע לי על קשר בין ריבוי מי שפיר או ראש גדול לעובר לבין מתח נפשי.
    לגבי התינוק, אין מספיק פרטים כדי לקבוע אם מצבך השפיע עליו ואיך.
    אם את מודאגת, אני מציעה לך להתייעץ עם רופא הילדים אם יש התנהגויות של התינוק שמדאיגות אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרויטל

תקוה
    31/03/2008

גם לי היו פחדים בהריון ולחץ נוראי מהסביבה, ואכן היה לי עובר גדול מאד, וראש דול, (נולד 3700 בשבוע 38), אולי באמת יש קשר???
    מעניין לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    שלי
    25/03/2008

שלום,
    האם אפשר להוציא שמירת הריון עקב לחצים, דיכאון ועצבנות במהלך ההריון ובמהלך היום בעבודה?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

ד``ר נועה ברק
    25/03/2008

שלום לך,
    דברי עם הרופא שלך. הוא יחליט אם את לא מסוגלת לעבוד או אם העבודה מזיקה להריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    19/03/2008

אני ממש חרדה לקראת הלידה שצפויה להיות בעוד כחודש. חשבתי לעצמי שאולי כדאי לקחת איזה שהם כדורים ממש לפני הלידה כדי שלא אקבל התקף לב או משהו מהחרדה והלחץ. האם זו מחשבה נכונה? ואפשר לקבל המלצה על כדורים כאלו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר נועה ברק
    20/03/2008

שלום ענת,
    לא מומלץ להשתמש בתרופות הרגעה בלידה.
    עדיף ללמוד שיטות לשליטה בחרדה כמו ביופידבק, היפנוזה עצמית או הרפיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להרגיע הכאב?
    כ.
    19/03/2008

הלידה הראשונה שלי הייתה די קשה כי הגוף שלי לא מייצר מספיק אוקסיטוצין (ההורמון שמייצר צירים). באתי לבית החולים עם ירידת מים ונאלצתי לסחוב 32 שעות של צירים כואבים שנוצרו בעזרת פיטוצין, מחוברת למוניטור חיצוני ואחר כיממה גם פנימי כל הזמן, רוב הזמן לא קיבלתי שיכוך כאבים על ידי אפידורל או כל משכך אחר,כיוון שהפתיחה היתה קטנה מ4. לאחר האפידורל הצירים פסקו לגמרי והחלו האטות בדופק העובר, דבר שהצריך לידה בניתוח שלבסוף הוציאה תינוק בריא ויפה. אני כרגע לקראת לידה שנייה, וחוששת מלידה וגינאלית, חוששת מהלידה עצמה ומהכאבים שכרוכים בה ופוחדת שלא אעמוד בהם ושממש איקרע מהלידה למרות שבוודאי אכין את המקום על ידי עיסוי פריניאום. זאת בגלל שלא עברתי לידה וגינאלית, אז זו מעין לידה ראשונה עבורי. אני יודעת שזה נשמע די ילדותי והזוי, אך אני כבר למודת סבל וכאבים בגלל פיטוצין וכנראה שלא תהיה מניעה להשתמש גם בלידה הזו בפיטוצין כיוון שממועד הלידה הראשונה שלי עברו קרוב לכארבע שנים. כיצד אפשר, לדעתכם, להימנע ממתן פיטוצין בלידה ואיך אפשר להרגיע את הפחדים?
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    איך להרגיע הכאב?

הוספת תגובה

• כאב

ד``ר נועה ברק
    20/03/2008

שלום לך,
    ישנן מספר דרכים לשלוט בכאב.
    ביופידבק היא שיטה מצוינת לשליטה בכאב. בשיטה זו את מתחברת למחשב שקורא פונקציות פיזיולוגיות שונות ונותן לך תמונה בזמן אמת לגבי מצבך. את לומדת שיטות שונות להתמודדות עם כאב ויש לך אפשרות לראות בזמן אמת איזו שיטה יעילה בשבילך.
    אפשר להשתמש גם בהיפנוזה שהיא כלי מצוין לשליטה בכאב.
    אני ממליצה שתפני למטפל בשיטות אלו באזור מגוריך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה תמידית עקב כשלונות קודמים
    עינת
    16/03/2008

שמי עינת בת 33
    בעבר עברתי 4 הריונות כושלים(1 מהם בחודש שישי-מוות פתאומי של העובר
    (1 בחודש שביעי הפסקת הריון עקב ממצאים בלב העובר)
    חשוב להגיד שיש לי לופוס
    יש לי תאומות מקסימות (הריון ספונטני)בנות 3.5 שההריון שלהן גם עבר בלחץ הסטרי.
    כרגע אני בהריון בשבוע 18
    בלחץ הסטרי ששוב הכל יהיה לא בסדר
    לפני כל בדיקה אני בהיסטריה שמא יראו שאין לעובר דופק
    עדיין לא התחלתי להרגיש את העובר , זה בסדר מבחינת גיל ההריון??
    גם זה מלחיץ אותי מאוד!!אני לא מצליחה להנות מההריון ומפחדת שהלחץ שלי יפגע בעובר.

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    16/03/2008

שלום עינת,
    מובן שלאחר קשיים כה רבים בעבר, יש חרדה מהבאות.
    אני ממליצה בחם שתפני לטיפול לפסיכולוג המתמצא בנושא באזור מגורייך כדי שיוכל לסייע לך בהתמודדות לא פשוטה זו.
    היפנוזה רפואית יכולה גם כן לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    12/03/2008

האם כדורים פסיכיאטריים שהם ניגזרות של פרוזאק מותרים בהריון? האם הם לא פוגעים בעובר כלל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר נועה ברק
    13/03/2008

שלום ענת,
    באופן עקרוני אפשר.
    למידע מהימן את יכולה לבקר באתר של משרד הבריאות.
    הקישור לאתר http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catId=150

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירנה
    09/03/2008

אני רוצה להיכנס להריון בפעם הראשונה. אני מטופלת אצל פסיכולוגית זמן רב והגענו למסכנה שכדאי לי לקחת כדורים נוגדי חרדה. כדי שאוכל לתחיל לנסות להיכנס. אפשר לקבל המלצה מהו הכדור הכי טוב ללא תופעות לוואי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר נועה ברק
    09/03/2008

שלום מירנה,
    כדי לקבל תשובה רצינית לשאלתך, אני ממליצה שתפני לפסיכיאטר שידע על ההיסטוריה הרפואית שלך ויוכל להתאים לך כדור טוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    מיקה
    02/03/2008

שלום,
    בת 30, הריון ראשון שבוע 13.
    לפני ההריון טופלתי ברסיטל 10 מ"ג ובטופמקס 100 מ"ג עקב בולימיה בעבר שגרמה לדיכאון קל.
    הבולימה לא רלוונטית כבר שנים אבל הכדורים בהחלט עזרו לי.
    לפני ההריון הפסקתי את הטיפול בשתי התרופות.
    היום אני עצובה, בוכה, שום דבר לא טוב, עצבנית, חסרת סבלנות ולא מוצאת שום נקודת אור במצבי כיום. לא טוב עם הגוף שלי ועם השינויים שהוא עובר.

ושאלתי היא ובטח נשאלה כאן רבות (ניסיתי לחפש) האם אוכל לחזור לקחת רסיטל במינון הנ"ל, כמובן בהתייעצות, והאם באמת יש השפעות על העובר? (מרוב מחקרים ומאמרים באינטרנט מאוד קשה לדעת מה באמת נכון). לגבי הטופמקס אני יודעת שאסור ואני לא מתכוונת לחזור לקחת אותם.

תודה, אני ממש חסרת אונים.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דכאון

ד``ר נועה ברק
    02/03/2008

שלום מיקה,
    את יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. מקור טוב לאינפורמציה הוא אתר משרד הבריאות
    בקישור: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catId=150

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריטה
    02/03/2008

שלום רב,

אני סובלת במשך שנים רבות מהתקפי חרדה ביחוד בתקופות של שינויים הורמונליים כגון לפני המחזור החודשי או לאחר לידה (במשך ההריון יש שיפור). התקפי החרדה שלי מאופיינים במתח רב, הקאות שלשולים והפרעות שינה. טופלתי בעבר בקלונקס+ פרימוניל ומספר שנים לאחר מכן בסרוקסט. לאחר שהתחתנתי הפסקתי את הטיפול התרופתי משום שרצינו להיכנס להריון ותרופות אלו שמניתי אינן בטוחות לעובר. כיום אחרי שתי לידות אני עדיין מתמודדת עם התקפים מדי פעם, (עם אפיזודה חריפה אחת כעשרה חודשים לאחר לידה בזמן קבלת המחזור הראשון) . רציתי לברר מהן האופציות לטיפול תרופתי בתרופות שנבדקו ונמצאו בטוחות להנקה והריון, לטיפול בסוג ההתקפים שאני סובלת מהם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות

ד``ר נועה ברק
    02/03/2008

שלום ריטה,

תרופות ממשפחתSSRI יכולות לעזור.
    סרוקסט שייכת למשפחת תרופות זו.
    על פי הנחיות משרד הבריאות ניתן להשתמש גם בהריון. לגבי נטילת התרופות אין תשובה מוחצת.
    עליך להתיעץ עם הרופא שלך.
    יש רופאים שתומכים ויש שמתנגדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רבקה
    28/02/2008

אני עומדת ללדת בקרוב. אני אישה שחולה בנפשי ויש לי חרדות חברתיות עזות מילדות. טופלתי בהרבה כדורים. אף אחד לא עזר באמת. כעת אני מתקרבת למועד הלידה ואני חשה שהחרדות מציפות אותי.

אני חוששת שאקבל התקף לב או משהו בזמן הלידה מרוב החרדות והלחץ.
    האם יש לך טיפים לתת לי להרגעת הלחץ כעת ולפני הלידה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחץ

ד``ר נועה ברק
    29/02/2008

שלום לך,
    החששות שלך מהתקף לב וממחלות הם הביטוי של החרדה שלך.
    תרגילי הרפיה, נשימות והיפנוזה עצמית יכולים לעזור לך להרגיש יותר בטוחה ורגועה לקראת הלידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחודש חמישי
    שירן
    25/02/2008

שלום, רציתי לשתף בחרדה שמעיקה עלי, לאחרונה חברתי הטובה שהיתה מתקדמת בחודשיים ממני עברה הפלה מאד טראומטית, בחודש שישי, מאז אני נורא חוששת לגלות דברים, אני מפחדת ממה שלא ניתן לדעת ובכללי זה גרם לי להיות מאד מפוחדת, מה אני יכולה לעשות כדי להירגע מהמחשבות האלו?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחודש חמישי

הוספת תגובה

• לחץ

ד``ר נועה ברק
    25/02/2008

שלום שירן,
    בהחלט אפשר להבין את מצוקתך. בדרך כלל אנו חיים בתחושה שדברים רעים קורים רק לאחרים שאנו לא מכירים. כאשר קורה משהו רע לנו או לקרובים לנו, אנו נעשים יותר ממוקדים בסכנות.
    זוהי תגובה נורמלית.
    כדי להרגיע את החרדות שצפו כעת, את יכולה לנסות ולהתווכח עם התסריטים המחרידים שעוברים לך בראש. זיכרי שהסיכויים לתקלות קיימים באחוזים נמוכים ביותר. את יכולה לשאול את עצמך עד כמה את מאמינה לכל תסריט שלילי שעולה ואם למשל את מאמינה בפחות מחמישים אחוזים, או כל מספר אחר שתחליטי עליו את מפסיקה את אותה דאגה ספציפית. יש אנשים שנעזרים בדימיון , את יכולה לנסות ולדמיין את עצמך לאחר הלידה, מאושרת ושמחה עם תינוק חמוד .
    אם החרדות ממשיכות להטריד , אני ממליצה שתפני לטיפול ממוקד להתמודדות עם החרדות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך
    גילי.
    22/02/2008

שלום,אני עברתי את ההריון והלידה הראשונה בטראומה נפשית ופיזית אשר זיעזעה את כל כולי למשך שנה ויותר!
    יש לציין שהייתי בטראומה לא קטנה גם מהתקופה שאחרי..
    כעת אני בהריון שני והכל מתחיל לחזור.כיצד להרגע???
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך

הוספת תגובה

• טראומה

ד``ר נועה ברק
    22/02/2008

שלום לך,
    אני מאוד ממליצה שתפני לפסיכולוג. אם אכן מדובר בטראומה, יש טיפול לטראומה ואפשר בהחלט לעזור לך שלא לחוות שוב את הרגשות והתחושות הטראומטיים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

שני
    12/03/2008

אבל המון נשים סובלות מטראומת הלידה הראשונה,על סמך מה נקבעת העובדה ללכת לפסיכולוג?
    איך אני יודעת שזה אכן מצב קשה עד כדי טיפול??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

ללה
    27/02/2008

גילי שלום, אשמח לשמוע ממך, כי אני במצב דומה, רק עם ילד אחד, ובגלל הטראומה לא מסוגלת כרגע להביא את השני למרות שרוצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ללה

שני
    12/03/2008

היי..

