פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפעת החזירים והריון
    אסתי
    15/09/2009

שאלתי היא כזו, האם כדאי להיכנס להריון בתקופה כזו ששפעת החזירים מאיימת עלינו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפעת החזירים והריון

הוספת תגובה

• המשך

אסתי
    16/09/2009

המשך אנו דוחים את הכניסה להריון כל פעם מהפחד שאני ידבק חלילה במהלך ההריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים

ד``ר נועה ברק
    17/09/2009

שלום אסתי
    יש כל מיני גורמי סיכון תמיד. עדיין נשים ממשיכות להרות וללדת.
    האם את חוששת מהריון? מה המשמעות של הריון לגבייך? ישנן לא מעט סוגיות הקשורות להריון ולידה.
    אפשר ומומלץ לברר אותן במסגרת טיפולית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לחוצההה :'(
    מישהי~~~
    14/09/2009

שלום. אני בת 15. יש לי חבר ואנחנו.... אני לא יודעת אם ליקרוא לזה יחסי מין.... הוא גומר לי על הבטן שלי בזמן שאני עם מיכנס... ואז אני מנקה את זה עם נייר... אבל זה עדיין נישאר דביק עד שזה מיתייבש לגמרי.
    מאחר לי המחזור ויש לי בחילות וסחרחורות יכול להיות שזה סתם ווירוס ואני יודעת שאין סוכוי להריון אבל אני לחוצה בכל זאת. אז יש לי שאלה בקשר לזרע: אחרי כמה זמן הזרע מת? כלומר מאבד את האפקט שלו?

אני רוצה ליקנות בדיקת הריון סתם בישביל להיות רגוע ובישביל השקט הנפשי שלי . כי אני יודעת שאני לא בהריון אבל זה מפריע לי להיתרכז בלימודים שאולי כן.
    אני רוצה ליקנות בדיקת הריון מסוג- סטריפ. ויש לי עוד שאלה....
    לאחר כמה זמן לאחר היחסים, צריך ליבדוק עם הבדיקה הזאת? (אם אני יבדוק יממה אחרי יהיו תוצאות?)
    תעזרו לי בבקשה זה ממש מפריע לי להיתרכז ואנחנו לומדים לבגרויות :'(

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני לחוצההה :'(

הוספת תגובה

• לחוצה

ד``ר נועה ברק
    14/09/2009

שלום לך,
    אי אפשר להכנס להריון ללא חדירה כך שאת יכולה להיות רגועה בנושא זה.
    נראה שיש לך הרבה שאלות לגבי קיום יחסי מין וכדאי להתייעץ עם רופא שיכול גם למליץ על אמצע מניעה במידת הצורך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת לפני היריון
    מיכל
    07/09/2009

אני בת 38 מנסה להיכנס להיריון במשך קרוב לשנה..בזמן האחרון התחלתי להיכנס לחרדות לפני בדיקות וגם מחשש למחלות המלווה בכל מיני כאבים פיזיים.
    רציתי בבקשה לקבל המלצה על פסיכולגית שיכולה לעזור או על מרכז שמתמחה בטיפול בנשים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת לפני היריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    08/09/2009

שלום גילי
    איני יודעת היכן את מתגוררת אך את יכולה לבדוק באתר איט"ה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום
    סאמיה
    06/09/2009

האם יש אפשרות שיקרה דימום חזק מקיום יחסי מין בפעם הראשונה?
    ואם כן מה הטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום

הוספת תגובה

• דימום

ד``ר נועה ברק
    06/09/2009

מצטערת זה לא הפורום המתאים..............
    זהו פורום חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כדורים בזמן הריון
    אור
    04/09/2009

האם מותר ליטול כדורי "רסיטל" בזמן הריון?

הוספת תגובה

• תרופות בהריון

ד``ר נועה ברק
    04/09/2009

שלום אור
    את צריכה להתייעץ עם הרופא שלך.
    יש שיקולים בעד ונגד. צריך להכיר את פרטי המקרה כדי לקבל החלטה מושכלת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי?

