מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה. מסוכן שזה נמצא בחדר סגור ?מריה20/10/2025
אני גרה ביחידת דיור והבעל דירה שם לי מונה חשמל מעל המיטה שלי ויש לי תינוק בן חצי שנה. זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מונה חשמל פשוט- אין בעיה. (זאת אומרת לא משדר לחברת החשמל).
רם דישון20/10/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי סלולארי שהיה צמוד לגוף בזמן שינה כמה שעותחיים לוזון19/10/2025
לילה טוב כשקמתי בלילה גיליתי שהנייד שלי היה דלוק והיה צמוד לברך שלי מספר שעות האם מבחינת הקרינה זה מהוה סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם הבדיקה הזאת מסוכנת אם עושים אותה כמה פעמיםאני17/10/2025
היי
למרות שאין בבדיקת mri קרינה
האם הבדיקה הזאת מסוכנת אם עושים אותה כמה פעמים במח?
האם הבדיקה הזאת עלולה לגרום לגידולים או נזקים במח בגלל מזספר הפעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת mri מח כמה פעמים - האם מסוכןשירי17/10/2025
היי
למרות שאין בבדיקת mri קרינה
האם הבדיקה הזאת מסוכנת אם עושים אותה כמה פעמים במח?
האם הבדיקה הזאת עלולה לגרום לגידולים או נזקים במח בגלל מזספר הפעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין שום סיכון.
רם דישון20/10/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנייד שנצמד לגוף בזמן השינה?חיים16/10/2025
היי במהלך הלילה אתמול גיליתי שהנייד היה צמוד לברך כשהוא דלוק לכמה שעות האם יש פה סכנה מהקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לגבי נייד שהיה צמוד לברך?haim louzon16/10/2025
לילה טוב:)
קמתי וגיליתי שבמשך כמה שעות הברך שלי היתה צמודה למסך הנייד כשהוא דלוק האם זה מסוכן מבחינת הקרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין סיכון.
רם דישון20/10/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון נייד בכיס האחורימתעניין10/10/2025
שלום, יש לי מכשיר אחד, שהוא עם סים כארד. האם מסוכן להסתובב איתו כשהוא בכיס האחורית של המכנס, עם אינטרנט(סלולארי) כבוי?
מכשיר אחר אצלי, הוא ללא סים, מיועד רק לגלישה דרך ויי פיי - עד כמה מסוכן אם הויי פיי דלוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשני המקרים כדאי לא לשים בכיס האחורי. הם מקרינים.
רם דישון12/10/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדלירון09/10/2025
שלום רב,
אני צריכה לעשות בדיקת אולטרסאונד ראש לתינוק בן חודשיים..
האם בדיקות אולטרסאונד כרוכות בקרינה כלשהי? ( גם אם לא מייננת) האם יש סיכון כלשהי בביצוע בדיקה כזו בראש של תינוק?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה כלל מבדיקת אולטראסאונד.
רם דישון11/10/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אנטנה כיוונית על הגג ואני בקומה הכי גבוהה האם זו קרינה מסוכנתדוד07/10/2025
יש לי אנטנה כיוונית על הגג ואני בקומה הכי גבוהה האם זו קרינה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות:
רם דישון11/10/20251. איזה סוג אנטנה? שלח תמונה.
2. מי משתמש באנטנה? לאיזה צורך?
אינני יכול להתיחס בגלל מיעוט מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיח כלים עם ויפילימור04/10/2025
היי,
1. האם מדיח כלים עם ויפי מובנה משדר כל הזמן ?
2. מה המרחק הרצוי לשבת ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון11/10/20251. אינני יודע. צריך לעיין בחוברת המכשייר.
2. מטר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית מרחק 1.4 קילומטרגלית27/09/2025
שלום רב, האם יש סיכון ב 2 אנטנות תורן במרחק של 1.4 קילומטר אבל רואים אותן מהחלונות מאחר ומדובר באנטנה על הר והדירה בקומה גבוהה? האנטנות נמצאות על הר שאחריו יש שטח פתוח, ואז בתים רבים , אבל הדירה המדוברת נמצאת בקומה גבוהה מעל כל מה שבין לבין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המרחק בטוח.
רם דישון30/09/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטי, האם צריך להיזהר?רות26/09/2025
שלום רב,
1) האם טלפון אלחוטי פולט קרינה?
2) האם שקע שלא מחוברים אליו מכשיר חשמלי פולט קרינה?
תודה, רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון30/09/20251. כן.
2. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בין מיטת תינוק למכשירים חשמלייםרות26/09/2025
שלום רב
מהו המרחק הבטוח שצריך להיות בין מכשירים כמו, מוניטור בייבי לבין מיטת תינוק?
תודה רבה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתנה תשובה בפרטי.
רם דישון30/09/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית בישוב קטןקרן שדה18/09/2025
אני גרה בישוב קטן בגליל עם 200 משפחות ורוצים לשים אנטנה בישוב. אני מנסה להבין כמה רחוקים הבתים צריכים להיות מהאנטנה? אני זוכרת שקראתי שברדיוס של 200 מטר סביב אנטנה אין האבקת דבורים.. בתודה קרן שדה
סוגיה סבוכה.
רם דישון18/09/2025היכן רוצים להציב את האנטנה? מה המרחק לבית הקרוב? גובה התורן? ייש כבר סקר סיכונים? עקרונית, אני מתנגד להצבת תורן במרכז היישוב (זה מה שהחברות מעדיפות). עדיף תורן מחוץ ליישוב. פני בפרטי להשלמת התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרינה מחימום ריצפתידורית16/09/2025
שלום רב, לפני זמן מה שאלתי כאן לגבי חימום תת רצפתי וכתת לי שצריך למדוד זאת. הבנתי שיש אפשרות של חימום חשמלי ויש באמצעות מים המתחממים על ידי חשמל. האם גם אם מדובר בחימום של מים ע"י חשמל זה דורש בדיקה. הבנתי שבחימום חשמלי לא על ידי מים יש גם סיכון מוגבר להשתחררות של חומרים נדיפים כמו פורמלדהיד ועוד. האם סיכון זה קיים גם בחימום חשמלי של מים. ובחזרה לקרינה - כמלצת לי לקנות מכשיר ולמדוד - איפה קונים כזה מכשיר? תודה רבה
תשובות.
רם דישון17/09/2025בחימום מים ע״י חשמל ישנה קרינה ליד מחמם המים. המערכת הריצפתית אינה מקרינה. אם המחמם קרוב- רצוי למדוד.
2. לגבי ששחרור חומרים רעילים- לא ידוע לי, אבל לא הגיוני כי כל הצנרת היא מתחת לריצפה.
3. לגבי רכישת מכשיר מדידה- פני אלי במייל פרטי כי האתר הזה אינו מאפשר הזכרת אתרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)