אני שמחה שיש מי שמבין לליבי...

האמת,ממש קשה לי לתאר במילים את הטראומה הזו היא כ"כ עזה ועמוקה ומפחידה עד כדי כך שקשה לשחזר.

גם את מרגישה כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילי שלום

ללה
    23/03/2008

אני כל פעם מחליטה ללכת לטיפולים להבאת ילד שני-ונסוגה עוד לפני שלב הביצוע. נכנסת לחרדות, לפחד מהחולשה בתהליך, מהריחוק מהילדה, ועוד ועוד. מה לעשות?כתבי לי אולי מייל ונתכתב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ללה

שני
    25/03/2008

היי ללה..

אני ממש מבינה אותך,אני בעצמי חושבת שנכנסתי להריון בדרך ניסית-ממש מתנה משמים.

חוץ מזה אצלי מה שהיה חזק-זה הרצון העז לילד נוסף וזה היה הרבה יותר עוצמתי וחזק מאשר הפחד ורק כך התגברתי כנראה על החרדות והזכרונות הקשים מאוד מאוד...

תאמיני לי,שום דבר לא יכול לעזור בעולם לדעתי חוץ מתפילה,אמונה,רצון וכמובן נסיונות ...

כך זה אצלי בכל אופן פעל, ומה אני אגיד לך כנראה שהטבע חזק מהכל..

באופן אישי עבדתי על עצמי הרבה במחשבה חיובית והרפיה ואם את בנאדם מאמין כמוני ,במקרה-דעי לך שאין כמו לבקש מהקב"ה הכל- גם אומץ וגם התעברות וכל מה שרוצים...

אני מאחלת לך הצלחה רבה,אם תרצי להמשיך להתכתב בכיף(אפשר גם במייל)
    נהיה בקשר,
    גילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד במערכה
    לילי
    20/02/2008

שלום לך

אני בת 34. בהיריון ראשון. בן זוגי הינו בחור לא ישראלי (ולא יהודי) ואינו מתגורר בארץ. בתחילה היינו בקשר, מאוהבים. אני נסעתי אליו (מערב אירופה), הוא בא לכאן. עם הזמן ידעתי שאני רוצה ילד וגם אמרתי לו זאת. הוא היה בעניין. היינו מתאמים את המפגשים שלנו (פעם בחודש) לימי הביוץ. וזה קרה. אני בהיריון. דא עקא שמאז ההיריון אני פשוט לא סובלת אותו. התחלתי להבין ממנו שזה פתאום לא מתאים לו, ההיריון הזה, עד שלאחרונה הוא אמר לי שהפיתרון הטוב ביותר זה הפלה. אגב, בשבועות הראשונים כשסבלתי מהקאות ובחילות הוא לא היה רגיש מספיק כדי להבין זאת וכל הזמן התבכיין לי שאני לא מספיק נותנת לו תשומת לב (ובקושי יכולתי לנשום מרוב הקאות....). החוסר רגישות הזו שלו הורידה לי אותו מהעיניים וכמו שאמרתי - אני לא סובלת אותו אבל אני יודעת שאני רוצה את ההיריון. אני בת 34 וחצי ואין לי כוונה להעביר את הזמן עוד.
    אנחנו לא מדברים כמו פעם והוא די מתנתק ממני.
    אט אט אני מבינה שאני לבד במערכה הזו של ההיריון וכנראה גם הזוגיות וזה עושה לי עצוב ולעיתים אני לא יכולה לנשום מרוב עצבות.
    אני לא יודעת עדיין מה ההשלכות של המעשה שלי. מה גורלו של הילד מבחינה חוקית, מבחינת הרשויות הדתיות (האבא הרי לא יהודי) וכל זה גורם לי ללחץ. אני רואה נשים בהיריון שלהן בני זוג שעוזרים להן ואני יודעת שאני אהיה לבד...
    זה היריון ראשון וכל שכן להיות לבד - מפחיד אותי. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לבד במערכה

הוספת תגובה

• לבד במערכה

ד``ר נועה ברק
    20/02/2008

שלום לילי,
    אכן סיטואציה מורכבת. יש הרבה רבדים שאפשר לדבר עליהם. צדדים רגשיים, צדדים מעשיים, השפעות עתידיות ועוד הרבה.
    אני ממליצה שתפני לטיפול או אפילו ליעוץ קצר על מנת שתוכלי ללבן את הנושאים, להגיע עם עצמך להחלטות ולהתחיל לנשום.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתחזקי אחותי

ברית אורה
    25/02/2009

בס"ד שלום לך , קראתי במקרה את המקרה שלך . ובעלי בן לאבא לא יהודי שעבר כנראה את אותו המקרה שהבן שלך יעבור. ובעלי הוא אדם מדהים ונפלא ובעל טוב ותומך . אמא שלו התגרשה מאביו כשהיה בן שנה וחצי.. וגידלה אותו לבד . אנחנו בעלי תשובה . למרות הכל הוא יצא נורמאלי לחלוטין תתחזקי - הסיפור אמת - לא בדוי השם יברך אותך אם תרצי לדבר אנחנו פה - אבנר וברית אורה דה בלוק -

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף זה מסתדר

ענבל
    28/02/2009

לילי שלום, הרבה נשים בהריון חשות בבדידות גם אם הן במצב ה"רצוי" מבחינה משפחתית. בהריון הראשון שלי חשתי בדידות איומה, בכיתי המון, היה לי מאוד קשה, וגם אני חששתי לפגיעה בהריון, בעובר והכל. אני יכולה לספר לך ולעודד אותך שהיום ביתי בת 9 חודשים והיא מאושרת ושמחה וגם אני. אני מציעה לך שתורידי מעצמך את הלחץ ורגשי האשמה של הפגיעה בעובר, אולי זה ימתן קצת את ההרגשה, אני אומרת את זה כי אני זוכרת שכשאני הייתי מתחילה לבכות ובעקבות זה לחשוש מה אני עושה לביתי הבכי המתון היה הופך להיסטרי. התוצאה הסופית שווה הכל, ורק שתדעי שלפעמים גם אחרי הלידה ממשיכים לבכות ולהיות עצובים, זה גם טבעי וזה גם עובר בסוף, כך היה אצלי לפחות. בהצלחה, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איריס
    17/02/2008

אני בת 45 עם הריון יקר של תאומים לאחר טיפולים. אמנם יש לי בן בבית בן 11 אבל דווקא משום כך אני חרידה ממה שעלולי לקרות לי בזמן הלידה. משום מה עולים לי בראש כל התסריטים הכי גרועים של דימומים, זיהומים , תסחיפים שאי אפשר למנוע וכול' ושאני לא אצא מזה בחיים. אני חרידה בעיקר על הבן שלי שכבא איבד את אח שלו ואני פוחדת שישאר בלעדי. מפתיע אותי שפחות אני חוששת לתאומים בבטני.

זה נכון שגם זה עובר לי בראש אבל מכיון שכבר עברתי סבל של מוות של ילד (וכל חיי הם בצער הזה) נראה לי שאוכל לעמוד גם בטראומה הזו. אבל בני שנשאר הוא בבת עיני ואני חרידה לו ולי שלא יקרה לנו כלום. לקחת כדורים אני לא יכולה כעת אבל מה כדאי לעשות כדי לא להישאב לחרדה הזו מהלידה המתקרבת.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הריון יקר

ד``ר נועה ברק
    19/02/2008

שלום איריס
    עניתי לך לפני יומיים אך התגובה נעלמה ולכן אני עונה שוב.
    החרדה שלך מובנת . כפי שציינת זהו הריון יקר וכבר חוית אובדן כואב בעבר.
    את ממוקדת כרגע בתסריטים המפחידים אבל יש אפשרות עם אחוזים מצוינים שהכל יהיה בסדר.
    אני ממליצה בחום שתפני לטיפול. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור לך לשלוט במחשבות המפחידות ולשנות תסריט.
    היפנוזה יכולה להתאים כאן- תוכלי ללמוד להרגיע את עצמך. ביופידבק שהיא שיטה לשליטה עצמית יכולה גם להועיל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה