מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מתנור אלחוטישני06/04/2025
שלום אני מתלבטת אם לקנות תנור שניתן לשליטה מרחוק על ידי אפליקציה בנייד.
, התנור מחובר ל WIFI ומשם משדר לאפליקציה.
האם יש קרינה מתנור כזה כאשר הוא מחובר לוייפי ?
(מניחה שניתן לכבות את ה WIFI
בעת הצורך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון08/04/20251. יש קרינה כאשר הויי פיי פעיל.
2. יש לבדוק מה קורה כאשר אינו פעיל. אם אפשר להפעילו מרחוק- סימן שהויי פיי פעיל כל הזמן ומשדר כל הזמן.
3. הייתי מוודא את מספר הדגם ומוריד את הוראות ההפעלה מאתר היצרן על מנת לוודא את הנ״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הטלפון שלישיר04/04/2025
שלום ד"ר, ישנתי שעתיים וחצי על שמיכה שהטלפון היה מתחת ליד הבטן.. זה מסוכן??? פעם ראשונה שקרה לי... שבוע 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי. בהנחה שזה לא כל יום- אין בעיה.
רם דישון04/04/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלדת מחשב חוטית קרינה?חיים31/03/2025
ערב טוב
האם זה בסדר לשים מקלדת חוטית על הרגליים/ברכיים מבחינת הקרינה?
והאם אפשר לעבוד כך שעות ארוכות מבלי להסתכן בקרינה לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלדת חוטית- אין שום סיכון.
רם דישון02/04/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מתחת למקרן בכיתהליאת25/03/2025
שלום,
יש מניעה לשבת מתחת למקרן בכיתה? האם הוא פולט קרינה מקדימה/אחורה/צדדים - אם כן אשמח לדעת איזה סוג של קרינה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המקרן אינו פולט קרינה.
רם דישון26/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית חשמלית טעינה ושימוש-קרינה?שיר24/03/2025
היי
ביקשת שם יצרן על כרית נטענת
הכרית מיוצרת בסין ונמכרת כעזר רפואי ב"יד שרה"
מה עדיף כרית זאת או כרית מפלסטיק עם מים רותחים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון26/03/2025אם הכרית נטענת, ומנותקת מהטעינה בזמן השימוש- אין סיכון.
אינני מוצא העדפה לכרית נטענת מול כרית מים רותחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציה תת קרקעילירז24/03/2025
שלום רב, במרחק של כ50 מט' מהדירה שלי שנמצאת בקומה 2 יש חדר טרפו תת קרקעי. האם המרחק מספיק בטוח? ושאלה נוספת- מאחר והחדר נמצא בקומת מינוס בחניון, האם מעבר יומיומי עם הרכב כשנכנסים ויוצאים מהחניון מהווה סיכון?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון26/03/20251. המרחק מספיק בטוח.
2. אין סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זה מסוכן קליטה תמידית בסלולר של 2 מתוך 4 פסים?משה23/03/2025
היי,
בדירה שאני גר בה רמת הקליטה בטלפון הסלולרי היא תמיד 2 פסים מתוך 4 (כלומר קליטה לא וואו).
אני לא אחד שמדבר בטלפון כל היום אבל הוא כן נמצא לידי רוב שעות היום.
האם בעקבות כך שהקליטה לא טובה (תמיד 2 מתוך 4) זה אומר שהוא פולט הרבה קרינה וכדאי לי למצוא ספק סלולר אחר שאצלו הקליטה תהיה יותר טובה?
או שאין הבדל מהותי בין אם הקליטה תהיה 2 מ-4 או 3-4 מ-4?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון23/03/2025מספר הפסים אומר מעט מאד, יחד עם זאת ברור שהנייד פולט יותר קרינה. חפש באתר ההמשרד מיהו הספק הקרוב למקום מגוריך. יש באתר של המשרד להגנת הסביבה מפת אנטנות אינטראקטיבית. לצערי האתר הנוכחי (BEOK) אינו מאפשר הוספת קישורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאוזניות חוטיות האם מסוכנת?חיים21/03/2025
שבת שלום
רוצה לשאול לגבי אוזניות חוטיות in ear שהן כמו נקודת פלסטיק שמחדירים לאוזן כדי לשמוע האם הקרינה מהם היא מזיקה או זניחה כזו שהיא לא מסוכנת בריאותית?
והאם אפשר להשתמש בהן לאורך היום בבטחה גם אם זה לשעות ארוכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר. הן אינו מסוכנות (בתנאי שהן אכן חוטיות).
רם דישון22/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה סמוך למקרן בכיתהליטל10/03/2025
רם שלום,
יש מניעה לשבת מתחת מקרן בכיתה? האם הוא פולט קרינה מקדימה/אחורה/צדדים - אם כן אשמח לדעת איזה סוג של קרינה
בהנחה שיש מרחק של מטר מהמקרן לתלמיד- אינני רואה בעיה.
רם דישון21/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפאלפון שנמצא בתיקרונית08/03/2025
שלום רב
יש לי שאלה שמטרידה אותי בתיק האישי אני שמה את הפאלפון צמוד לבקבוק מים לשתיה וגם דברי מאכל לפעמים הפאלפון חם אחרי שיחת טלפון או תכתובת בוואצאפ ואז מכניסה אותו לתיק כשהוא חם וליד בקבוק המים והאוכל האם יכולה לעבור קרינה לבקבוק המים או האוכל?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה אינה נשארת במים או באוכל. לכ היותר תחמם אותם במידה סופר מזערית.
רם דישון21/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד בחדר שינה ליד מיטהאור08/03/2025
כאשר הנייד פתוח אך לא משתמשים בו הוא פולט קרינה מרובה?
כפי שמשתמדחם בו?
האם לשכוח לכבות לפני שינה ולהניחו בשידה לצד המיטה זה מאד מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא פולט קרינה גם כשלא משתמשים בו. מומלץ להרחיקו מטר מהגוף.
רם דישון21/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניות אלחוטיות BT חיצוניותגבי07/03/2025
שלום,
רכשתי לבתי בת11, אזניות JBL אלחוטיות BT גדולות שיושבות מעל האוזן (לא בפנים). במטרה לשמוע מוסיקה בחיבור לסלולרי.
תווך תדרים - 20Hz-20kHz
טכנולוגיית Bluetooth 5.3
גודל דרייבר 33mm
האם זה בטוח לשימוש מבחינת הקרינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות. אוזניות כאלה פולטות קרינה חלשה.
רם דישון21/03/2025אני ממליץ על אוזניות בחיבור חוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במהירות ברכב חשמליכוכי04/03/2025
שלום.
יש לי רכב חשמלי.
לאחרונה בדקתי עם ידיד קרינה ברכב והסתבר לי שבמהירות גבוהה יש קרינת רדיו של... rf404 uw/cm בריבוע.
האים זה מסוכן ואים עד כמה.
יש לציין שנבדק במכשיר פשוט לבדיקת קרינה.
בדקתי גם ברכב חשמלי נוסף - אותן תוצאות.
אודה לתשובתך.
תודה
כוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכון הוא אינדיבידואלי.
רם דישון21/03/2025יש אנשים שזה מסוכן עבורם ויש שלא יושפעו כלל. ברגע שתחושי כאבי ראש- זה הסימן הראשון לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסת חיבורים - קרינה מרחק בטוחליטל04/03/2025
הי,
ברחוב שלנו עושים שיפוץ ומסירים את כל עמודי החשמל הישנים
אמרו לנו ששמים קופסת חיבורים לחשמל
רציתי לדעת מה המרחק ביטחון מקופסא כזט מבחינת קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
7 מטרים.
רם דישון21/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה נגרמת ממתג תאורהאור01/03/2025
היי
האם יש קרינה ממתג תאורה?
אני מעוניין למקם מחליף תאורה מעל מיטת ילד, בגובה 1.1 מטר.
האם יש בכך סכנה מקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון21/03/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)