אור
    04/09/2009

למי אני צריכה לפנות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי

ד``ר נועה ברק
    04/09/2009

שלום אור
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול פסיכולוגי ולכן עליך לפנות לפסיכולוג.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח ןנדודי שינה
    מיסא
    28/08/2009

שלום
    אני בהיריון ראשון אחרי הפלה, שבוע 20
    זה משבועיים מרגישה חרדה ומתח בשעות הלילה ולא מצליחה לישון בכלל,לטיפול אני נוטלת כדור לורוון להרגעה ושינה עמוקה
    האם יש הסבר למצבי והאם הכדור לא משפיע על העובר?
    אשמח מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מתח ןנדודי שינה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

ד``ר נועה ברק
    30/08/2009

שלום מיסא
    קשיי השינה שלך יכולים להיות קשורים למתח בו את נמצאת.
    מכיוון שחווית הפלה בשלנ מתקדם יחסית, יתכן ואת חרדה שזה יקרה שוב או אולי טרדות אחרות מעסיקות אותך.
    ככלל, רצוי למעט בשמוש בתרופות הרגעה כמו לוריוון. מומלץ שתלמדי תרגילי הרפייה שיעזרו לך לישון בצורה טבעית ורגועה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון-חייבת עזרה דחופה ביותר!!!
    מורן
    26/08/2009

שלום,

אני בת 21.
    יום שישי האחרון נטלתי גלולת פוסטינור לאחר קיום יחסים לא מוגנים עם בן זוגי.זוהי הייתה הפעם השניה בחיי בה אני נוטלת גלולה זו כאשר הפעם הקודמת לה הייתה לפני כחודשיים בערך.
    אתמול אנו שוב קיימנו יחסי מין לא מוגנים כאשר הוא גמר בחוץ ובכך חשבתי כי אני מוגנת ומסתבר שלא!
    עברו רק 4 ימים בערך מנטילת גלולת הפוסטינור,מה אני עושה בהתחשב כי תאריך מחזור אחרון שלי חל ב-08\14 ואני מקבלת כל 28 יום?אני חייבת עזרה דחופה!האם קיים סיכוי להריון,במידה וכן כיצד עליי לנהוג לקחת שוב גלולה?מה ההשלכות העתידיות לכך?אני ממש במירוץ נגד הזמן מבחינת זמן לקיחת הגלולה מרגע היחסים ואני בחוסר אונים!אני לא רוצה להביא ילד לא רצוי לעולם!אנא מכם בבשקה בבקשה תעזרו לי !!!

הוספת תגובה

• הריון לא רצוי

ד''ר גיל הלפרין
    27/08/2009

למורן,
    מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לרופא הנשים שלך ולהתייעץ באשר לאפשרויות שעומדות בפנייך ולדרך שבה רצוי לפעול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    לימור
    17/08/2009

שלום
    אני בת 34 ורוצה לעבור ניתוח שרוול רציתי לדעת כמה זמן אחרי אפשר להכנס להריון

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר גיל הלפרין
    17/08/2009

ללימור
    אנא הפני שאלתך לפורום שעוסק בסוגיות רפואיות. הפורום הנוכחי עוסק בנושאי חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    סיגל
    16/08/2009

מנסה להרות מזה כ10 חודשים, כל הבדיקות יצאו די תקינות למעט בדיקת הזרע שיצאה בינונית, אצלי הכל בסדר חוץ משחלות פוליציסטיות שאמרו לי כבר שזה יכול לקחת זמן להיכנס להריון. אני כרגע בטיפול של איקקלומין והזרעות פעם שנייה. בעבר גם סבלתי מחרדות שטופלו על ידי טיפול פסיכולוגי. העניין הוא שאני מאוד לחוצה על ההריון הזה (אני מטבעי אדם לחוץ ששונא לחכות למשהו שיקרה), קשה לי לחשוב חיובי למרות שבתוך תוכי אני יודעת שאין לי כלום ושאני יכולה להשיג הריון אם ארגע. מה לעשות להרגעה? חוץ מפעילות גופנית שזה אני מתחילה בימים אלו.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    16/08/2009

שלום לך
    יש מגוון שיטות שיכולות לסייע לך להיות פחות לחוצה, יוגה, מדיטציה, תרגילי הרפיה ועוד.
    ביופידבק למשל היא שיטה מצוינת . היא יעילה ואינה תרופתית ולכן מתאימה במיוחד למצבך.
    זו שיטה לשליטה עצמית בה את לומדת כיצד לשלוט במתח שלך ולהפחית אותו. אני ממליצה שתפני לפסיכולוג המומחה בתחום באזור מגורייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות שהתגברו במהלך ההריון
    לימור
    16/08/2009

שלום רב,

לפני מספר שנים פרצו לבית שבו גרתי בשכירות אך הנורא מכל הסיפור הוא שבמקרה הפורץ נגע בשמיכתי מה שגרם לי להתעורר לראות את דמותו שכובה במקביל למיטתי.
    הנושא השאיר בי תראומה אף כי ניסיתי להתמודד איתה ע"י מגורים בדירה שכורה לבד וכו אך מאז כל לילה אני מתעוררת פעם אחת עד פעמיים כתוצאה מרשרושים קטנים בדירה.
    כעת אני בהריון והנושא ממש הוחרף אני מתעוררת המון כ10 פעמים בלילה עם פחדים ומחשבות הזויות שיש דמות שמסתובבת לי בבית. צפייה בחדשות מחריפה את הנושא יותר ויותר.

מה אני יכולה לעשות בנידון. זה ממש פוגע באיכות החיים שלי וכמובן של בעלי כי הוא מתעורר איתי כל פעם...

תודה מראש.

הוספת תגובה

• חרדות וטראומה

ד``ר נועה ברק
    16/08/2009

שלום לימור
    לפי המעט שתארת קיימת אפשרות שפיתחת תגובה פוסט- טראומטית בעקבות הפריצה.
    אני ממליצה מאוד שתפני למטפל באזור מגורייך לאבחון וטיפול.
    תגובות מסוג זה אינן עוברות ללא טיפול. אין שום סיבה שתסבלי כל כך......
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משפעת חזירים ומחלות אחרות
    מירי
    15/08/2009

היי, חדשה פה, אני בהריון שלישי (אבל ילד רביעי כי הריון קודם היה תאומים), מוצאת את עצמי חרדה מאוד מהדבקות במחלות כמו CMV , שפעת חזירים ועוד רבות אחרות. בכל פעם שלאחד הילדים שלי יש פריחה אני בהיסטריה וכשבאים אורחים עם ילד מצונן אני כועסת על עצמי שהזמנתי ועליהם שמעזים לבוא עם ילד חולה לביתה של אישה הרה, בקיצור, אני מעייפת את עצמי מהמחשבות האלה וזה גוזל המון אנרגיה שגם כך חסרה בהריון. בהיותי עובדת בהוראה אני לא יודעת איך להתמודד עם החזרה לביה"ס עם כל הילדים החולים מסביבי .התחלתי טיפול פסיכולוגי ועדיין לא מצליחה להרגע, לזרום ולהבין שאין לי שום דרך להתגונן. האופטימיות ממני והלאה, מיואשת לגמרי, יש ימים שאני כל כך מדוכאת שקשה לי לתפקד עם שלושת ילדי האחרים, חוץ מהטיפול הפסיכולוגי מה עוד אוכל לעשות???

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    16/08/2009

שלום מיכל
    בנוסף לטיפול הפסיכולוגי מומלץ שתעשי פעילות גופנית המותאמת להריון. מחקרים רבים מצביעים על כך שפעילות גופנית עוזרת בחרדה.
    בנוסף, תרגילי נשימה והרפייה הם יעילים. את יכולה לבקש מהמטפל שלך ללמד אותך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה אותך

א
    02/09/2009

למיכל,
    אני חושבת שאני מבינה את הרגשתך. אני בהריון מתקדם, ומוצאת את עצמי באובססיה שכמותה לא חוויתי בהריונות קודמים, לגבי מחלות בכלל ומחלת השפעת בפרט, וזה גוזל ממני אנרגיה כה רבה. שלפעמים אני חושבת - לעזאזל עדיף היה כבר לחלות ולעבור את זה.

אני יכולה לומר לך מה גיליתי לגבי עצמי - שה"התחמשות" בידע והנבירה בפורומים ובכל שביב מידע שמתפרסם בנושא שפעת החזירים, לא הועילה לי, ואני עושה מאמץ להימנע ממנה. התקופות הקלות יותר עבורי, הן אלו שבהן אני מצליחה להפסיק לעקוב אחר כל פרסום בעיניין. להפחית צריכת חדשות, ולהימנע משיחות בנושא. זה קשה אך אפשרי. חוץ מזה המצאתי לעצמי כמה טקסי הירגעות נחמדים שעוזרים גם כן. לגבי פעילות גופנית - אשרי היכולים, אני כבר לא במצב שמאפשר לי אבל נשמע לי מהותי להרגשה טובה יותר.

שנת לימודים פוריה והמשך הריון פשוט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא'

מירי
    02/09/2009

א' יקרה שלום,
    תודה על תגובתך , פעם חשבתי שידע זה כוח היום אני מבינה שידע מוגזם גורם לי לחולשה ואת צודקת ככל שאני צוברת יותר ממנו כך הולכות החרדות ומתגברות .
    הייתי שמחה לשמוע על הטכניקות שלך להרגע , אני חייבת לאמץ לי כמה ....
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בגיל מאוחר
    מאיה
    13/08/2009

שלום,

לפני כחודשיים מלאו לי ארבעים, לאחרונה גיליתי שאני בהריון שלישי במספר.
    את שני ילדיי בני השש והשנתיים ילדתי בניתוחים קיסריים, כאשר ההריון האחרון היה מלווה בהמון סיבוכים ותסבוכות שקצרה היריעה לפרט עליהם.
    מאז שגיליתי את ההריון, מזה כשבוע, אני בחרדות תכופות. הולכת כמה פעמים ביום כדי לראות אם אני מדממת (ההריון הקודם היה מלווה בדימומים בתחילתו) יש לי כאבי בטן חזקים ואני משליכה את זה על אפשרות להריון חוץ רחמי - כן כן קראתי בנושא והבנתי שיש לי סיכוי לא קטן לזה. יש לציין שלאחר הלידה השניה לקיתי בדכאון לא קטן ולא טיפלתי בעצמי. הנני מתגוררת בחו"ל.
    מה עושים כדי להקל על ההרגשות האלו? אני גם לא ישנה טוב בלילה מתעוררת בעיצומו של לילה ולא מצליחה להשלים את השינה. בימים אני עייפה ודואגת, רוב הזמן דואגת. ו... כן יש לי עוד שני ילדים בבית.
    האם החרדות האלו הן גם ההשלכות לדכאון בו לקיתי לאחר הלידה הקיסרית השניה?
    אהיה יותר מאסירת תודה לכל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל מאוחר

הוספת תגובה

• הריון מאוחר

ד``ר נועה ברק
    14/08/2009

שלום מאיה
    לפי תאורך יתכן ופיתחת הפרעת חרדה שבמרכזה דאגנות. קשיי השינה שלך יכולים להיות תוצר של המתח הנפשי בו את שרויה.
    מאוד מומלץ, ביחוד לאור ההיסטוריה שלך שתפני לטיפול עדיף טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיתן לך כלים להתמודד עם החרדות ויעזור לך לשמור על איזון נפשי גם לאחר הלידה.
    החרדות אינן בהכרח סימן לכך שתלקי בדכאון לאחר לידה אולם קחי בחשבון שאם תהיי מותשת נפשית ההתמודדות עם תינוק חדש במשפחה עלולוה להיות לא פשוטה ולכן עדיף שתשמרי על כוחותייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בהריון
    שירה
    10/08/2009

אני סובלת מחרדות כבר 6 שנים והאמת שיש תקופות טובות ולפעמים תקופות קשות לפני ההריון הנוכחי היתה לי תקופה קשה שרירים תפוסים ומתח נפשי כאבי גב כתפיים וצואר התחלתי בטיפולי שיאצו . והפסקתי כשנודע לי שאני בהריון , היום אני בהריון שלישי חודש שמיני מזה חודש כאבי גב עליוון צואר כתפיים אני רוצה לטפל בעצמי אחרי לידה בטיפול פסיכולוגי וגם רפואה משלימה על מנת לטפל בבעיה מהשורש אך אני מפחדת מאוד מהלידה ואפידורל עקב כאבי הגב והאם אחרי לידה אם אטפל בעצמי הכאבים יפסקו אני מפחדת שלא גרמתי לעצמי בעיה בגב . אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    12/08/2009

שלום סיגל
    פעמים רבות כאבים בכתפיים ובגב עליון הם תולדה של מתח נפשי.
    סביר שכאשר החרדות יפחתו גם הכאבים יפחתו.
    רפואה משלימה בהחלט מומלצת ואני מציעה גם ליווי פסיכולוגי שיעזור לך לשלוט בחרדה ובכאבים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות כרוניות בתחילת ההריון
    יעל
    10/08/2009

אני בתחילת ההריון שהושג לאחר טיפולי פוריות. בגיל מתקדם. וחווה חרדות אינסופיות.
    אין לי ילדים וההריון הראשון הסתיים בהפסקת הריון בחודש מתקדם לאחר שהתגלה מום בעובר.
    (אמצע חודש שביעי). לאחריו סבלתי מסיבוכים רבים ולקח לי זמן רב עד שהתאוששתי וחזרתי לטיפולים. עכשיו משהושג הריון נוסף אני בחרדות בלתי פוסקות לגבי התפתחותו התקינה של העובר.
    כל דבר קטן מכניס אותי להתקפי חרדות איומות. לדוגמא, אתמול נשפך נוזל לחיטוי אלכוהול על הסיר במטבח בטעות, ומכיוון שעמדתי ממש קרוב לסיר אני בחרדה נוראית שמא שאפתי את כל כמות האלכוהול הזו, היא נכנסה לי לדם וגרמה למומים בעובר ולפגיעה במוחו. המחשבה הזו לא מרפה ממני
    אני חוששת שיוולד תינוק לא בריא חו"ח, אני לא מצליחה להרגע גם במקרים בהם הרופא אומר לי שאין שום סיבה לדאגה, אני עדיין מוטרדת וחרדה. החרדה משתלטת עליי ומקשה עליי לתפקד.
    אני לא מצליחה לתפקד בעבודה וגם לפעמים לא לישון בלילה. היחסים עם בעלי הדרדרו, מפריעה לו ההתנהגות ההיסטרית והחרדתית שלי ואני חוששת לאבד אותו. אני גם חוששת שאם ההריון לא ישא פפרי הפעם אז אני אבד את בעלי ואז לא יהיה טעם לחיי. אני הולכת לטיפול פסיכולוגי אך עדיין בכל פעם שאני נתקפת התקפי חרדה אני נכנסת לפאניקה ולא מצליחה להשתלט עליה . אנא עזרתכם
    הדחופה.

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר נועה ברק
    12/08/2009

שלום יעל
    אפשר להבין שההיסטוריה שלך מזכירה לך את האיום של הריון כושל ואני מקווה שאת והמטפלת שלך מעבדות את הנושא.
    אם את יודעת כיצד לעזור לעצמך בעזרת תרגילי הרפייה אני מאוד ממליצה.
    במידה ולא את יכולה לבקש אולי מהמטפלת שתלמד אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    רוני
    08/08/2009

אני בשבוע ה-8 להריוני, ממש בהתחלה, וכבר מן הרגע הראשון כל הזמן בחרדות שההריון יפול. אני נכנסת באובססיביות כל יום לפורומים של אובדן הריון, וככל שאני קוראת יותר על סיפורי אובדן, כך אני נעשית חרדה יותר ויותר. מעבר לכך, משיטוט בפורומים הללו התחושה שלי היא שיש ה-מ-ו-ן נשים שמאבדות את העובר בשל סיבות אלו ואחרות במהלך ההריון, דבר שגורם לי עוד יותר להילחץ שכן זה נשמע כ"כ אפשרי שזה יקרה גם לי. אני מרגישה שאני מתחרפנת, אבל לא מסוגלת להפסיק לחשוב על מה יהיה כשיגלו שההריון לא תקין ואני אצטרך לעשות הפלה.....כאילו אני רק יושבת ומחכה לזה.
    אני חולמת להיות אמא מאז ומעולם וכמו כן מרגישה כבר לא צעירה (30) כך שהמחשבה לאבד את ההריון, ואז ללדת רק בגיל עוד יותר מאוחר, בכלל מטריפה אותי.

כדורים נגד דיכאון וחרדה אני כבר לוקחת 7 שנים (אפקסור), מה עליי לעשות עם עצמי??? האם יש לי תקנה??......

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר גיל הלפרין
    08/08/2009

לרוני שלום
    התחושה שאת מתארת נשמעת קשה ומאיימת. הואיל ואת בטיפול תרופתי מזה מספר שנים מומלץ לפנות לרופא המטפל ולבדוק את התאמת התרופות למצב הנוכחי. בנוסף, מומלץ על טיפול פסיכולוגי שבשילוב עם הטיפול התרופתי מוביל בדרך כלל לשיפור משמעותי יותר במצב החרדה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה